Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel
Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Istanbul. Grad na dva kontinenta, između dva mora. Prijestolnica triju velikih carstva, Rimskog, Bizantskog i Osmanskog, čeka da vam ispriča svoju priču. 

Na Bosporskom tjesnacu, između Crnog i Sredozemnog mora, napola u Aziji, napola u Europi nalazi se Istanbul. Grad kontrasta, prepun povijesti i raznolikosti. Njegove znamenitosti ostavljaju bez daha svojim ljepotama i kulturološkim značenjem.

Prvi dan, nakon leta i smještaja u hotel, ide se pješice do Tornja Galata, na samom sjeveru Zlatnog roga. To je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija i idealno mjesto za napraviti svoj selfie. Nadalje Vas put vodi u Istiklal Caddesi (Avenija Istiklal). Glavna ulica u Istanbulu, prepuna restorana, kafića i trgovina. Za sve ljubitelje dobrog shoppinga, turskih dizajnera i vrhunske hrane, ova ulica će biti san snova. Ne samo to, nego sama po sebi i svom famoznom crvenom tramvaju, ona je atrakcija u veličanstvenom Istanbulu.

BONUS TIP

Elite Travel smješta svoje putnike u centralnu zonu u neposrednoj blizini Istiklal Caddesi. Prednost ovoga je neposredna blizina svih sadržaja u dijelu grada koji nikada ne spava. Obiđite barove, probajte tradicionalna turska jela ili internacionalna jela. Restorani za svaki budžet, od street fooda do high-end restorana, lokacija u organizaciji Elite Travel hotela daje izvrsnu vrijednost za novac i pruža putniku mogućnost noćnog života, izvrsnu prometnu povezanost sa drugim dijelovima grada, mjesto za shopping i blizinu mnogih znamenitosti. 

Drugi dan putovanja posjećuje se Aja Sofija. Originalno crkva, preko tisuću godina najveća crkva na svijetu, pa džamija, pa muzej (Aja Sofija je trenutno džamija). Kasnije u danu, biti će prilika za posjet Cisterni, fascinantnoj znamenitosti na 336 stupova čija je funkcija bila omogućiti pitku vodu za Aja Sofija.

Vaš put ne bi bio potpun da ne vidite Plavu džamiju, jednu od najpopularnijih atrakcija u Istanbulu. Iako trenutno nije moguć posjet njenom interijeru, obzirom da je u kompletnoj obnovi, njen eksterijer će vas zasigurno zadiviti. Za one koji više vole povijest, nikako ne smiju propustiti posjetiti Tokapi palaču, nekoć glavnu rezidenciju osmanskih sultana, a danas su u njoj brojne vrijedne umjetnine i predmeti iz povijesti.

A općenito za sve putnike, Grand Bazaar je nezaobilazan. Tamo ćete upiti mirise, boje, obaviti kupovinu, upoznati ljude, čuti dobre savjete kao i insajderske informacije. Tu obitavaju svi, domaće stanovništvo i turisti iz cijeloga svijeta, tako da je Grand Bazaar mjesto gdje ćete definitivno osjetiti multikulturalnost.

ZA KOGA JE PUT U ISTANBUL?

Pet dana u Istanbulu s polaskom iz Dubrovnika uz Elite Travel je za svakoga! Istanbul za parove, Istanbul za obitelji, Istanbul za mlade, Istanbul za iskusne putnike, Istanbul za solo putnike. Ako Vam je potrebano putovanje za odmor ili putovanje za istraživanje, Istanbul u proljeće uz Elite Travel je definitivno za Vas!

Na vaš treći dan putovanja odlazite na Bazar začina, poznatiji kao Egipatsku tržnicu gdje možete kupiti sve one začine koje niste stigli na Velikom Bazaru. Nadalje prošetati gradom, vidjeti Novu đamiju, Dolmabahče palaču, upiti ritam grada. Navečer nikako ne propustiti večeru uz show program sa običajima Turske, folklornim plesovima i trbušnim plesačicama.

Prije kraja Vašeg putovanja, posjet Sulejmaniji, jednoj od najvećih i najljepših džamija u svijetu. U njenom kompleksu se nalazi i grobnica Sulejmana Veličanstvenog te spada pod UNESCO-ovu svjetsku baštinu. Za one koji žele drukčiju perspektivu Istanbula, odlična ideja bi bilo iskoristiti ostatak dana za krstarenjem Bosporskim tjesnacem i neka se nađu u maštanju upravo između Europe i Azije.

Za okružiti Vaš put u Istanbul, jedino je logično pogledati ovaj fascinantan grad sa njegove najviše točke, vidikovca Camilca. S njega pružiti će Vam se pogled na Aja Sofiju, Plavu džamiju, Zlatni rog, Bospor i imati ćete cijeli Istanbul na dlanu.

KADA POSJETITI ISTANBUL?

Proljeće je savršeno za posjetiti Istanbul. Blaga klima, toplo vrijeme bez puno padalina, sve cvijeta i zeleno je. Proljetni put u Istanbul uz Elite Travel je baš ono što Vam treba, a polazak 28.04.2024. je idealan za otkriti ovaj prekrasan grad.

Ovo je savršeno putovanje za sve koji žele doživjeti Istanbul u svoj njegovoj raskoši i ljepoti. Elite Travel će vam pomoći da iskoristite svoje vrijeme na najbolji mogući način i da se vratite kući s nezaboravnim uspomenama.

Program puta za 5 dana u Istanbulu s polaskom iz Dubrovnika možete pogledati ovdje. Ukoliko ste zainteresirani posjetiti možda neku drugu destinaciju na proljeće pogledajte izbor putovanja ovdje.

Kontaktirajte nas na putovanja@elitetravel.hr ili na +385 91 22 000 68

 

Vaš Elite Travel tim

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »