Lanzarote, kanarski raj za odmor na otocima vječnog proljeća
Lanzarote, kanarski raj za odmor na otocima vječnog proljeća

Dok neki maštaju o proslavi Nove godine, ostali su već pomalo željni sunca i plaže, i planiraju odmor nakon blagdana. Lanzarote se smatra najljepšim kanarskim otokom. 1993. UNESCO je proglasio cijeli otok rezervatom biosfere, što znači da je tamo zaista uravnotežen odnos između ljudi i prirode.

Dok u veljači u našim krajevima još zna biti tmurno i hladno, na Kanarima gotovo sigurno nije tako. Osam dana u Lanzaroteu pruža savršenu priliku za napuniti baterije.

Između odmora na plaži i upijanja sunca, prilika je za posjetiti nacionalni park Timanfaya. Na putu do tamo se prolazi kroz pustinjski krajolik gdje se može jahati na devama. Po dolasku u Nacionalni park Timanfaya, koji svojim crvenkastim tlom podsjeća na površinu Marsa, vide se biljne kulture koje uspijevaju i na vrelom tlu.

Otok je vulkanskog porijekla, cijeli otok je jedna zona mističnosti i prirodnih ljepota, gdje se predivni i interesantni krajolici isprepleću. Jedna od ljepota je Lago Verde, tj. Laguna de los Clicos, jezero koje je smješteno u samom krateru ugaslog vulkana.

JESTE LI ZNALI

  • Lago Verde je jezero smaragdne boje. Boju je dobilo zbog prisutnosti algi Dunaliella salina, otporne na visoku koncentraciju soli, koja je u jezeru vrlo visoka.

Bilo koji odlazak na otok nije potpun bez posjeta plaži, pa tako Vaš posjet na Lanzarote ima za priliku posjetiti plažu Papagayo. Zlatne pješčane plaže i kristalno čisto more zovu Vas da dan provedete opuštajući se s koktelom u ruci. Dodatan bonus pruža to što se do plaže ide katamaranom na kojem će biti serviran i ručak tako da Vaš odmor bude potpuno bezbrižan.

Za one koji vole da njihov odmor bude više aktivan, trekking na vulkan Monte Corona je opcija za Vas! Dok se krećete prema krateru vulkana možete uživati u pogledima na vinograde i veličanstvene tokove lave sve do litica Famara, pravog čuda prirode.

Lanzarote je uistinu mjesto stvoreno za odmor. Od predivnih pješčanih plaža, vrtova kaktusa, marsovskog krajolika, ovdje uistinu vlada jedna harmonija prirode i čovjeka.

Ako ste zainteresirani za posjetiti Lanzarote, pogledajte našu ponudu ovdje.

Ako možda nemate toliko vremena za odmor, tri dana u Palma de Mallorca bi Vam zasigurno napunila baterije.

Za sve ostale upite, Vaš Elite Travel tim vam stoji na raspolaganju.

 

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »