Pariz, veličanstvena jesen u Gradu svjetla
Pariz, veličanstvena jesen u Gradu svjetla

Kada kažemo Pariz, prva asocijacija je Eiffelov toranj, pravi simbol grada i jedna od najpoznatijih svjetskih građevina. Ovaj impresivni toranj pruža nezaboravan pogled na cijeli grad, posebno u jesen kada boje lišća daju poseban šarm pariškom krajoliku.

Grad svjetlosti skriva mnoštvo drugih znamenitosti koje vrijedi istražiti. Posjetite Louvre, jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svijetu, gdje možete uživati u veličanstvenim remek-djelima poput Da Vincijeve Mona Lise ili impozantnog kipa Milske Venere.

Šetnja uz Seinu, rijeku koja prolazi kroz srce Pariza, pružit će vam priliku da vidite predivne mostove i uživate u šetnicama uz nju. Ne propustite prošetati preko mosta Aleksandra III, jednog od najljepše ukrašenih u Parizu.

Uz Elite Travel, put u Pariz iz Dubrovnika uključuje i krstarenje Seinom, što se svakako preporuča jer će vam pružiti sasvim drugu perspektivu grada.

Nezaobilazna točka za posjetiti svakako su Slavoluk pobjede (Arc de Triomphe) i Elizejske poljane (Champs-Élysées). Tamo možete obaviti kupovinu ili jednostavno razgledavati zanimljive izloge poznatih brendova.

Ono što se u Parizu nikako ne smije propustiti jest upiti ritam grada. Sjesti u jedan od mnogobrojnih café-a i uz čašu vina promatrati energiju oko sebe. Parižani koji prolaze, turisti koji se dive svakom kutku i povijest koja je sveprisutna. Pariz je veliki grad koji svakom posjetitelju otvara svoje srce i u koji ćete se uvijek htjeti rado vratiti.

Nemojte zaboraviti okusiti sve što vam nudi francuska gastronomija, od slastica, kruha do vrhunski pripremljenih jela i specijaliteta.

Krenite ove godine na put u Pariz iz Dubrovnika ili Zagreba i oduševite se gradom u koji ćete se uvijek htjeti vratiti.

 

Svu ponudu putovanja iz Dubrovnika možete vidjeti ovdje.

 

Vaš Elite Travel tim

 

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »