WTM London - Specijalizirana putovanja i održivost su budućnost turizma
WTM London - Specijalizirana putovanja i održivost su budućnost turizma

Održivost i specijalizirana putovanja bili su na vrhu dnevnog reda posljednjeg dana WTM London 23, a poznati redatelj TV dokumentaraca oduševio je publiku uvodnim govorom kako bi zaokružio jedan od najuspješnijih događaja posljednjih godina.

Louis Theroux međunarodno je poznat po produkciji vrlo hvaljenih dokumentaraca o širokim temama. Proveo je mnogo vremena putujući iu svom uvodnom govoru to je prepoznao kao snagu dobra.

On također drži prst na pulsu današnjih trendova. Prepoznajući trendove i za iskustvena i za održiva putovanja, istaknuo je da uzbuđenje često dolazi od “upoznavanja izvanrednih ljudi, za razliku od putovanja izvanrednim udaljenostima.”

Savjetovao je prepunu dvoranu: “Doživite iskustva koja znače da brzo uspijete, umjesto mjesta koja vam nude švedski stol i Elvisov show… nije da nisam sklon Elvisovom showu.”

Summit je pokrio najveća pitanja u održivom putovanju, uključujući prekomjerni turizam koji je ponovno u središtu pozornosti jer se obujam putovanja vraća na razine prije pandemije. Goodwin je primijetio da destinacije nerado daju primjere što je uspjelo, a što nije kada je riječ o obraćanju prevelikom broju posjetitelja. Istaknuo je Barcelonu kao jednu od rijetkih iznimaka, dodajući: “Moramo više toga dijeliti.”

Martin Brackenbury, bivši predsjednik Međunarodne federacije turoperatora i savjetnik UNWTO-a, vjeruje da je odgovorni turizam sada glavna tema mnogih turističkih organizacija.

Rekao je: “Prije četrdeset godina počeo sam se više baviti učincima turizma na okoliš, ali članovi odbora nisu bili zainteresirani. To je bilo 1982. Mislim da danas ne bi bilo niti jedne prostorije za sastanke u kojoj bi to mogao biti slučaj”.

Isabel Hill, izaslanica Globalnog centra za održivi turizam, rekla je: “Rizik neregulacije u ovom trenutku je egzistencijalan.” Dodala je da treba dopustiti zajednički rad na zelenim pitanjima. “Bojim se da se industrija natječe oko održivosti i to je ludo i moramo redefinirati kako tvrtke mogu surađivati ​​bez kršenja antimonopolskih propisa.”

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »