hoteli 3*/4*, sve uključeno! 5 dana / 4 noćenja

Bretanja, Normandija i dvorci Loire iz Dubrovnika

već od

1.150,00 EUR

Kratki opis

Print

Putovanje u Bretanju, Normandiju i dolinu Loire avionom iz Dubrovnika. Najljepši djelovi sjeverozapadne Francuske u jednom itinereru na direktnom letu iz Dubrovnika.

Bretanja, Normandija i dvorci Loire
direktan let iz Dubrovnika 5 dana / 4 noćenja
Datum putovanja: 1.10.-5.10.2024.

Eliteplus: direktan let za Nantes, smještaj u dobrim hotelima u destinaciji, uključen posjet Mont Saint Michel i plažama iskrcavanja saveznika, ulaznice za 2 dvorca u dolini Loire, degustaciju vina, degustaciju kamenica te posjet muzeju Bayeux!

Predviđeni hoteli: Ibis Nantes Gare Sud 3* u Nantesu ili sličan, Kyriad Saint-Malo Plage 3* u Saint-Malo ili sličan, Quatrans 3* u Caenu ili sličan, Ibis Tours Centre Gare 3* u Toursu ili sličan.

Program putovanja

01.10.2024. Bretanja, Normandija i dvorci Loire iz Dubrovnika 5 dana Garantirani polazak 1.150 EUR

Putovanje Avion

utorak, 1.10. │ DUBROVNIK – NANTES

Sastanak putnika u Zračnoj luci Ruđer Bošković Dubrovnik 2 sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let uz asistenciju Elite Travel voditelja putovanja. Direktan let zrakoplovom prijevoznika Volotea u 09:35 sati. Po dolasku u 12:20 sati slijedi transfer do hotela u Nantesu, gradu smještanom na obalama rijeke Loire i rodnom gradu Jules Vernea. Prijava u hotel i odlazak u šetnju gradom pješice uz pratnju voditelja putovanja: Dvorac vojvoda od Bretanje – Zrcalni vodoskok – Katedrala Svetog Petra i Pavla Nantes - Kraljevski trg - Passage Pommeraye - Lieu Unique. Ostatak dana slobodan za individualno istraživanje centra grada – posjet Otoku Nantes ili za šetnju Japanskim vrtom na Otoku Versailles. Noćenje.

srijeda, 2.10. │ NANTES – MONT SAINT MICHEL – CANCALE – SAINT MALO  250 km

Doručak. Odjava iz hotela i polazak autobusom na turu: vožnja autobusom kroz krajolik Bretanje prema predivnom gradiću Mont Saint Michel. Otok i zaljev poznati kao jedan od najljepših znamenitosti Francuske, pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak u razgled fenomena francuske kulture za koju se kaže da je otok, hrid, grad i utvrda u jednom.  Gradić je za vrijeme oseke spojen nasipom i cestom s kopnom, a u vrijeme plime, cca 50 dana u godini pretvara se u otok do kojeg je moguće doći jedino brodom. Šetnja pješice do povijesnog dijela srednjovjekovnog grada te dalje stepenicama do utvrde i crkve Svetog Mihaela. Kraće slobodno vrijeme za šetnju ulicama i kavu ili čaj na jednoj od mnogobrojnih terasa s kojih se pružaju pogledi na cijeli zaljev. Nastavak putovanja prema Cancale, mjestu na samoj obali Bretagne, poznatom po uzgajalištima kamenica. Degustacija kamenica i odlazak prema Saint Malo – slikovito ribarsko mjesto u blizini Cancalea, koje je poznato po svojim gusarima. Saint Malo je jedan od najljepših i najromantičnijih gradova sjeverozapadne Francuske. Smještaj u hotel, slobodna večer za vlastite programe. Predlažemo šetnju Sain Maloom kroz uske kamene ulice, uz stare kuće od sivog granita te moćne zidine i večeru u nekom od malih francuskih restorana uz obalu. Noćenje.

četvrtak, 3.10. │ SAINT MALO – BAYEUX – OMAHA PLAŽA - CAEN 237 km

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja sjevernim dijelom Normandije do gradića Bayeux gdje se u muzeju nalazi najdulja tapiserija na svijetu iz XII. st., koja u slikama svjedoči o Vilimovoj invaziji na Englesku 1066. godine. Kratka šetnja centrom s romaničko-gotičkom katedralom. Nastavak vožnje do legendarne normandijske plaže Omaha Beach gdje su se u 2. svjetskom ratu na „dan D” iskrcavali saveznički vojnici, tu se nalazi američko groblje Saint Laurent s 9.386 bijelih mramornih križeva na 70 hektara zelene površine. Slijedi kraći obilazak Caena, najvećeg grada Normandije poznatog po svojim povijesnim zgradama izgrađenima još za vrijeme Vilima I. Osvajača (ujedno i utemeljitelja grada), koje su uspješno očuvane unatoč velikim razaranjima za vrijeme Drugog svjetskog rata. Glavna je gradska atrakcija dvorac Château de Caen iz 11. st., koji je i jedna od najvećih srednjovjekovnih utvrda u zapadnom dijelu Europe. Uz njega, najpoznatija je gradska znamenitost opatija St. Etienne. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

petak, 4.10. │ CAEN – DOLINA LOIRE – CHAMBORD – DVORAC AMBOISE - TOURS 380 km

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom kroz Normandiju do bajkovitih predjela doline rijeke Loire i njeznih čuvenih dvoraca. Po dolasku u Chambord odlazak na kraću šetnju i posjet parkovima renesansnog dvorca Chambord, te predivne vizure dvorca izvana, koji je kralj Franjo I. sagradio kao svoju stalnu lovačku kuću. Nastavak vožnje panoramskom cestom uz rijeku Loiru do mjesta Amboise. Odmah pogled seže na nevjerojatni dvorac Amboise, smješten na stijeni iznad rijeke i istoimenog mjesta. Dvorac je rodno mjesto najmlađeg francuskog kralja, Karla VIII., koji svoje prijestolje preuzima sa samo 13 godina, kao kraljevski gost. U susjednom dvorcu Clos Lucé je živio i radio Leonardo da Vinci te je u njemu proveo posljednje 3 godine svog života, sahranjen je u kapeli St. Hubert kod ulaza u dvorac. Nakon kraće pauze za kavu ili čaj nastavak vožnje prema gradu Tours. Smještaj u hotel. Odlazak na šetnju starim gradom do slikovitog gradskog trga Place Plumereau koji obiluje restoranima i barovima. Noćenje.

subota, 5.10. │ TOURS  - DVORAC CHATEAU D'USSE – DEGUSTACIJA VINA U CHINONU – NANTES ZRAČNA LUKA – DUBROVNIK  236 km

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak autobusom prema dvorcu D'Usse – poznatijem po imenu Dvorac Trnoružice, uspavane ljepotice. Posjet dvorcu, samostalni razgled i šetnja hodnicima i dvoranama, uz povratak u doba srednjeg vijeka i života na francuskom dvoru. Odlazak do jedne od poznatih vinarija u Chinonu i degustacija pravog francuskog vina. Nastavak vožnje prema zračnoj luci. Dolazak u zračnu luku Nantes Atlantique dva sata prije polijetanja zrakoplova. Check in i prijava na direktan let prijevoznika Volotea, s poletom u 16,40. Dolazak u Dubrovnik u 19,10 sati. Kraj programa.

Termini i cijene putovanja

01.10.2024. - 05.10.2024.

Bretanja, Normandija i dvorci Loire iz Dubrovnika

5 dana / 4 noćenja hoteli 3*/4*, sve uključeno!
po osobi /
1.150,00 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi, zrakoplovne pristojbe uključene:
- First minute cijena: 1.150€
- Redovna cijena: 1.250€
First minute cijena vrijedi za rezervacije do 10.6.2024. ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 290€.
Trokrevetna soba na ovom programu nije moguća.
Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 18.

Red letenja Volotea Airlines (podložan promjeni)
VZ2217 01OCT   DUBROVNIK  NANTES  09,35  12,20
VZ2216 05OCT   NANTES  DUBROVNIK  16,40  19,10

Napomena: tijekom razgleda destinacija, može doći do zamjene lokacija koje se obilaze. Sadržaj razgleda ostaje isti bez obzira na redoslijed.

Putni dokumenti: hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu za ulazak u Francusku kod nadležnog veleposlanstva.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Novosti 06.05.2024.

Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Poneka putovanja su samo jednom u životu. Dok se dragim destinacijama uvijek možemo rado vratiti, ako krenemo na izuzetno daleku ekspediciju, vjerojatno ćemo to napraviti samo jednom.

Prvi let avionom

Novosti 11.04.2024.

Prvi let avionom

Putovanje avionom može biti uzbudljivo iskustvo, ali za one koji to rade prvi put, može biti i pomalo zastrašujuće. Ne brinite, ovdje su neki savjeti koji će Vam olakšati putovanje.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Novosti 19.03.2024.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Norveška, skandinavska zemlja na sjeveru Europe, očarava posjetitelje svojim veličanstvenim fjordovima, snježnim planinama, prostranim šumama i bogatom vikinškom poviješću.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Novosti 26.02.2024.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Otkrijte čari Toronta i Kanade ovog ljeta s Air Transatom! Elite Travel vam s ponosom nudi izravne letove iz Zagreba u Toronto, otvarajući vam vrata u nezaboravno iskustvo.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Novosti 17.02.2024.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Putujete li redovito na ista mjesta, s istim rutinama i dosadnim aktivnostima? Želite li iskusiti nešto novo i uzbudljivo, a da pritom ne žrtvujete udobnost i opuštanje? Ako je vaš odgovor potvrdan,…

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

Novosti 06.02.2024.

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

U Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti i istinski uživati. Kada ste tamo, dajemo Vam listu hrane i pića nezaobilaznih za taj divan kraj.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

Novosti 01.02.2024.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

EURO 2024. u Njemačkoj svi napeto iščekuju kao i zlatnu medalju naših Vatrenih. Hrvatsko srce kuca kao jedno i kad je nogomet u pitanju, a Hrvatska nogometna reprezentacija uvijek nas okupi na jedno…

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Novosti 24.01.2024.

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu.

Bella Italia

Novosti 23.01.2024.

Bella Italia

Italija je dragulj koji uvijek ima nešto novo za ponuditi. U bilo koje doba godine, Italija oduševljava putnike diljem svijeta koji se uvijek iznova vraćaju.

Španjolska, san svakog putnika

Novosti 09.01.2024.

Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti?

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Novosti 03.01.2024.

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Istanbul. Grad na dva kontinenta, između dva mora. Prijestolnica triju velikih carstva, Rimskog, Bizantskog i Osmanskog, čeka da vam ispriča svoju priču.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Novosti 18.12.2023.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Sezona je darivanja, a ove godine Vaš Elite Travel želi podijeliti poseban dar sa svima! Osvojite vikend u Opatiji!

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »