Hotel 3* uključeni izleti i razgledi 4 dana/ 3 noćenja

Bordeaux iz Dubrovnika

već od

825,00 EUR 6.215,96 HRK

Kratki opis

Print

4 dana / 3 noćenja │ direktan let iz Dubrovnika │ 11.-14.10.2023. │ GARANTIRANI POLAZAK

Eliteplus: uključeni razgledi Bordeauxa i Saint Emiliona, degustacije u dvorcima i podrumima, te posjet najstarijem vinogradu u Europi

Bordeaux, grad u čijoj se okolici nalaze najstariji vinogradi na svijetu, još otkad su Rimljani zasadili svoje prve nasade, grad gdje se miješaju okusi i boje najpoznatijih svjetskih vina, poziva Vas da kao privilegirani putnici posjetite vinorodne predjele od Medoca, Margauxa, preko Arcachona, do Saint Emilliennea, degustirate vina u predivnim dvorcima okruženim vinogradima, ili kušate kamenice iz najvećeg europskog prirodnog uzgajališta. Stoga, prepustite se enološkim i gastronomskim užicima i krenite u Akvitaniju sa Elite Travel.

Program putovanja

11.10.2023. Bordeaux iz Dubrovnika 4 dana Garantirani polazak 825 EUR

Putovanje Avion

Dubrovnik - Bordeaux

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Dubrovnik dva sata prije leta. Prijava na direktan let za Bordeaux te polijetanje zrakoplova u 15.25 sati na liniji V72247 (Volotea) za Bordeaux. Po dolasku slijedi transfer do hotela, uz panoramski razgled grada koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine, palača Rohan, katedrala sv. Andrije, četvrt starog Bordeauxa – Chartrons, Trg burze, Veliko kazalište, Aleja i fontana Tourny bazilika sv. Eurina i sv. Mihaila. Prijava i smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja u šetnju centrom grada.  Povratak u hotel i noćenje.

Bordeaux

Doručak. Razgled centra grada koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine - povijesnog dijela Bordeauxa s pratiteljem putovanja pješice: palača Rohan, katedrala sv. Andrije, četvrt starog Bordeauxa – Chartrons, Trg burze,  trg Esplanade des Quinconces najveći je u Europi, a na njemu se nalaze spomenici njegovim najpoznatijim stanovnicima – najznačajnijem esejistu u povijesti Michelu de Montaigneu te slavnom političkom misliocu i piscu Charlesu Louiseu de Secondart Montesquieu. Atraktivan je i Trg Chapeleta (Place du Chapelet) te Trg parlamenta (Place du Parlement). Nedavno je obnovljena desna obala rijeke Rive Droite s koje se pruža nezaboravan pogled na grad, na Veliko zvono (Grosse Cloche) te na toranj Pey Berland. Posebno je atraktivan Stari grad koji se prostire ispod Place de la Bourse i u kojem se nalaze brojni restorani vrhunske gastronomske ponude. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak i kraći odmor u središtu grada, te preporučamo odlazak javnim prijevozom u posjet La Cite du Vin, najmodernijem muzeju posvećenom vinima i enologiji (uz doplatu). Večera u jednom od mnogobrojnih restorana u centru grada. Individualni povratak u hotel, noćenje.

Bordeaux - Arcachon - Cap Ferret - Chateau Pape Clement - Bordeaux

Doručak. Odlazak autobusom do Atlantskog oceana i pješčane dine PILAT, najviše u Europi, visine preko 100m, dužine preko 2km. S  vrha se pruža pogled na ocean, zaljev Archchon i nepregledne šume primorskog bora – najveća šuma u Europi. Obilazak ljetovališta Arcachon  kojega su često posjećivali A. Dumas, J. Cocteau i M. Monroe. Šetnja ljetnim i zimskim gradom specifičnom po svojim vilama u stilu švicarskih, baskijskih i engleskih građevina, maorskih i neo-gotičkih dvoraca. Zaljev je jedan od najvećih francuskih centara uzgoja kamenica pa razgled završava u restoranu na degustaciji kamenica. Nakon kraćeg odmora slijedi vožnja do Chateau Pape Clement – dvorac, podrum i vinogradi u posjedu obitelji od 1252. godine, danas poznati po proizvodnji cabernet sauvignona i merlota. Nakon kraćeg razgleda slijedi degustacija. Povratak u Bordeaux, slobodna večer za odlazak u neki od restorana na večeru, noćenje.

Bordeaux - Saint Emilion - Zračna luka Bordeaux - Dubrovnik

Doručak. Odlazak autobusom do Saint Emiliona – predivnog srednjovjekovnog grada,u srcu pokrajine Aquitaine. Razgled jezgre u pratnji lokalnog vodiča započinje šetnjom uskim kamenim kalama, a nastavlja se upoznavanjem grada od ranog antičkog doba, odnosno od perioda drevnih Rimljana, preko srednjovijekovnih  crkava i samostana, poznate monolitne crkve uklesane u stijeni,  do današnjih dana. Okolica Saint Emiliena je poznata po najstarijim vinogradima u Europi, cijelo područje po zaštitom je UNESCO-a. Nakon razgleda slijedi slijedi degustacija i mogućnost kupnje svjetski poznatih vina prije odlaska prema zračnoj luci. Polijetanje zrakoplova za Dubrovnik u 19.55 sati na direktnom letu V72246 (Volotea). Predviđeno vrijeme dolaska u Dubrovnik u večernjim satima. Kraj programa.

Termini i cijene putovanja

11.10.2023. - 14.10.2023.

Bordeaux iz Dubrovnika

4 dana/ 3 noćenja Hotel 3* uključeni izleti i razgledi
po osobi /
825,00 EUR 6.215,96 HRK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Redovna cijena 825€ (6.215,96HRK)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 199€ (1.499,37HRK)

Informativne cijene ulaznica na licu mjesta:

Ulaznica za muzej Cite du Vin - Cijena ovisi o tipu ulaznice (više)  20 – 25 €
Ulaznica za Sobu sa Templarskim grafitima u Domme  7,5 €
Ulaznica za Muzej Akvitanije - 5 €
Ulaznica za Muzej Bordeaux -7 €

Minimum prijavljenih:  20 osoba

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

Informacije o letu: Volotea
11.10.2023. – 14.10.2023.
V72247 11OCT DUBROVNIK BORDEAUX 1525 1805
V72246 14OCT BORDEAUX DUBROVNIK 1955 2220

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Kako Travelife certifikat potiče održivi turizam i štiti okoliš?

Novosti 14.03.2023.

Kako Travelife certifikat potiče održivi turizam i štiti okoliš?

Travelife certifikat je međunarodni sustav certificiranja za održivi turizam. Ovaj certifikat se dodjeljuje turističkim poduzećima koja ispunjavaju stroge kriterije u pogledu zaštite okoliša, socijalne…

Njemačka i Danska top 20 zanimljivosti

Novosti 07.12.2022.

Njemačka i Danska top 20 zanimljivosti

Njemačka i Danska trenutno su u centru pažnje ljubitelja sportskih natjecanja. Mi Vam donosimo malo drugačiji pogled na ove dvije države. Predstavljamo 20 najzanimljivijih činjenica i rekorda o ovim…

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Novosti 07.12.2022.

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Otok Hvar godinama je već top odredište svjetske elite. Osim neospornih prirodnih ljepota Hvar može pružiti zanimljive kulturne i gastronomske užitke. Stoga smo Vam priredili fantastične ponude…

Dvorci Loire – korisne informacije za putovanje

Novosti 07.12.2022.

Dvorci Loire – korisne informacije za putovanje

Smješten u srcu doline Loire, između Boisa i Amboisea, i uvršten u Unescovu Svjetsku baštinu, Chaumont-sur-Loire ponajprije je poznat po dvorcu koji zauzima izniman položaj na obronku iznad rijeke…

Upoznajte Valenciu – grad zabave, kulture i gastronomije

Novosti 07.12.2022.

Upoznajte Valenciu – grad zabave, kulture i gastronomije

Ova raskošna katedrala izrađena je u mnoštvu stilova (gotika, renesansa, barok, neoklasicizam) i jedna je od najvećih atrakcija u Valenciji.

Predsjednik Uprave Elite Travel imenovan članom Odbora za održivost ECTAA

Novosti 07.12.2022.

Predsjednik Uprave Elite Travel imenovan članom Odbora za održivost ECTAA

Na redovnom polugodišnjem sastanku ECTAA – The European Travel Agents ‘and Tour Operators Association, od 8. do 10. studenog 2021. u Bruxellesu, kojim je obilježena 60. obljetnica osnutka ECTAA,…

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »