već od

580,00 EUR

Kratki opis

Print

Putovanje u Berlin 5 dana avionom na direktnom letu iz Zagreba
5 dana / 4 noćenja, polasci 23.08., 04.10. i 18.10.2024.
Mogućnost vezanog leta iz Dubrovnika i Splita

Predviđeni hotel: Hotel Abacus Tierpark 4* ili sličan u širem centru grada

Eliteplus: mogućnost fakultativnih izleta u Potsdam i Dresden

Program putovanja

23.08.2024. Berlin 5 dana Garantirani polazak 610 EUR
04.10.2024. Berlin 5 dana Garantirani polazak 580 EUR
18.10.2024. Berlin 5 dana Garantirani polazak 580 EUR

Putovanje Avion

ZAGREB – BERLIN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Berlin u 18:05 sati, dolazak u zračnu luku Berlin Brandenburg u 19:35 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela i smještaj. Mogućnost odlaska u orijentacijsku šetnju. Noćenje.

BERLIN

Doručak. Obucite udobnu obuću, jer nas danas čeka puno avantura. Odlazimo u razgled grada pješice i javnim prijevozom: Berliner Dom, uz pogled na Otok muzeja (Museum Insel) s čuvenim muzejima. Prolazimo i Humboldtov forum, sagrađen na mjestu nekadašnje kraljevske palače, palaču Prijestolonasljednika i Princezinu palaču, kraj stražarnice Neue Wache, Humboldtovog Sveučilišta do trga Bebelplatz gdje su 1933. godine nacisti palili knjige. Nastavljamo dalje prema katedrali sv. Hedvige, katoličkoj crkvi, preko Gendarmenmarkt trga s Francuskom i Njemačkom crkvom te dalje poznatom ulicom Friedrichstrasse. Zaustavljamo se kraj Checkpoint Charlieja. Danas je to točka okupirana turistima,  ali i mjesto gdje se nalazi replika kontrolne kućice sa statistima koji stoje ispred nje u uniformama američke, francuske i ruske vojske i za naknadu se slikaju s turistima. Kraće slobodno vrijeme za predah i poznati fast food Berlina – currywurst. Predlažemo posjet virtualnoj atrakciji TimeRide Berlin. TimeRide-ova VR tehnologija omogućuje vam putovanje kroz vrijeme u podijeljeni Berlin 1980-ih godina i doživljavanje prošlosti iz prve ruke (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Proći ćemo uz nekadašnje nacističko zdanje, zgradu Ministarstva zrakoplovstva Trećeg Reicha do ostataka nekadašnjeg Berlinskog zida gdje se danas nalazi Topografija Terora, muzej (otvoreni i zatvoreni dio) gdje možete više saznati o povijesti zida i strahovlade nacista. Stižemo i na Potsdamer Platz. Trg je natkriven neobičnom Sonyjevom lanternom, koja se kao kišobran naslanja na nebodere. Unutra se nalaze restorani oko fontane, Legoland Discovery centar, kao i Muzej kinematografije. U veljači se ovdje održava internacionalni filmski festival Berlinale, a u neposrednoj blizini je i njemačka verzija avenije slavnih, sa zvijezdama u pločniku. Prolazimo i uz nekadašnji Hitlerov bunker do Holokaust Denkmala – Spomenika Židovima - svaki kameni blok predstavlja 10 000 ubijenih Židova. Nastavljamo prema Brandenburškim vratima, simbolu Berlina, veličanstvenom zdanju izgrađenom po uzoru na antičku Akropolu, kao kraljevski ulaz u grad, s kvadrigom na vrhu koju je Napoleon oteo nakon svog ulaska u Berlin 1806. da bi bila vraćena 1815. Smještena na ogromnom prostoru Pariškog trga iz kojeg se proteže jedna od glavnih ulica Unter dem Linden i hotel Adlon u kojem je odsjeo Michael Jackson kada je u rukama držao bebu na balkonu hotela. Stižemo i do Reichstaga, tj. Njemačkog parlamenta. Odlazimo do shopping ulice Kurfürstendamm  ili skraćeno Kudam, koja je kao Champs Elysees u Parizu… Slobodno vrijeme za shopping i vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

BERLIN – fakultativni izlet POTSDAM – CHARLOTTENBURG

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) u Potsdam, grad 30 km zapadno od Berlina, poznat po prekrasnim palačama, filmskom studiju na brdu Babelsberg, kao i Cecilienhof palači gdje su se Churchill, Staljin i Truman sastali na kraju Drugog svjetskog rata (Potsdamska konferencija) radi dogovora o novom poslijeratnom poretku. Proći ćemo pored Brandenburških vrata na Luisenplatzu, od kojih počinje pješačka zona i Brandenburger strasse. Potsdam ima i svoju Holandsku četvrt (Holländisches Viertel), jako simpatičan blok zgradica od crvene cigle, prepoznatljivog holandskog stila gradnje. Naime, sredinom XVIII stoljeća iz Nizozemske su došle zanatlije i graditelji, na poziv kralja Friedricha Wilhelma II, a kralj je naredio da im se izgrade kuće za stanovanje dok borave u Njemačkoj. Obavezno prošećite te odmorite u nekom od kafića otvorenih u prizemlju zgrada s malim vrtovima ispred. Slobodno vrijeme. Odlazak do predivnog kraljevskog parka Sanssouci, koji doslovce znači „Bez briga“. U ogromnom parku nalazi se ljetna rezidencija pruskog kralja Fridriha II. Velikog, koja je, zajedno s parkom, pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja po parku. Na povratku odlazimo do dvorca Charlottenburg: najveće kraljevske palača u Berlinu koja potječe iz 17. st. Ulaznica u dvorac se naplaćuje, no možete prošetati besplatno prekrasnim vrtovima iza palače. Povratak u hotel. Slobodna večer. Možete prošetati i večerati u romantičnoj, srednjovjekovnoj četvrti Nikolaiviertel koja je nekada bila samo središte grada. Na žalost, kao gotovo i cijeli grad, i ona je stradala u savezničkim zračnim napadima 1945. godine. Četvrt je rekonstruirana, tako da danas predstavlja zanimljiv sklop srednjovjekovnih građevina i kasnijih rekonstrukcija, no nepogrešivo odiše njemačkim "štihom". Njezino srce predstavlja crkva sv. Nikole oko koje su se grupirale suvenirnice i tradicionalni njemački restorani. Ili možete posjetiti TV toranj na samom Alexander Platzu, jedan od simbola Berlina sagrađen 1969. godine koji s visinom od 368 m predstavlja jednu od najviših građevina u Njemačkoj. Brzim liftom možete se popeti do 206 m visoke platforme od kuda puca prekrasan pogled na sve strane. Povratak u hotel. Noćenje.

BERLIN – fakultativni izlet DRESDEN

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u Dresden (prijava i doplata  prilikom rezervacije aranžmana). Prvo odlazimo autobusom do East Side Galleryja, najveće i najpoznatije galerije na otvorenom, ostatku berlinskog zida kraj Oberbaum mosta koji je išaran grafitima i muralima poznatih i nepoznatih autora. Šetnja uz zid. Krećemo prema 200 km udaljenom Dresdenu, gradu koji je na početku Drugog svjetskog rata imao 642.143 stanovnika (danas s okolicom ima dvostruko više) te bio sedmi po veličini grad u Njemačkoj i do kolovoza 1944. bio pošteđen od zračnih napada, jer je bio izvan dosega saveznika. Još više nego industrijom Dresden se dičio kulturnim blagom, počevši od bezbroj prekrasnih građevina. Umjetnost u toj prijestolnici pokrajine Saske počela se ubrzano razvijati početkom 18. stoljeća – u njemu je Friedrich Schiller napisao tekst "Ode radosti". Početkom 20. stoljeća grad dobiva novi kulturni zamah, pa je zvan Firenca na Labi. Sva ta stoljeća procvata izbrisana su u samo dva dana 1945. godine. Danas je grad potpuno obnovljen i prekrasan. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

BERLIN – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljamo na recepciji hotela do transfera u zračnu luku. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Idealno je vrijeme za posjet Otoku Muzeja koji je UNESCO-ova svjetska baština i jedno od najznačajnijih kulturnih područja u Berlinu. To je otok na rijeci Spree u središtu grada, poznat po svojoj koncentraciji svjetski poznatih muzeja. Na Museum Islandu se nalaze pet glavnih muzeja: Altes Museum (antika i arheologija), Neues Museum (egipatska i antička kolekcija), Alte Nationalgalerie (europsko slikarstvo 18. i 19. stoljeće), Bode-Museum (bizantska umjetnost) i Pergamonmuseum (dom arheoloških blaga grčkog, rimskog, babilonskog i asirskog podrijetla). Povratak u hotel na transfer do zračne luke. Polazak zrakoplova u 20:20 sati, dolazak u Zagreb u 21:45 sati.

Termini i cijene putovanja

23.08.2024. - 27.08.2024.

Berlin

5 dana / 4 noćenja Hotel 4*
po osobi /
610,00 EUR

04.10.2024. - 08.10.2024.

Berlin

5 dana / 4 noćenja Hotel 4*
po osobi /
580,00 EUR

18.10.2024. - 22.10.2024.

Berlin

5 dana / 4 noćenja Hotel 4*
po osobi /
580,00 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu aranžmana!
Redovna cijena: polazak 23.8. 645€, ostali polasci 605€
First minute cijena: polazak 23.8. 610€, ostali polasci 580€
Doplata za jednokrevetnu sobu: 170€
Doplata za priključni let iz Splita i Dubrovnika: 75€ po osobi ili samo jedan smjer 55€
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta   
Minimalan broj putnika: 25 / maksimalan broj putnika 30

Fakultativna ponuda:
Rezervacija i plaćanje fakultativnih izleta vrši se u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Doplate na licu mjesta nisu moguće. Minimalni broj putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 20 osoba.
- Poludnevni izlet u Potsdam (uključuje transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, posjet kompleksu Charlottenburg (izvana) u Berlinu) 60 EUR po osobi.
- Cjelodnevni izlet u Dresden (uključuje transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, posjet kompleksu East side Gallery (izvana) u Berlinu) 80 EUR po osobi.
- Ulaznica za TimeRide Berlin (uključuje ulaznicu za atrakciju Berlin 1985 u trajanju od 45 minuta s virtualnim naočalama na engleskom ili njemačkom jeziku) 20 EUR po osobi - minimalno 8 osoba za realizaciju.

Popusti:
- 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene. Soba s pomoćnim ležajem na upit.
- dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem za odrasle osobe po redovnoj cijeni na upit.

Informativne cijene ulaznica (podložno promjenama):
- zbirna dnevna ulaznica za Museuminsel (5 muzeja) - 24 EUR
- Berliner Dom (katedrala) -  7-10 EUR
- TV toranj – 13-25 EUR
Popusti za mlade i djecu postoje u svim muzejima, potrebno je informirati se u svakome.

Informacije o letu - prijevoznik Croatia Airllines
OU4408  ZAG 18:05 BER 19:35 
OU4409  BER 20:20 ZAG 21:45

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Novosti 06.05.2024.

Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Poneka putovanja su samo jednom u životu. Dok se dragim destinacijama uvijek možemo rado vratiti, ako krenemo na izuzetno daleku ekspediciju, vjerojatno ćemo to napraviti samo jednom.

Prvi let avionom

Novosti 11.04.2024.

Prvi let avionom

Putovanje avionom može biti uzbudljivo iskustvo, ali za one koji to rade prvi put, može biti i pomalo zastrašujuće. Ne brinite, ovdje su neki savjeti koji će Vam olakšati putovanje.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Novosti 19.03.2024.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Norveška, skandinavska zemlja na sjeveru Europe, očarava posjetitelje svojim veličanstvenim fjordovima, snježnim planinama, prostranim šumama i bogatom vikinškom poviješću.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Novosti 26.02.2024.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Otkrijte čari Toronta i Kanade ovog ljeta s Air Transatom! Elite Travel vam s ponosom nudi izravne letove iz Zagreba u Toronto, otvarajući vam vrata u nezaboravno iskustvo.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Novosti 17.02.2024.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Putujete li redovito na ista mjesta, s istim rutinama i dosadnim aktivnostima? Želite li iskusiti nešto novo i uzbudljivo, a da pritom ne žrtvujete udobnost i opuštanje? Ako je vaš odgovor potvrdan,…

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

Novosti 06.02.2024.

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

U Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti i istinski uživati. Kada ste tamo, dajemo Vam listu hrane i pića nezaobilaznih za taj divan kraj.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

Novosti 01.02.2024.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

EURO 2024. u Njemačkoj svi napeto iščekuju kao i zlatnu medalju naših Vatrenih. Hrvatsko srce kuca kao jedno i kad je nogomet u pitanju, a Hrvatska nogometna reprezentacija uvijek nas okupi na jedno…

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Novosti 24.01.2024.

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu.

Bella Italia

Novosti 23.01.2024.

Bella Italia

Italija je dragulj koji uvijek ima nešto novo za ponuditi. U bilo koje doba godine, Italija oduševljava putnike diljem svijeta koji se uvijek iznova vraćaju.

Španjolska, san svakog putnika

Novosti 09.01.2024.

Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti?

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Novosti 03.01.2024.

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Istanbul. Grad na dva kontinenta, između dva mora. Prijestolnica triju velikih carstva, Rimskog, Bizantskog i Osmanskog, čeka da vam ispriča svoju priču.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Novosti 18.12.2023.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Sezona je darivanja, a ove godine Vaš Elite Travel želi podijeliti poseban dar sa svima! Osvojite vikend u Opatiji!

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »