Hvar, kralj hrvatskih otoka
Novosti

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Otok Hvar godinama je već top odredište svjetske elite. Osim neospornih prirodnih ljepota Hvar može pružiti zanimljive kulturne i gastronomske užitke.  Stoga smo Vam priredili fantastične ponude hotelskog smještaja po posebnim Elite Travel cijenama.

Odmorite se u hotelu Pharos po akcijskim cijenama ili odaberite hotel Delfin.

A da bi uz fantastične cijene u potpunosti uživali u odmoru na Hvaru donosimo Vam top 5 destinacija koje morate posjetiti.

 

1. Katedrala Sv. Stjepana s istoimenim trgom
Od katedrale svetog Stjepana do luke, gradske pjace (središnji prostor) grada Hvara, najveći je trg u Dalmaciji, na 4.500 četvornih metara.

Trg je dug, nepravilnog oblika, središte hvarskog društvenog života s kafićima i restoranima. Trg je nekada bio dio uvale, ali neki je pametan inženjer pomogao u izravnavanju zemljišta tijekom 18. stoljeća, kada je također u potpunosti popločen. Ako ga posjetite izvan najveće špice, ovo je mirno mjesto za ispijanje kave s mještanima i uživanje u arhitekturi iz 16. stoljeća.

2. Gradska loža i toranj sa satom 
Kada ste već u samom centru grada uživajte u još jednom komadiću renesansne arhitekture. Gradska loža nekada je bila dio mletačke guvernerske palače. Palača je u početku bila mnogo veća, ali je pretrpjela ozbiljnu štetu tijekom napada Osmanlija u kasnim 1500-im.

Toranj sa satom kasniji je dodatak koji datira iz 1800-ih i zamjenjuje onaj koji su Turci uništili prije nekoliko stotina godina.

3. Paklinski otoci ili Pakleni otoci
Do ovog mirnog i nenaseljenog arhipelaga možete doći vodenim taksijem na jugozapadnoj obali Hvara, ali ako želite malo više slobode, možda je baš za vas idealno unajmiti motorni čamac i čitav dan uživati u miru i netaknutoj prirodi.

4. Tvrđava Fortica
Fortica s gradskim zidinama predstavljala je nekoć središnju obrambenu utvrdu grada Hvara, stoljetnu zaštitnicu grada i luke. O tome najbolje svjedoči stari općinski grb Hvara na kojem je, pored nebeskog zaštitnika sv. Stjepana, Pape i mučenika, prikazana i tvrđava.

5. Otok Jerolim
Točno nasuprot grada Hvara nalazi se ovaj mali nenaseljeni otok, s borovom šumom, okružen uskom trakom bijelih stijena i šljunčanih plaža.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »