uključene 2 vožnje panoramskim željeznicama, polupansion 5 dana / 4 noćenja

Švicarska željeznicom

već od

715,00 EUR

Kratki opis

Print

Putovanje u Švicarsku 5 dana autobusom i alpskim željeznicama, najljepše alpske panorame u jednom putovanju.

Polasci: 25.05., 28.05, 14.06., 25.06., 18.07., 25.07., 10.08., 15.08., 27.08. i 28.08.2024.

Eliteplus: uključene dvije vožnje panoramskim željeznicama: Centovalli i Interlaken Express, tri večere u hotelu u Švicarskoj, vožnja uspinjačom do Bergama!

Predviđeni hotel u Švicarskoj: Adaastra Boutique Hotel 3* ili Adhhoc hotel 3* ili slični hoteli, Naters

Program putovanja

15.08.2024. Švicarska željeznicom 5 dana Garantirani polazak 715 EUR
27.08.2024. Švicarska željeznicom 5 dana Garantirani polazak 715 EUR
28.08.2024. Švicarska željeznicom 5 dana Garantirani polazak 715 EUR

Putovanje Autobus | Vlak

ZAGREB/RIJEKA – BERGAMO

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 5:45 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do Bergama. Po dolasku u Bergamo odlazimo uspinjačom (uključeno u cijenu aranžmana) u srednjovjekovni gornji grad Bergamo Alto na vrhu brežuljka.  Šetnja šarmantnim uskim uličicama i malim trgovima do glavnog trga Piazza Vecchia, a potom do manjeg trga Piazza del Duomo kojeg okružuju bazilika Santa Maria Maggiore, krstionica i kapela Colleoni. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Predlažemo posjet zvoniku Il Campanone s kojeg se pruža panoramski pogled na regiju, a na putu do vrha pronaći ćete najveće zvono u Lombardiji, koje i dalje svake večeri simbolično zvoni 100 puta u sjećanje na vrijeme dominacije Venecije kada su se u 22:00 h zatvarala gradska vrata. Povratak uspinjačom do autobusa i nastavak vožnje prema hotelu u okolici Milana. Smještaj. Noćenje.

HOTEL – vožnja panoramskom željeznicom CENTOVALLI: LOCARNO – DOMODOSSOLA – HOTEL

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Locarna, smještenog na jezeru Lago Maggiore na sjeveroistoku kantona Ticino u podnožju švicarskih Alpi. Razgledat ćemo povijesno središte ovog omiljenog mjesta: glavni trg Piazza Grande - Teatro Casino - Torre del Comune... Grad je smješten na zlatnoj obali jezera Švicarske i kako je zaštićen obiluje mnogobrojnom mediteranskom vegetacijom. Ukrcat ćemo se na uskotračnu panoramsku željeznicu Centovalli )(uključeno u cijenu aranžmana). Ova željeznica će nam približiti prve panorame švicarskih krajolika. Vožnja vlakom kroz duboke šumske klance i mostove na kojima leži sama željeznica s  prekrasnim pogledom na visoke litice i slapove. Ukrcavamo se u autobus. Stat ćemo na prijevoju Simplon koji dijeli peninske i lepontijske Alpe a nalazi se na 2.005 m nadmorske visine i s kojeg se pruža pogled na Alpe koji uistinu oduzima dah. Ljepotu ovog mjesta je primijetio i sam Napoleon Bonaparte koji je prošao ovdje sa svojom vojskom i godinu dana kasnije 1801. zapovjedio izgradnju hospicija koji se na istom mjestu nalazi i danas. Iskrcaj s vlaka u mjestu Domodossola u talijanskoj regiji Pijemont, smještenom u području talijanskih Alpi. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

HOTEL – MONTREUX i po želji odlazak vlakom u Rochers de Nahye, švicarsku planinu

Doručak. Vožnja prema gradu Montreuxu na obali Ženevskog jezera. Zaustavit ćemo se za foto pauzu ispred dvorca Chillon u mjestu Veytaux kojeg je opjevao engleski pjesnik Lord Byron u pjesmi „Zatvorenik Chillona“. Razgled mjesta i šetnja obalom. Ljepotu ovog mjesta prepoznala je i rock zvijezda Freddie Mercury koji je ovdje snimao svoj posljednji album sa svojim bendom Queen. Za one koji žele predlažemo odlazak vlakom cca 55 min vožnje prema Rochers de Nahye, odakle se pruža jedinstveni panoramski pogled na švicarske i francuske Alpe,  (doplata 45 EUR pri uplati aranžmana). Zupčasta željeznica će vas prevesti na visinu 2000 m, gdje su razne zanimljivosti. Prvo se penjete na 1600 m n/v uz pogled na polja, sela i šume, a s porastom nadmorske visine, uska staza uz padinu nudi predivan pogled. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za slikanje u alpskom vrtu La Rambertia koji se može pohvaliti zbirkom od preko tisuću alpskih biljaka ili možete naručiti kavu i uživati. Povratak vlakom u Montreux. Nastavljamo našim autobusom prema hotelu.  Večera. Noćenje.

HOTEL – vožnja panoramskom željeznicom LUZERN – INTERLAKEN EXPRESS – HOTEL

Doručak. Vožnja prema Luzernu. Prošetat ćemo središtem ovog grada koji slovi za jedan od najljepših gradova Švicarske s obzirom na svoj položaj uz istoimeno jezero i s rijekom Reuss koja teče kroz grad i prolazi kanalima uz očuvane srednjovjekovne trgove i zgrade, dok se u panorami iznad grada slikovito uzdižu poznati vrhovi planina Mt. Pilatus i Rigi. Iskoristite priliku za fotografiju s poznatog mosta Spreuer koji je najpoznatije gradsko obilježje! Ukrcat ćemo se na vlak Luzern – Interlaken  Express čija ruta prolazi jednim od najljepših područja Švicarske uz jezera Brienz, Lungern i Sarner te panoramske idilične slike malih planinskih mjesta (uključeno u cijenu aranžmana). Vožnja vlakom u trajanju dva sata. Dolazak u Interlaken, gradić koji se smjestio u području planinskog lanca Jungfrau na koji se pruža prekrasan pogled na vrh koji je jedan od najpoznatijih simbola Švicarske. Kratka šetnja kako biste imali priliku doživjeti ovaj uistinu upečatljiv turistički gradić. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

HOTEL – SIRMIONE – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Sirmioneu, koji se nalazi na južnoj obali jezera Garda u Italiji. U Sirmioneu se nalazi dobro očuvani rimski dvorac, poznat kao "Rocca Scaligera". To je impozantna tvrđava iz 13. stoljeća koja se uzdiže iznad jezera Garda i pruža spektakularan pogled. Sirmione ima šarmantna šetališta uz obalu jezera, kao i živopisne trgove s trgovinama, restoranima i kafićima. Pauza za ručak i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima oko 23:00 sata.

Termini i cijene putovanja

15.08.2024. - 19.08.2024.

Švicarska željeznicom

5 dana / 4 noćenja uključene 2 vožnje panoramskim željeznicama, polupansion
po osobi /
715,00 EUR

27.08.2024. - 31.08.2024.

Švicarska željeznicom

5 dana / 4 noćenja uključene 2 vožnje panoramskim željeznicama, polupansion
po osobi /
715,00 EUR

28.08.2024. - 01.09.2024.

Švicarska željeznicom

5 dana / 4 noćenja uključene 2 vožnje panoramskim željeznicama, polupansion
po osobi /
715,00 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
- first minute cijena: 690€
- redovna cijena: 715€
First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta po first minute cijeni.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 207€
Trokrevetna soba: po redovnoj cijeni na upit - dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem.

Obvezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba 4 EUR po osobi po noćenju (točan iznos će biti objavljen u završnom pismu).

Fakultativna doplata: za povratnu vožnju vlakom Rochers de Nahye, doplata 45 EUR, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana.

Popusti:
· jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta
· trokrevetna soba za odrasle na upit, bez popusta

Doplate:
za posebno sjedalo autobusu:
- 1 red – sj. 3,4   20€ po sjedalu 
- 2 red – sj. 5,6,7,8   20€ po sjedalu
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 110€  (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika 58

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju i Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Mjesto polaska: za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava. Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 5:45 sati, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 7:30 sati.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Oslo, zeleni biser sjevera Europe

Novosti 11.07.2024.

Oslo, zeleni biser sjevera Europe

Sjeverna Europa uvijek golica maštu putnika. Norveška, mirni i zeleni dio te regije djeluje kao da je iz priče, mnogima se čini kao nedostižna destinacija, a njezin glavni grad Oslo nudi puno više.…

Pariz, veličanstvena jesen u Gradu svjetla

Novosti 05.06.2024.

Pariz, veličanstvena jesen u Gradu svjetla

U bilo koje doba godine, Pariz je uvijek dobra ideja. Ovu jesen krenite na put u Pariz i uživajte u ovom čarobnom gradu.

Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Novosti 06.05.2024.

Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Poneka putovanja su samo jednom u životu. Dok se dragim destinacijama uvijek možemo rado vratiti, ako krenemo na izuzetno daleku ekspediciju, vjerojatno ćemo to napraviti samo jednom.

Prvi let avionom

Novosti 11.04.2024.

Prvi let avionom

Putovanje avionom može biti uzbudljivo iskustvo, ali za one koji to rade prvi put, može biti i pomalo zastrašujuće. Ne brinite, ovdje su neki savjeti koji će Vam olakšati putovanje.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Novosti 19.03.2024.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Norveška, skandinavska zemlja na sjeveru Europe, očarava posjetitelje svojim veličanstvenim fjordovima, snježnim planinama, prostranim šumama i bogatom vikinškom poviješću.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Novosti 26.02.2024.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Otkrijte čari Toronta i Kanade ovog ljeta s Air Transatom! Elite Travel vam s ponosom nudi izravne letove iz Zagreba u Toronto, otvarajući vam vrata u nezaboravno iskustvo.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Novosti 17.02.2024.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Putujete li redovito na ista mjesta, s istim rutinama i dosadnim aktivnostima? Želite li iskusiti nešto novo i uzbudljivo, a da pritom ne žrtvujete udobnost i opuštanje? Ako je vaš odgovor potvrdan,…

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

Novosti 06.02.2024.

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

U Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti i istinski uživati. Kada ste tamo, dajemo Vam listu hrane i pića nezaobilaznih za taj divan kraj.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

Novosti 01.02.2024.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

EURO 2024. u Njemačkoj svi napeto iščekuju kao i zlatnu medalju naših Vatrenih. Hrvatsko srce kuca kao jedno i kad je nogomet u pitanju, a Hrvatska nogometna reprezentacija uvijek nas okupi na jedno…

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Novosti 24.01.2024.

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu.

Bella Italia

Novosti 23.01.2024.

Bella Italia

Italija je dragulj koji uvijek ima nešto novo za ponuditi. U bilo koje doba godine, Italija oduševljava putnike diljem svijeta koji se uvijek iznova vraćaju.

Španjolska, san svakog putnika

Novosti 09.01.2024.

Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti?

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »