uključeni svi izleti i degustacija vina 5 dana / 4 noćenja

Provansa i najljepša sela Francuske

već od

880,00 EUR

Kratki opis

Print

Putovanje u Provansu avionom iz Zagreba 5 dana, najljepša mjesta francuskog juga u jednom itinereru.

Polasci: 26.05. i 06.10.2024. 5 dana / 4 noćenja zrakoplovom iz Zagreba

Eliteplus: cijenu uključeni svi izleti i degustacija vina!

Predviđeni hoteli:
Arles: Ibis Arles 3* ili sličan
Marseille: Ibis Marseille Timone 3* ili sličan

Program putovanja

06.10.2024. Provansa i najljepša sela Francuske 5 dana Garantirani polazak 880 EUR

Putovanje Avion

ZAGREB – MARSEILLE – AVIGNON – CHATEAUNEUF DU PAPE – PONT DU GARD – ARLES

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Marseille u  06:30 sati na liniji Rynair. Po dolasku u Marseille u 08:25 krećemo prema Avignonu. Po dolasku odlazimo u razgled stare jezgre Avignona, jednog od najljepših gradova Provanse, grada povijesti i umjetnosti. Papinski grad, kako ga često znaju nazivati, smatrao se papinskim odredištem do 13. siječnja 1377. godine, a zabilježeno je kako je čak devet papa vladalo iz Avignona. Šetnja s voditeljem putovanja i upoznavanje s glavnim znamenitostima: Papinska palača, katedrala Notre Dame des Doms, Petit Palais, gradske zidine, gradska vijećnica. Danas je Avignon poznat i kao kazališni grad jer se u njemu svako ljeto odvija jedan od najpoznatijih europskih, odnosno svjetskih kazališnih festivala. Okružuju ga zidine dugačke 4,5 km. Nakon slobodnog vremena uputit ćemo se prema slavnom vinogradarskom mjestu, nekoć papinskom posjedu Chateauneuf du Pape, gdje se od 14. st. uzgaja vinova loza. Posjet jednoj od vinarija s degustacijom poznatih vina iz regije (uključeno u cijenu aranžmana). Zatim odlazimo do mosta Ponte du Gard - najočuvanije građevine iz rimskog perioda koja je služila kao most i akvadukt. Danas je jedan od najposjećenijih francuskih spomenika (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Vožnja prema Arlesu. Smještaj u hotel. Noćenje.

ARLES – COUSTELLET – ABBAYE DE SENANQUE – ARLES

Doručak. Za početak dana krećemo posjetiti Muzej lavande u Coustelletu, staru farmu obitelji proizvođača biljke koja je simbol Provanse (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Georges Lincelé, osnivač muzeja, i sam uzgaja i destilira lavandu. To je obiteljska tradicija koja se prenosi s oca na sina već više od 5 generacija. Tijekom posljednjih dvadeset godina Georges je prikupio veličanstvenu zbirku čiji eksponati sežu od 16. stoljeća do danas. Potom ćemo se uputiti prema zaštitnom znaku regije, cistercitskoj opatiji Senanque, skrivenoj na platou Vaucluse. Osnovana u 12.st., opatija je uništena u 16.st., ponovno obnovljena tek u 19.st., u međuvremenu je postala simbol Provanse sa svojim glasovitim poljem lavande koje je čest pastelno-ljubičasti motiv fotografija i razglednica (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poslije posjeta opatiji Senanque vraćamo se prema Arlesu. Šetnja starim središtem grada od katedrale St. Trophime, preko rimske Arene do Place Forum, trga na kojem se nalazi poznati kafić sa slavne slike Van Gogha „Le Café de Nuit“. Arles je drevan grad koji su osnovali Grci u 6. stoljeću pr. Kr., pod imenom Theline. Tu se odvija najpoznatiji fotografski festival Francuske, a ljepote Arlesa prepoznali su i slavni slikari među kojima je najslavniji Vincent Van Gogh, koji je tamo stigao 21. veljače 1888. Bio je fasciniran provansalskim krajolicima te je naslikao preko 300 slika dok je boravio u Arlesu. Većina njegovih najslavnijih djela su završena tamo, uključujući Night Cafe, Žutu sobu, Zvjezdanu noć na Rhoni i L'Arlesienne. Povratak u hotel. Noćenje.

ARLES – cjelodnevni izlet „NAJLJEPŠA PROVANSALSKA SELA“ ROUSSILLON – LE SENTIER DES OCRES - GORDES – L'ISLE SUR LA SORGUE3

Doručak. Današnji dan provest ćemo u regiji Luberon. Čarobni krajolik „najprovansalskijeg“ dijela Provanse vapnenački je masiv i na njemu je 1977. osnovan park prirode Luberon. Carstvo biljaka, s malim planinskim selima i kamenim kolibama (bories), Luberon je zaštitni znak cijele regije i u njemu su smještena neka od najljepših francuskih sela. U Luberonu je snimljen i poznati film „Dobra godina“ prema knjizi engleskog novinara P. Maylea i upravo ćemo se danas kretati selima u kojima je sniman film. Selo kojim ćemo se prvim prošetati je pitoreskno mjesto, Roussillon - jedno od najzanimljivijih provansalskih sela u toplim bojama od tamne žute do oker nijansi. Nastavljamo prema prirodnom rezervatu Le Sentier des Ocres (ulaznica uključena u cijenu aranžmana). Imat ćemo priliku prošetati kroz spektakularni krajobraz crvenih i oker stijena obojenih prirodnim pigmentom. Nastavljamo prema jednom od najljepših i najpoznatijih sela regije, Gordesu. Sa svojim smještajem na rubu platoa Vaucluse, sljubljen s brežuljkom na koji se naslanja, romantičnim uličicama, nadsvođenim arkadama i dvorcem iz 16.st. Gordes je obljubljeno mjesto mnogim umjetnicima i slavnim osobama, a nerijetko se pojavljuje i u filmovima. Za kraj dana posjetit ćemo pravi mali biser u Vaucluseu, L'Isle sur la Sorgue, prekrasno mjestašce smješteno na rijeci Sorgue koje nazivaju „provansalskom Venecijom“ zbog njegove slikovitosti. Šetnja selom i slobodno vrijeme za kavu ili čašu vina. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

ARLES – LES BAUX-DE-PROVENCE – AIX-EN-PROVENCE – MARSEILLE

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema jednom od najljepših sela Francuske - Les Baux-de-Provence. Ovaj srednjovjekovni utvrđeni gradić na stijeni predstavlja nekoć ponosnu utvrdu u kojoj su trubaduri izvodili svoju dvorsku ljubavnu poeziju. Iz Les Bauxa pruža se fantastičan pogled na regiju Camargue i deltu rijeke Rhone. Šetnja srednjovjekovnim uličicama punim dražesnih dućančića i restorana. Nastavljamo prema nekadašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom Aix-en-Provenceu, rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Aix je jedan od najatraktivnijih gradova u Provansi, a do 15. stoljeća bio je i glavni grad regije. Vrlo dopadljiv i otmjen, Aix je jedan od Francuzima najdražih gradova uopće. Šetnja starom gradskom jezgrom punom atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau – Place Albertas – gradska vijećnica – katedrala sv. Spasitelja. Degustacija lokalnog slatkiša callisons (uključeno u cijenu aranžmana). Slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja prema drugom najvećem gradu u Francuskoj, smještenom na obali Sredozemnog mora - Marseilleu. Ovaj grad je danas važna luka i ekonomski centar s bogatom povijesti i kulturom. Po dolasku smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak s voditeljem putovanja u šetnju glavnim gradom Provanse. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Povratak u hotel. Noćenje.

MARSEILLE – ZAGREB

Rani doručak ili paket doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Marseille oko 5:30 sati. Prijava na direktan let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u 08:35. Slijetanje u Zagreb planirano u 10:20 sati.

Termini i cijene putovanja

06.10.2024. - 10.10.2024.

Provansa i najljepša sela Francuske

5 dana / 4 noćenja uključeni svi izleti i degustacija vina
po osobi /
880,00 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi, zrakoplovne pristojbe uključene:
- first minute 880€
- redovna cijena 905€
Doplata za jednokrevetnu sobu 270€
Minimalan broj putnika: 20  /  Maksimalan broj putnika: 30

Popusti:
- 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu
- trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate:
informativne cijene ulaznica (na datum 9.1.2024., mogu biti podložne promjeni):
Muzej lavande u Coustelletu - 8€, Arena u Arlesu - 9€, Papinska palača u Avignonu - 12€, Pont du Gard - 8€ (grupna cijena), Opatija Senanque – 8€ (grupna cijena)

Informacije o letu:
Prijevoznik: Ryanair
ZAGREB 06:30 MARSEILLE 08:25
MARSEILLE 08:35 ZAGREB 10:20

Napomena: Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa po danima, a konačan raspored po danima bit će objavljen u završnom pismu.

Po rezervaciji putovanja potrebno je dostaviti sljedeće podatke o putniku:
- državljanstvo
- datum i godinu rođenja
- podatke o dokumentu s kojim se putuje: naziv (osobna iskaznica ili putovnica), broj, mjesto izdavanja i datum isteka važenja dokumenta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Prvi let avionom

Novosti 11.04.2024.

Prvi let avionom

Putovanje avionom može biti uzbudljivo iskustvo, ali za one koji to rade prvi put, može biti i pomalo zastrašujuće. Ne brinite, ovdje su neki savjeti koji će Vam olakšati putovanje.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Novosti 19.03.2024.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Norveška, skandinavska zemlja na sjeveru Europe, očarava posjetitelje svojim veličanstvenim fjordovima, snježnim planinama, prostranim šumama i bogatom vikinškom poviješću.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Novosti 26.02.2024.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Otkrijte čari Toronta i Kanade ovog ljeta s Air Transatom! Elite Travel vam s ponosom nudi izravne letove iz Zagreba u Toronto, otvarajući vam vrata u nezaboravno iskustvo.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Novosti 17.02.2024.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Putujete li redovito na ista mjesta, s istim rutinama i dosadnim aktivnostima? Želite li iskusiti nešto novo i uzbudljivo, a da pritom ne žrtvujete udobnost i opuštanje? Ako je vaš odgovor potvrdan,…

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

Novosti 06.02.2024.

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

U Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti i istinski uživati. Kada ste tamo, dajemo Vam listu hrane i pića nezaobilaznih za taj divan kraj.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

Novosti 01.02.2024.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

EURO 2024. u Njemačkoj svi napeto iščekuju kao i zlatnu medalju naših Vatrenih. Hrvatsko srce kuca kao jedno i kad je nogomet u pitanju, a Hrvatska nogometna reprezentacija uvijek nas okupi na jedno…

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Novosti 24.01.2024.

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu.

Bella Italia

Novosti 23.01.2024.

Bella Italia

Italija je dragulj koji uvijek ima nešto novo za ponuditi. U bilo koje doba godine, Italija oduševljava putnike diljem svijeta koji se uvijek iznova vraćaju.

Španjolska, san svakog putnika

Novosti 09.01.2024.

Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti?

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Novosti 03.01.2024.

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Istanbul. Grad na dva kontinenta, između dva mora. Prijestolnica triju velikih carstva, Rimskog, Bizantskog i Osmanskog, čeka da vam ispriča svoju priču.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Novosti 18.12.2023.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Sezona je darivanja, a ove godine Vaš Elite Travel želi podijeliti poseban dar sa svima! Osvojite vikend u Opatiji!

Stiže nam Advent

Novosti 30.11.2023.

Stiže nam Advent

Svake godine krajem studenog, početkom prosinca s radošću ulazimo u blagdanski duh i iščekujemo blagdane i polako rješavamo zaostatke godine iza nas.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »