Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila
Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Norveška, skandinavska zemlja na sjeveru Europe, očarava posjetitelje svojim veličanstvenim fjordovima, snježnim planinama, prostranim šumama i bogatom vikinškom poviješću.

Norveška je poznata po svojim fjordovima, dubokim morskim rukavcima okruženim strmim planinama. Neki od najpoznatijih fjorda su Sognefjord, Geirangerfjord i Nærøyfjord (Naeroyfjord), koji su UNESCO-va svjetska baština. Osim fjorda, Norveška nudi i mnoštvo drugih prirodnih ljepota. Planinarenje i skijanje popularne su aktivnosti u planinama Jotunheimen i Rondane. Ljubitelji prirode mogu uživati i u nacionalnim parkovima, kao što su Dovrefjell-Sunndalsfjella i Hardangervidda.

Oslo, glavni grad Norveške, živahan je grad s bogatom kulturnom scenom, zanimljivom poviješću i prekrasnom prirodom. Smješten na obali fjorda Oslofjord, grad nudi mnoštvo znamenitosti i atrakcija za turiste. Razgledati tvrđavu Akershus, Vigeland park, Kraljevsku palaču, kuću Opere ili poznatu skijašku skakaonicu Holmenkollen samo su neke od zanimljivosti ovog divnog, očaravajućeg grada.

Krenite na put u Oslo uz Elite Travel iz Dubrovnika!

Drugi po veličini, grad Bergen, poznat je po svom fjordu, Bryggenu, staroj trgovačkoj četvrti koja je UNESCO-va svjetska baština. Trondheim, grad s dugom poviješću, dom je Nidaros katedrale, gotičke katedrale iz 12. stoljeća.

Bergen možete otkriti na putovanju u Norvešku iz Zagreba!

Norveška također ima i bogatu vikinšku povijest. Posjetitelji mogu naučiti o Vikinzima u muzejima, kao što je Vikinški brodski muzej u Oslu.

Krenite na put u Sjevernu Europu ove godine i oduševite se njenim prirodnim ljepotama. Od dubokih fjorda i snježnih planina do prostranih šuma i ledenjaka, Norveška nudi nešto za svakog ljubitelja prirode. Otkrijte zašto je ova prekrasna zemlja jedna od najsigurnijih i najzelenijih zemalja na svijetu!

Vaš Elite Travel tim

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »