Španjolska, san svakog putnika
Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti? 

Sjeverna Španjolska je dom nekih od najljepših krajolika u zemlji. Od veličanstvenih planina Pireneja do smaragdnih šuma Galicije, sjeverna Španjolska ima nešto za svakoga. Na sjeveru su blage zime, ali i malo hladnija ljeta od prosjeka, pa tako možemo reći da Španjolska ima uistinu svoj zeleni dio. Sjeverna obala pruža nam priliku vidjeti predivne plaže, malena sela i izvrsna vina.

Bilbao, dragulj Baskije, oduzima dah svojom spojenošću tradicije i suvremenosti. Gradski pejzaž oblikuje ikonični Biskajski most, dok muzeji poput Guggenheima svjedoče o vizionarskoj ljepoti suvremene arhitekture. Prožimajući bogatu povijest, autentičnu kulturu i izvanrednu gastronomiju, Bilbao i Baskija čine neodoljivo privlačno odredište za istinsko putničko iskustvo.

U sjeveroistočnom dijelu Španjolske, također ponosno stoji katalonska prijestolnica, Barcelona. Njen šarm ne čine samo kultura i arhitektonska baština. Iako su Gaudijeva veličanstvena remek djela poput čarobnog parka Güell i još uvijek nedovršene Sagrade Familije sam razlog za posjetiti Barcelonu, ona pruža nešto više. Slobodno istraživati Barcelonu, uživati u večernjim satima šetajući La Ramblom, posjetiti popularnu La Boqueriu samo su neke od aktivnosti koje nam ovaj mediteranski grad pruža. Uz tapase i sangriu njena privlačnost je samo jača jer u Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti. 

Madrid, glavni grad i samo srce Španjolske uvijek otvorenog srca čeka svoje goste.  Živahan i živopisan, prepun povijesti i arhitektonskih ljepota, spreman je za biti otkriven.

Malo dalje u Sredozemnom moru, leži otok Mallorca. Za one koji samo imaju vikend za odmoriti se, Palma de Mallorca ih zove. Možda ovo kratko vikend putovanje je upravo ono što vam treba.

A na jugu Španjolske, na obalama Sredozemnog mora i Atlantskog oceana nalazi se sanjarska Andaluzija. No nisu samo prirodne ljepote njen glavni adut. Njena povijesna kulturna raznolikost nudi široku paletu mjesta za posjetiti. Malaga, Sevilla, Cordoba, Granada samo su neka od mjesta za istražiti, a njihove monumentalne atrakcije nisu za propustiti. Na tom području nalaze se maslinici koji idu unedogled te su i oni nezaobilazan dio koji se mora vidjeti. U putovanju Andaluzija s Gibraltarom i Marokom imamo mogućnost posjetiti ne samo dodatne dvije države nego čak i drugi kontinent! Toliko toga za vidjeti u samo jednom putovanju. Apsolutna vrijednost za novac.

A kada smo kod južnijih dijelova Španjolske i afričkog kontinenta, ne smijemo zaboraviti spomenuti niti sunčane Kanare. Smješteni u sred Atlantskog oceana, njihove ljepote svakom putniku pružaju ne samo mjesto za istražiti, nego mjesto za apsolutni odmor. O Lanzaroteu smo već detaljnije pisali na Elite Travel blogu, njegov vulkanski krajolik će vas oduševiti. Ova destinacija je u trendingu pa je valja čim prije posjetiti da se uistinu osjeti njena autentična čar. Pogledajte putovanje u Lanzarote je jedan sasvim drukčiji odmor.

 

Uz Elite Travel izaberite putovanje zrakoplovom u Španjolsku (ili više njih) prema svojim željama i upoznajte ovu predivnu destinaciju. Klinkite na Vama najbolju destinaciju u  Španjolskoj i saznajte više o samom putovanju.

 

Bilbao i Baskija

Barcelona

Madrid

Palma de Mallorca

Andaluzija s Gibraltarom i Marokom

Lanzarote

 

Sretan put u sanjivu Španjolsku!

Vaš Elite Travel tim

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »