Adriatic Princess 4* ili sličan 8 dana / 7 noćenja

Krstarenje južnim Jadranom 2024

već od

1.199,00 EUR

Kratki opis

Print

KRSTARENJE JUŽNIM JADRANOM
motornim brodom kategorije 4*
Predviđeni brod: Adriatic Princess ili sličan

Split – Hvar – Vela Luka – Mljet – Slano – Dubrovnik – Korčula – Makarska - Brač - Split

8 dana - 7 noćenja, Luka ukrcaja / iskrcaja: Split

Polasci:  3.8., 10.8., 24.8. i 31.8.2024.

Program putovanja

03.08.2024. Krstarenje južnim Jadranom 2024 8 dana Garantirani polazak 1.199 EUR
10.08.2024. Krstarenje južnim Jadranom 2024 8 dana Garantirani polazak 1.199 EUR
24.08.2024. Krstarenje južnim Jadranom 2024 8 dana Garantirani polazak 1.199 EUR

Putovanje Brod

subota | ukrcaj Split

Usluga na brodu: večera
Ukrcaj u luci Split nakon 14 sati. Uz piće dobrodošlice i druženje, upoznajte se s vašim Cruise Managerom i posadom te sa pravilima i sigurnosnim mjerama na brodu. Vaše putovanje počinje večerom i noćenjem u Splitu.

nedjelja | Split – Grad Hvar (Otok Hvar) – Vela Luka (Otok Korčula)

Usluga na brodu: doručak i kapetanova večera
Danas je dan za uživanje u prekrasnim panoramama Dalmatinske obale. Nakon doručka slobodno istražite Split individualno ili u kratkom pješačkom obilasku (uz doplatu) poznate Dioklecijanove palače. Izgrađena za smještaj rimskog cara, palača je prerasla u grad nakon što su Slaveni uništili obližnji rimski grad Salonu. Prva destinacija je Grad Hvar na otoku Hvaru, poznat po lavandi, vinu i venecijanskoj arhitekturi. Istražite grad individualno ili na organiziranom razgledu (uz doplatu) prije nego što se osvježite na Paklenim otocima koji su dobili ime prema paklini, vrsti borove smole, koja se koristila u brodogradnji. Pakleni otoci nas očekuju s nevjerojatnim prirodnim ljepotama, oduševljavaju mirisima vrijesa i ružmarina, a predivne uvale i neke od najljepših podmorskih lokacija za ronjenje čine ovu otočnu skupinu uistinu jedinstvenom. Na kraju dana, plovidba nas vodi do Vela Luke na otoku Korčuli, gdje ćete stići baš na vrijeme za opuštajuće kasno poslijepodne, večeru i noćenje.

ponedjeljak | Vela Luka (Otok Korčula) – Pomena (Otok Mljet) – Slano

Usluga na brodu: doručak, ručak
Vaš će kapetan odabrati osamljenu uvalu za skok u more i fantastičan početak dana. Okruženi dubokim zelenim šumama po kojima je Korčula stekla ime i slavu, meditirajte uz zvukove cvrčaka i tišinu dok uranjate u bit ovog prekrasnog krajolika s netaknutom prirodom i kristalnim plavim morem. Zatim nastavljate putovanje do drugog zelenog otoka, Mljeta. Nacionalni park na otoku dom je dva slana jezera povezana s morem uskim kanalom. Ljubitelji prirode ovdje će uživati u pješačenju ili vožnji biciklom, možda čak i kajakom do malog otočića u središtu jezera, koji se ponosi svojim šarmantnim samostanom Sv. Marije iz 12. stoljeća. Ne propustite uživati u fascinantnim čarima Mljeta samostalno ili tijekom organiziranog razgleda (uz doplatu). Provedite večer u malom naselju Slano na kopnu, koje su nekada obožavali dubrovački pomorski kapetani. Zašto? Postati će vam jasno čim krenete u prvu šetnju rivom.

utorak | Slano – Dubrovnik

Usluga na brodu: doručak, ručak
U blizini Slanoga, maleni grad Ston poznat je po mnogo čemu gurmanskom: jakim vinima, drevnoj proizvodnji soli i sočnim kamenicama i dagnjama. Priključite se fakultativnom izletu „Okus Dalmacije“ (uz doplatu) i upoznajte ovaj fascinantan gradić prije isplovljavanja prema Dubrovniku. Putnici koji se ne odluče na izlet imaju slobodno vrijeme u Slanom. Slijedi plovidba do Dubrovnika. Okružena drevnim gradskim zidinama, doslovno netaknutima od zuba vremena, kao u nekom vlastitom svemiru, ova svjetski poznata stara gradska jezgra osvojit će Vas na prvi pogled dok hodate istim ulicama kao nekada najveći velikani naše povijesti Ruđer Bošković, Vlaho Bukovac, Ivo Vojnović, Marin Držić i drugi. Uživajte u večeri romantike, blještavila i glamura i opustite se uz zanimljivi noćni život ovoga grada. Mogućnost doplate za organizirani razgled Starog Grada. Noćenje u Dubrovniku.

srijeda | Dubrovnik – Grad Korčula (Otok Korčula)

Usluga na brodu: doručak, ručak
Plovidba dubrovačkim akvatorijem prema sjeveru u smjeru grada Korčule. Zaustavljanje za kupanje je predviđeno prije ručka na brodu na putu za otok Korčulu. Znati ćete da je Korčula bila venecijansko uporište čim ugledate brojne kipove lavova koji vas vrebaju s gradskih pročelja i vrata. Navodni dom svjetski poznatog putnika Marka Pola sigurno će vas očarati bilo da ga istražite sami ili u fakultativnoj pješačkoj turi (uz doplatu). Noćenje u Korčuli.

četvrtak | Grad Korčula (Otok Korčula) - Makarska

Usluga na brodu: doručak, ručak
Doručak će biti poslužen za vrijeme plovidbe prema Makarskoj, uživati ćete u prekrasnim pogledima na dalmatinske otoke s jedne, te kopno s druge strane. Prije ručka i dolaska u Makarsku, predviđena je pauza za kupanje. Poslijepodne provedite u Makarskoj, jednoj od najpopularnijih destinacija na obali Splitsko-dalmatinske županije koja se sa svojim prekrasnim plažama smjestila ispod veličanstvenog masiva planine Biokovo. Istražite centar Makarske u vlastitom aranžmanu te (uz doplatu) posjetite malakološki muzej (muzej školjaka). Noćenje u Makarskoj.

petak | Makarska – Pučišća ili slična uvala / luka (Otok Brač) – Split

Usluga na brodu: doručak, ručak
Doručak se poslužuje uz zadivljujući pogled na more, otoke i planinu Biokovo tijekom plovidbe. Ukoliko vrijeme to dopušta moguće je i osvježavajuće kupanje na putu. Posjetite domovinu ‘hrvatskog mramora’, otok Brač. Vjerojatno ste već vidjeli ovaj ultrakvalitetni vapnenac, možda na pročelju Bijele kuće u Washingtonu DC ili na Bundestagu u Berlinu, a također vam osiguravamo i fakultativni izlet (uz doplatu) u još uvijek radnu klesarsku školu u Pučišćima koja vam donosi jedinstvenu priliku da naučite više o oblikovanju kamena. Nastavak plovidbe prema Splitu. Noćenje u Splitu.

subota | Split iskrcaj

Usluga na brodu: doručak
Uživajte u oproštajnom doručku prije nego što se pozdravite sa svojim suputnicima i posadom i iskrcajte se nakon doručka. Iskrcaj do 09:00 sati.

Termini i cijene putovanja

03.08.2024. - 10.08.2024.

Krstarenje južnim Jadranom 2024

8 dana / 7 noćenja Adriatic Princess 4* ili sličan
po osobi /
1.199,00 EUR

10.08.2024. - 17.08.2024.

Krstarenje južnim Jadranom 2024

8 dana / 7 noćenja Adriatic Princess 4* ili sličan
po osobi /
1.199,00 EUR

24.08.2024. - 31.08.2024.

Krstarenje južnim Jadranom 2024

8 dana / 7 noćenja Adriatic Princess 4* ili sličan
po osobi /
1.199,00 EUR

31.08.2024. - 07.09.2024.

Krstarenje južnim Jadranom 2024

8 dana / 7 noćenja Adriatic Princess 4* ili sličan
po osobi /
1.199,00 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj kabini:
- na glavnoj / gornjoj palubi: 1.299€
- na donjoj palubi: 1.199€

Popusti i doplate:

• Popust na trećem ležaju u trokrevetnim kabinama: 30%. Popust vrijedi za djecu i odrasle. Trokrevetne kabine pozicionirane su samo na donjoj palubi.
• Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.

Obavezna doplata na brodu:
Lučke pristojbe i boravišna pristojba koje se plaćaju na brodu iznose 45€ po osobi. Pristojbe se plaćaju isključivo u gotovini Cruise Manageru na dan ukrcaja.

Cijene fakultativnih sadržaja
Informacije o fakultativnim izletima i cijenama dobiti ćete prvi dan na brodu. Plaćanje je moguće Cruise Manageru isključivo u gotovini.

Opis kabina
Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, svaka kabina ima prozor (okrugli ili četvrtasti) koji se ne može otvoriti, potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu (umivaonik, wc, tuš, sušilo za kosu). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni bez mogućnosti odabira unaprijed, trokrevetne kabine su pozicionirane samo na donjoj palubi i raspolažu sa tri osnovna ležaja. Broj kabine se ne može birati unaprijed već se dodjeljuje po principu raspoloživosti „run of the house“.

Podaci o brodu Adriatic Princess
Motorni brod Adriatic Princess zaplovio je 2017. godine te je dodatno uređen 2019.
Osnovni podaci: dužina 45m, širina 8,5m, brzina krstarenja 9 čvorova, kapacitet je 40 putnika u 18 kabina na glavnoj (10) i donjoj palubi (8). Svaka kabina je klimatizirana i raspolaže sa vlastitom potpuno opremljenom kupaonicom. Na gornjoj palubi smješten je salon – restoran, a na krmi broda lounge područje sa klub stolićima i foteljama. Najgornja paluba raspolaže sa sunčalištem 155 kvadratnih metara te ležaljkama i jacuzzijem.

Sigurnosno – zdravstveni protokol na brodu:
Sigurnost putnika, posade i broda prioritet je Elite Travel u skladu s najvišim svjetskim standardima i preporukama WTTC-a (Svjetsko vijeće za putovanje i turizam) prema certifikatu SafeTravels. Elite Travel je prva turistička agencija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. Detaljne upute o životu na brodu ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska. Istih se potrebno pridržavati kao i svih uputa od strane posade broda.

Napomene

• brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću
• ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska
• agencija zadržava pravo promjene broda prije polaska unutar iste kategorije
• minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina
• brodar zadržava pravo izmjene rute i promjene usluge na brodu (usluga ostaje polupansion) uslijed vremenskih i ostalih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda
• brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ukoliko se isti ne pridržavaju kućnog reda te uputa posade. Agencija i brodar ne snose odgovornost u tom slučaju, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.

Dolazak do Splita:
Vlastitim prijevozom, predlažemo parking Acorus:10€ dnevno, rezervacija parkinga i sve informacije vezane za parking samostalno uz plaćanje na licu mjesta. Kontakt mob 098/990-5555, https://www.splitcarparking.com/hr/, moguće je dogovoriti i transfer od parkinga do luke, cijena transfera je 10€.
Autobus / vlak: Ukoliko se odlučite za prijevoz do Splita autobusom ili vlakom, vrlo je kratka šetnja do mjesta ukrcaja.
Zrakoplov: mogućnost rezervacije leta do Splita i transfera Zračna luka Split – Luka Split. Cijena na upit.

Uvjeti otkaza putovanja:
Ukoliko putnik otkaže aranžman za Krstarenje Jadranom, Elite Travel od ukupne cijene aranžmana na ime naknade štete zadržava sljedeći iznos: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, 29 - 22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, 21 - 15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, 14 – 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana, nakon polaska 100% cijene aranžmana.

Odgovorni organizator: Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Novosti & Blog

Vidi sve
Oslo, zeleni biser sjevera Europe

Novosti 11.07.2024.

Oslo, zeleni biser sjevera Europe

Sjeverna Europa uvijek golica maštu putnika. Norveška, mirni i zeleni dio te regije djeluje kao da je iz priče, mnogima se čini kao nedostižna destinacija, a njezin glavni grad Oslo nudi puno više.…

Pariz, veličanstvena jesen u Gradu svjetla

Novosti 05.06.2024.

Pariz, veličanstvena jesen u Gradu svjetla

U bilo koje doba godine, Pariz je uvijek dobra ideja. Ovu jesen krenite na put u Pariz i uživajte u ovom čarobnom gradu.

Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Novosti 06.05.2024.

Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Poneka putovanja su samo jednom u životu. Dok se dragim destinacijama uvijek možemo rado vratiti, ako krenemo na izuzetno daleku ekspediciju, vjerojatno ćemo to napraviti samo jednom.

Prvi let avionom

Novosti 11.04.2024.

Prvi let avionom

Putovanje avionom može biti uzbudljivo iskustvo, ali za one koji to rade prvi put, može biti i pomalo zastrašujuće. Ne brinite, ovdje su neki savjeti koji će Vam olakšati putovanje.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Novosti 19.03.2024.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Norveška, skandinavska zemlja na sjeveru Europe, očarava posjetitelje svojim veličanstvenim fjordovima, snježnim planinama, prostranim šumama i bogatom vikinškom poviješću.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Novosti 26.02.2024.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Otkrijte čari Toronta i Kanade ovog ljeta s Air Transatom! Elite Travel vam s ponosom nudi izravne letove iz Zagreba u Toronto, otvarajući vam vrata u nezaboravno iskustvo.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Novosti 17.02.2024.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Putujete li redovito na ista mjesta, s istim rutinama i dosadnim aktivnostima? Želite li iskusiti nešto novo i uzbudljivo, a da pritom ne žrtvujete udobnost i opuštanje? Ako je vaš odgovor potvrdan,…

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

Novosti 06.02.2024.

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

U Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti i istinski uživati. Kada ste tamo, dajemo Vam listu hrane i pića nezaobilaznih za taj divan kraj.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

Novosti 01.02.2024.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

EURO 2024. u Njemačkoj svi napeto iščekuju kao i zlatnu medalju naših Vatrenih. Hrvatsko srce kuca kao jedno i kad je nogomet u pitanju, a Hrvatska nogometna reprezentacija uvijek nas okupi na jedno…

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Novosti 24.01.2024.

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu.

Bella Italia

Novosti 23.01.2024.

Bella Italia

Italija je dragulj koji uvijek ima nešto novo za ponuditi. U bilo koje doba godine, Italija oduševljava putnike diljem svijeta koji se uvijek iznova vraćaju.

Španjolska, san svakog putnika

Novosti 09.01.2024.

Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti?

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »