Adriatic Princess ili sličan 8 dana / 7 noćenja

Krstarenje južnim Jadranom

već od

999,00 EUR 7.526,96 HRK

Kratki opis

Print

KRSTARENJE JUŽNIM JADRANOM
motornim brodom kategorije 4*
Predviđeni brod: Adriatic Princess ili sličan

Split – Hvar – Vela Luka – Mljet – Slano – Dubrovnik – Korčula – Makarska - Brač - Split

8 dana - 7 noćenja, Luka ukrcaja / iskrcaja: Split

Datume polazaka i cijene za sezonu 2024. objavit ćemo početkom 2024. godine.

U međuvremenu, ponudu krstarenja brodara MSC i ostalih cruise kompanija pregledajte na ovdje

Putovanje Brod

subota | ukrcaj Split

Usluga na brodu: večera
Ukrcaj u luci Split nakon 14 sati. Uz piće dobrodošlice i druženje, upoznajte se s vašim Cruise Managerom i posadom te sa pravilima i sigurnosnim mjerama na brodu. Vaše putovanje počinje večerom i noćenjem u Splitu.

nedjelja | Split – Grad Hvar (Otok Hvar) – Vela Luka (Otok Korčula)

Usluga na brodu: doručak, i kapetanova večera
Danas je dan za uživanje u prekrasnim panoramama Dalmatinske obale. Nakon doručka slobodno istražite Split individualno ili u kratkom pješačkom obilasku (uz doplatu) poznate Dioklecijanove palače. Izgrađena za smještaj rimskog cara, palača je prerasla u grad nakon što su Slaveni uništili obližnji rimski grad Salonu. Prva destinacija je Grad Hvar na otoku Hvaru, poznat po lavandi, vinu i venecijanskoj arhitekturi. Istražite grad individualno ili na organiziranom razgledu (uz doplatu) prije nego što se osvježite na Paklenim otocima koji su dobili ime prema paklini, vrsti borove smole, koja se koristila u brodogradnji. Pakleni otoci nas očekuju s nevjerojatnim prirodnim ljepotama, oduševljavaju mirisima vrijesa i ružmarina, a predivne uvale i neke od najljepših podmorskih lokacija za ronjenje čine ovu otočnu skupinu uistinu jedinstvenom. Na kraju dana, plovidba nas vodi do Vela Luke na otoku Korčuli, gdje ćete stići baš na vrijeme za opuštajuće kasno poslijepodne, večeru i noćenje.

ponedjeljak | Vela Luka (Otok Korčula) – Pomena (Otok Mljet) – Slano

Usluga na brodu: doručak, ručak
Vaš će kapetan odabrati osamljenu uvalu za skok u more i fantastičan početak dana. Okruženi dubokim zelenim šumama po kojima je Korčula stekla ime i slavu, meditirajte uz zvukove cvrčaka i tišinu dok uranjate u bit ovog prekrasnog krajolika s netaknutom prirodom i kristalnim plavim morem. Zatim nastavljate putovanje do drugog zelenog otoka, Mljeta. Nacionalni park na otoku dom je dva slana jezera povezana s morem uskim kanalom. Ljubitelji prirode ovdje će uživati u pješačenju ili vožnji biciklom, možda čak i kajakom do malog otočića u središtu jezera, koji se ponosi svojim šarmantnim samostanom Sv. Marije iz 12. stoljeća. Ne propustite uživati u fascinantnim čarima Mljeta samostalno ili tijekom organiziranog razgleda (uz doplatu). Provedite večer u malom naselju Slano na kopnu, koje su nekada obožavali dubrovački pomorski kapetani. Zašto? Postati će vam jasno čim krenete u prvu šetnju rivom.

utorak | Slano – Dubrovnik

Usluga na brodu: doručak, ručak
U blizini Slanoga, maleni grad Ston poznat je po mnogo čemu gurmanskom: jakim vinima, drevnoj proizvodnji soli i sočnim kamenicama i dagnjama. Priključite se fakultativnom izletu „Okus Dalmacije“ (uz doplatu) i upoznajte ovaj fascinantan gradić prije isplovljavanja prema Dubrovniku. Putnici koji se ne odluče na izlet imaju slobodno vrijeme u Slanom. Slijedi plovidba do Dubrovnika. Okružena drevnim gradskim zidinama, doslovno netaknutima od zuba vremena, kao u nekom vlastitom svemiru, ova svjetski poznata stara gradska jezgra osvojit će Vas na prvi pogled dok hodate istim ulicama kao nekada najveći velikani naše povijesti Ruđer Bošković, Vlaho Bukovac, Ivo Vojnović, Marin Držić i drugi. Uživajte u večeri romantike, blještavila i glamura i opustite se uz zanimljivi noćni život ovoga grada. Mogućnost doplate za organizirani razgled Starog Grada. Noćenje u Dubrovniku.

srijeda | Dubrovnik – Grad Korčula (Otok Korčula)

Usluga na brodu: doručak, ručak
Daleki jug Hrvatske ima mnogo dragulja. Raštrkan između Dubrovnika i Korčule, Elafitski arhipelag primamljiv je svojim netaknutim otocima koji su nekada bili oaza za domaće pomorce i za kapetane koji su na njemu uzdizali svoje posjede. Danas su Elafiti hvaljeni zbog svog neobičnog ambijenta. Zaustavljanje za kupanje je predviđeno prije ručka na brodu na putu za Korčulu. Znati ćete da je Korčula bila venecijansko uporište čim ugledate brojne kipove lavova koji vas vrebaju s gradskih pročelja i vrata. Navodni dom svjetski poznatog putnika Marka Pola sigurno će vas očarati bilo da ga istražite sami ili u fakultativnoj pješačkoj turi (uz doplatu). Noćenje u Korčuli.

četvrtak | Grad Korčula (Otok Korčula) - Makarska

Usluga na brodu: doručak, ručak
Doručak će biti poslužen za vrijeme plovidbe prema Makarskoj, uživati ćete u prekrasnim pogledima na dalmatinske otoke s jedne, te kopno s druge strane. Prije ručka i dolaska u Makarsku, predviđena je pauza za kupanje. Poslijepodne provedite u Makarskoj, jednoj od najpopularnijih destinacija na obali Splitsko-dalmatinske županije koja se sa svojim prekrasnim plažama smjestila ispod veličanstvenog masiva planine Biokovo. Istražite centar Makarske u vlastitom aranžmanu te (uz doplatu) posjetite malakološki muzej (muzej školjaka). Noćenje u Makarskoj.

petak | Makarska – Pučišća ili slična uvala / luka (Otok Brač) – Split

Usluga na brodu: doručak, ručak
Doručak se poslužuje uz zadivljujući pogled na more, otoke i planinu Biokovo tijekom plovidbe. Ukoliko vrijeme to dopušta moguće je i osvježavajuće kupanje na putu. Posjetite domovinu ‘hrvatskog mramora’, otok Brač. Vjerojatno ste već vidjeli ovaj ultrakvalitetni vapnenac, možda na pročelju Bijele kuće u Washingtonu DC ili na Bundestagu u Berlinu, a također vam osiguravamo i fakultativni izlet (uz doplatu) u još uvijek radnu klesarsku školu u Pučišćima koja vam donosi jedinstvenu priliku da naučite više o oblikovanju kamena. Nastavak plovidbe prema Splitu. Noćenje u Splitu.

subota | Split iskrcaj

Usluga na brodu: doručak
Uživajte u oproštajnom doručku prije nego što se pozdravite sa svojim suputnicima i posadom i iskrcajte se nakon doručka. Iskrcaj do 09:00 sati.

Termini i cijene putovanja

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Popusti i doplate:
• Popust na trećem ležaju u trokrevetnim kabinama: 30%. Popust vrijedi za djecu i odrasle. Trokrevetne kabine pozicionirane su samo na donjoj palubi.
• Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.
• 5% popusta za jednokratno plaćanje u gotovini ili Internet bankarstvom ( na redovne cijene )

Obavezna doplata na brodu:
Lučke pristojbe i boravišna pristojba koje se plaćaju na brodu iznose 45€ (339,05 HRK) po osobi. Pristojbe se plaćaju isključivo u gotovini Cruise Manageru na dan ukrcaja.

Cijene fakultativnih sadržaja
Fakultativne izlete objavit ćemo početkom 2024.

Opis kabina
Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, svaka kabina ima prozor (okrugli ili četvrtasti) koji se ne može otvoriti, potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu (umivaonik, wc, tuš, sušilo za kosu). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni bez mogućnosti odabira unaprijed, trokrevetne kabine su pozicionirane samo na donjoj palubi i raspolažu sa tri osnovna ležaja. Broj kabine se ne može birati unaprijed već se dodjeljuje po principu raspoloživosti „run of the house“.

Podaci o brodu Adriatic Princess
Motorni brod Adriatic Princess zaplovio je 2017. godine te je dodatno uređen 2019.
Osnovni podaci: dužina 45m, širina 8,5m, brzina krstarenja 9 čvorova, kapacitet je 40 putnika u 18 kabina na glavnoj (10) i donjoj palubi (8). Svaka kabina je klimatizirana i raspolaže sa vlastitom potpuno opremljenom kupaonicom. Na gornjoj palubi smješten je salon – restoran, a na krmi broda lounge područje sa klub stolićima i foteljama. Najgornja paluba raspolaže sa sunčalištem 155 kvadratnih metara te ležaljkama i jacuzzijem.

Sigurnosno – zdravstveni protokol na brodu:
Sigurnost putnika, posade i broda prioritet je Elite Travel u skladu s najvišim svjetskim standardima i preporukama WTTC-a (Svjetsko vijeće za putovanje i turizam) prema certifikatu SafeTravels. Elite Travel je prva turistička agencija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. Detaljne upute o životu na brodu ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska. Istih se potrebno pridržavati kao i svih uputa od strane posade broda.

Napomene

• brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću
• ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska
• agencija zadržava pravo promjene broda prije polaska unutar iste kategorije
• minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina
• brodar zadržava pravo izmjene rute i promjene usluge na brodu (usluga ostaje polupansion) uslijed vremenskih i ostalih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda
• brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ukoliko se isti ne pridržavaju kućnog reda te uputa posade. Agencija i brodar ne snose odgovornost u tom slučaju, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.

Dolazak do Splita:
Vlastitim prijevozom, parking: 15€ dnevno u garaži Acorus, rezervacija samostalno, plaćanje na licu mjesta. Kontakt mob 098/990-5555, https://www.splitcarparking.com/hr/
Autobus / vlak: Ukoliko se odlučite za prijevoz do Splita autobusom ili vlakom, vrlo je kratka šetnja do mjesta ukrcaja.
Zrakoplov: mogućnost rezervacije leta do Splita i transfera Zračna luka Split – Luka Split. Cijena na upit.

Uvjeti otkaza putovanja:
Ukoliko putnik otkaže aranžman za Krstarenje Jadranom, Elite Travel od ukupne cijene aranžmana na ime naknade štete zadržava sljedeći iznos: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, 29 - 22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, 21 - 15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, 14 – 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana, nakon polaska 100% cijene aranžmana.

Odgovorni organizator: Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Novosti & Blog

Vidi sve
Elite Travel - obavijest o novoj lokaciji

Novosti 20.07.2023.

Elite Travel - obavijest o novoj lokaciji

Ovim putem vas obavještavamo kako je Elite Travel poslovnica u Zagrebu preselila na novu lokaciju. Nova poslovnica počela je sa radom u ponedjeljak, 24.7.2023. na novoj adresi na Radničkoj cesti.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Novosti 18.09.2023.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Sicilija, najveći otok u Sredozemnom moru, izaziva oduševljenje svojom bogatom poviješću, jedinstvenom kulturom, aromatičnom hranom i gostoljubivim ljudima.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Novosti 13.09.2023.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Krstarenja se često percipiraju kao luksuzna avantura s brodskim restoranima, bazenima, i egzotičnim lukama kao pozadinom. Međutim, što je to što čini krstarenja posebnima i neusporedivima s drugim…

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Novosti 13.09.2023.

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Kada razmišljate o svojem idućem odmoru, vjerojatno se prvo prisjetite klasičnih destinacija poput plaža, planina ili gradova. Međutim, postoji jedna vrsta odmora koja kombinira luksuz, avanturu…

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

Novosti 13.09.2023.

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

U nepreglednom nizu destinacija koje krase obalu Sredozemnog mora, tri egipatska bisera - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay - ističu se kao dragulji koje ne biste smjeli propustiti.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Novosti 12.09.2023.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Donosimo izvanredne vijesti. Elite Travel je ponovno osvojio prestižni Travelife certifikat! Ova vijest je ne samo priznanje našem predanom radu i strasti prema putovanjima, već i potvrda da smo ostvarili…

Istanbul u jesen: Spoj prošlog i sadašnjeg u gradu na dva kontinenta

Novosti 06.09.2023.

Istanbul u jesen: Spoj prošlog i sadašnjeg u gradu na dva kontinenta

Istanbul, grad s bogatom poviješću i fascinantnom kulturnom baštinom, ima nevjerojatnu sposobnost da spoji prošlost i sadašnjost na način koji ostavlja putnike bez daha.

Njemačka i Danska top 20 zanimljivosti

Novosti 07.12.2022.

Njemačka i Danska top 20 zanimljivosti

Njemačka i Danska trenutno su u centru pažnje ljubitelja sportskih natjecanja. Mi Vam donosimo malo drugačiji pogled na ove dvije države. Predstavljamo 20 najzanimljivijih činjenica i rekorda o ovim…

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Novosti 07.12.2022.

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Otok Hvar godinama je već top odredište svjetske elite. Osim neospornih prirodnih ljepota Hvar može pružiti zanimljive kulturne i gastronomske užitke. Stoga smo Vam priredili fantastične ponude…

Dvorci Loire – korisne informacije za putovanje

Novosti 07.12.2022.

Dvorci Loire – korisne informacije za putovanje

Smješten u srcu doline Loire, između Boisa i Amboisea, i uvršten u Unescovu Svjetsku baštinu, Chaumont-sur-Loire ponajprije je poznat po dvorcu koji zauzima izniman položaj na obronku iznad rijeke…

Upoznajte Valenciu – grad zabave, kulture i gastronomije

Novosti 07.12.2022.

Upoznajte Valenciu – grad zabave, kulture i gastronomije

Ova raskošna katedrala izrađena je u mnoštvu stilova (gotika, renesansa, barok, neoklasicizam) i jedna je od najvećih atrakcija u Valenciji.

Predsjednik Uprave Elite Travel imenovan članom Odbora za održivost ECTAA

Novosti 07.12.2022.

Predsjednik Uprave Elite Travel imenovan članom Odbora za održivost ECTAA

Na redovnom polugodišnjem sastanku ECTAA – The European Travel Agents ‘and Tour Operators Association, od 8. do 10. studenog 2021. u Bruxellesu, kojim je obilježena 60. obljetnica osnutka ECTAA,…

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »