hotel 3/4* centralna lokacija 4 dana / 3 noćenja

Rim iz Dubrovnika

već od

800,00 EUR

Kratki opis

Print

Doživite i Vi Vacanze Romane – putovanje za Praznik rada, 1. svibnja!

Zrakoplovom iz Dubrovnika 4 dana / 3 noćenja
Datum putovanja: 1. - 4.5.2024. ( zadnja 2 mjesta )

Eliteplus: hotel 3*/4* u Rimu na centralnoj lokaciji, uključeni razgledi grada i Vatikana s lokalnim vodičem
na hrvatskom jeziku i slušalicama

Predviđeni hotel: Hotel Maximus Roma 3* ili sličan - kvalitetan hotel koji odgovara hrvatskoj kategorizaciji na centralnoj lokaciji zona Piazza della Repubblica - Termini

Program putovanja

01.05.2024. Rim iz Dubrovnika 4 dana Garantirani polazak 800 EUR

Putovanje Avion

srijeda, 1.5. │ DUBROVNIK – RIM

Sastanak putnika u Zračnoj luci Ruđer Bošković Dubrovnik 2 sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let uz asistenciju Elite Travel voditelja putovanja. Direktan let zrakoplovom Vueling Airlines za Rim u 09:00 sati. Po dolasku u 10:15 sati slijedi transfer do hotela te prijava u hotel. Budući da je ulazak u sobe moguć nakon 15 sati, ostavljamo prtljagu u hotelu i krećemo na prvi dio razgleda grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Piazza della Repubblica, Qurinale, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna - Španjolske stube koje su okupljalište Rimljana i posjetitelja Rima te mjesto gdje počinju ulice poznate po trgovinama visoke mode poput Via dei Condotti. Nastavak razgleda grada; Piazza Navona koju je projektirao čuveni Bernini sa svojim fontanama te kraj razgleda ispred Pantheona. Savjetujemo individualni odlazak prema Campo dei Fiori i istraživanje okolnih romantičnih ulica sa puno restorana s povoljnijim cijenama. Ostatak dana slobodan za individualne programe. Noćenje.

četvrtak, 2.5. │ VATIKAN

Doručak. Odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom s pratiteljem putovanja do Vatikana, najmanje države na svijetu. Slijedi razgled Vatikana uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: razgled Bazilike sv. Petra, najvažnije kršćanske crkve i najveće crkve na svijetu koja je sagrađena u 16. stoljeću na lokaciji nekadašnje ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa. Nakon kraćeg slobodnog vremena u bazilici razgledati ćemo Trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova, obgrljen veličanstvenom kolonadom koja je djelo Berninija. Nakon razgleda savjetujemo individualni posjet Vatikanskim muzejima. Ostatak dana slobodno za samostalno istraživanje Rima, kupovinu i uživanje u gastronomskim specijaliteta pokrajine Lazio i ostatka Italije. Noćenje.

petak, 3.5. │ RIM

Doručak. Odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom s pratiteljem putovanja do Piazza Venezia te susret s lokalnim vodičem s kojim odlazimo na drugi dio razgleda grada: Piazza Venezia – Oltar Domovine (spomenik u čast Viktora Emanuela II., prvog kralja ujedinjene Italije) – Kapitol / Piazza del Campidoglio – Fori Romani: Rimski forum, središte antičkoga dijela grada, gdje se odvijao gradski život u vrijeme antike. Razgled nastavljamo pored Flavijevog amfiteatra odnosno čuvenog Koloseuma, jednog od svjetskih čuda koji je nekada mogao primiti 50.000 gledatelja. Moguć individualni posjet Koloseumu i Forum Romanum u slobodno vrijeme uz plaćanje ulaznica na licu mjesta. Razgled završavamo crkvama San Pietro in Vincoli (gdje se nalazi Michelangelova skulptura Mojsija te grob Julija Klovića, našeg velikog minijaturista i slikara) te Santa Maria Maggiore. Ostatak dana slobodan za individualne programe. Noćenje.

subota, 4.5. │ RIM – DUBROVNIK

Doručak. Odjava iz hotela. Prije transfera za zračnu luku Rim Leonardo da Vinci – Fiumicino, zaustavljanje kod svetog Ivana Lateranskog / San Giovanni in Laterano – rimske Katedrale. Kraće slobodno vrijeme za individualni posjet veličanstvenoj rimskoj Katedrali. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Dubrovnik. Polazak Vueling Airlines iz Rima u 14:25 sati s predviđenim slijetanjem u Dubrovnik u 15:45. Kraj usluga.

Termini i cijene putovanja

01.05.2024. - 04.05.2024.

Rim iz Dubrovnika

4 dana / 3 noćenja hotel 3/4* centralna lokacija
po osobi /
800,00 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana
po osobi u dvokrevetnoj sobi, zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana:
Redovna cijena: 800 €
First minute cijena vrijedi za rezervacije do 29.2. ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 380 €
Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 18.

Obvezna doplata
Boravišna pristojba cca 7 EUR po osobi po noćenju, plaćanje na licu mjesta na recepciji hotela. Točan iznos boravišne pristojbe biti će objavljen u završnoj obavijesti o putovanju.

RED LETENJA
VUELING AIRLINES (podložan promjeni)
VY6737 01MAY DUBROVNIK – RIM 0900 1015
VY6736 04MAY RIM – DUBROVNIK 1425 1545

PUTNI DOKUMENTI: hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili
putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu za ulazak u Republiku Italiju kod
nadležnog veleposlanstva.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Novosti 17.02.2024.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Putujete li redovito na ista mjesta, s istim rutinama i dosadnim aktivnostima? Želite li iskusiti nešto novo i uzbudljivo, a da pritom ne žrtvujete udobnost i opuštanje? Ako je vaš odgovor potvrdan,…

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

Novosti 06.02.2024.

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

U Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti i istinski uživati. Kada ste tamo, dajemo Vam listu hrane i pića nezaobilaznih za taj divan kraj.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

Novosti 01.02.2024.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

EURO 2024. u Njemačkoj svi napeto iščekuju kao i zlatnu medalju naših Vatrenih. Hrvatsko srce kuca kao jedno i kad je nogomet u pitanju, a Hrvatska nogometna reprezentacija uvijek nas okupi na jedno…

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Novosti 24.01.2024.

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu.

Bella Italia

Novosti 23.01.2024.

Bella Italia

Italija je dragulj koji uvijek ima nešto novo za ponuditi. U bilo koje doba godine, Italija oduševljava putnike diljem svijeta koji se uvijek iznova vraćaju.

Španjolska, san svakog putnika

Novosti 09.01.2024.

Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti?

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Novosti 03.01.2024.

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Istanbul. Grad na dva kontinenta, između dva mora. Prijestolnica triju velikih carstva, Rimskog, Bizantskog i Osmanskog, čeka da vam ispriča svoju priču.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Novosti 18.12.2023.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Sezona je darivanja, a ove godine Vaš Elite Travel želi podijeliti poseban dar sa svima! Osvojite vikend u Opatiji!

Stiže nam Advent

Novosti 30.11.2023.

Stiže nam Advent

Svake godine krajem studenog, početkom prosinca s radošću ulazimo u blagdanski duh i iščekujemo blagdane i polako rješavamo zaostatke godine iza nas.

Elite Travel - obavijest o novom kontakt telefonu

Novosti 28.11.2023.

Elite Travel - obavijest o novom kontakt telefonu

Ovim putem Vas obavještavamo kako Elite Travel poslovnica u Zagrebu od danas ima novi kontakt telefon

WTM London - Specijalizirana putovanja i održivost su budućnost turizma

Novosti 09.11.2023.

WTM London - Specijalizirana putovanja i održivost su budućnost turizma

Održivost i specijalizirana putovanja bili su na vrhu dnevnog reda posljednjeg dana WTM London 23, a poznati redatelj TV dokumentaraca oduševio je publiku uvodnim govorom

Proslava Nove godine u gradovima Europe: Ne tako obična tradicija proslave novogodišnje noći

Novosti 06.11.2023.

Proslava Nove godine u gradovima Europe: Ne tako obična tradicija proslave novogodišnje noći

Svaka zemlja na neki način slavi Novu godinu. Sa zadnjim danom u godini opraštamo se od svega šta je bilo u prošloj godini i optimistično okrećemo novi list, krećemo u nove pobjede i koračamo…

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »