5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu
5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu. Iako je cijeli grad živi muzej, izdvajamo nekoliko mjesta koja ćete svakako željeti vidjeti kada ste u Rimu.

 1. Colosseum

Najveći amfiteatar koji je ikada izgrađen jedan je od simbola Rima. Mogao je primiti do 80 000 gledatelja, a dan danas je jednako impozantan. Na Vašim fotografijama s putovanja u Rim, Kolozej će sigurno biti na mnogima.

 2. Vatikan

Vidjeti najmanju državu na svijetu čija povijest seže do antičkog Rima je nezaobilazan dio Vašeg putovanja u Rim. U domu Katoličke crkve, Bazilika Svetog Petra i Sikstinska kapela svakog putnika ostavljaju bez daha. Neke od najpoznatijih umjetnina na svijetu nalaze se upravo u Vatikanu. Ta veličanstvena mjesta inspiriraju već stoljećima.

 3. Fontana di Trevi

Jedna od najljepših, da ne kažemo najljepša, fontana na svijetu. Ova barokna fontana budi romantičara u svakome od nas. Prema legendi, ako bacimo novčić u fontanu, vratiti ćemo se u Rim.

 4. Španjolske stube

Ovo je omiljeno okupljalište Rimljana i turista. Velebne stepenice duge čak 135 metara mjesto su sastanka mnogih. Legenda kaže ako se poljubite s voljenom osobom na Španjolskim stubama, vaša ljubav će trajati vječno.

 5. Piazza Navona

Ovaj impozantan trg, poznat je po svojim fontanama i crkvama koje ga okružuju. Ovo je nezaobilazno mjesto u Vašem posjetu Rimu. Svakako ispijte kavu na trgu Navona i osjetite ritam grada dok se divite njegovim ljepotama.

 

Divnu Italiju i njene poznate destinacije smo obuhvatili u našem blogu Bella Italia, svakako pročitajte i razmislite koja mjesta u Italiji biste htjeli posjetiti. A ovo proljeće, krenite na put u Rim I otkrijte njegova najljepša mjesta uz Elite Travel!

Vaš Elite Travel tim

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »