Sankt Peterburg 5 dana

Sankt Peterburg 5 dana
Sankt Peterburg 5 dana Sankt Peterburg 5 dana Sankt Peterburg 5 dana
Datumi putovanja: 29.09.2019

SANKT PETERBURG

direktan let iz Zagreba 5 dana / 4 noćenja

Datumi putovanja: 29.9.-3.10.2019. GARANTIRANI POLAZAK

 

Eliteplus: hotel 4* u centru grada, uključene sve ulaznice i izleti u Peterhof i carsko selo Pushkin te vođeni razgled muzeja Hermitage

St. Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18. stoljeća i grad Petra Velikog. Smješten je na sjeverozapadu Rusije, na ušću rijeke Neve, samo 60-ak km od Baltičkog mora. Sa svojih pet milijuna stanovnika drugi je najvažniji industrijski grad i kulturno-povijesno središte Rusije. Zbog mreže brojnih kanala i vodenih tokova često ga nazivaju Venecijom sjevera, a zbog gotovo subpolarnog položaja i gradom bijelih noći.

Predviđeni hotel: Hotel Oktyabrskaya 4*  na centralnoj lokaciji ili slično, više o hotelu Oktyabrskaya 4*  ovdje

1. dan - nedjelja ZAGREB -  ST.PETERBURG
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska zrakoplova. Direktan let zrakoplovom Croatia Airlines za St. Peterburg u 14:20 sati. Po dolasku u 18:00 sati slijedi transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan - ponedjeljak ST. PETERBURG 
Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Razgled povijesne jezgre grada, panoramska vožnja uz rijeku Nevu, kanale Griboyedova i Moika, mnoge mostove koji povezuju gradske otoke te obilazak dva  najvažnija otoka, Petrogradsky i Vasilevsky – Nevsky Prospect, poznata gradska avenija – Zimska palača – palače, crkve i ostala gradska područja koja su nekoć nastanjivali brojni ruski kneževi, Dostoyevsky, Rasputin. Posjet Kazanskoj katedrali. Ostatak dana slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan - utorak ST. PETERBURG –PETERHOF -  ST. PETERBURG
Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje dvorca Peterhof ili Petrovog dvorca i parka (ulaznice uključene) u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Nalazi se na obali Finskog zaljeva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Petersburga. Izgradio ga je car Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svjetskom ratu okupirala ga je njemačka vojska a nešto kasnije u bombardiranju i potpuno razrušila. Poslije rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime "ruski Versailles", ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija kipa Samsona a ubrzo je na svjetlost dana izašla i sva ljepota barokne arhitekture Peterhof čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park s fontanama su na popisu svjetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan - srijeda ST. PETERBURG (posjet Hermitage muzeju) 
Doručak. Nakon doručka odlazak u posjet najvećem muzeju  na Svijetu - poznati Hermitage (ulaznica uključena) u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada službena rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korijene još iz 1764. iz zbirke umjetnina carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one s djelima Michelangela, Da Vincija, Rembrandta, Rubensa, Van Gogha, Picassa, Matissea... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka europske srednjovjekovne umjetnosti. "Galerija s blagom" je više od fascinacije a "Rafaelov hodnik" kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv dojam za sva vremena. Slobodno poslije podne. Noćenje.

5. dan - četvrtak ST PETERBURG – CARSKO SELO PUSHKIN - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i polazak na poludnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Carsko selo (ulaznica uključena), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra supruzi Katarini u čast rođenja kćeri Elizabete. Kada je obitelj sjela na prijestolje, po nacrtu čuvenog talijanskog arhitekta Rastrelija, a po uputama carice Elizabete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelijepim parkom čiji su ukras mnogobrojni kipovi. Do Drugog svjetskog rata Carsko selo je bilo ljetna carska rezidencija. Sredinom 20. stoljeća krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Peterburga. Kraće slobodno vrijeme te transfer autobusom u zračnu luku. Polazak zrakoplova na direktnom letu za Zagreb u 18:50 sati. Dolazak u 20:40 sati. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA
po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.990kn, zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.700 kn
Trokrevetna soba nije moguća na ovom programu.
Doplata za polazak iz Dubrovnika ili Splita 495kn (na upit prema raspoloživosti priključnih letova).

CIJENA UKLJUČUJE: povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi – prijevoznik Croatia Airlines, zrakoplovne pristojbe, prtljaga uključena (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage za check in max 23kg), povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, svi razgledi prema programu, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, ulaz u Kazansku katedralu, ulaznicu u muzej Hermitage, izlete s ulaznicama u Peterhof i Carsko selo Pushkin, smještaj u hotelu 4* u centru grada na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, voditelja putovanja iz Zagreba, jamčevinu i troškove pripreme putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: vizu za Rusku Federaciju 475 kn + 100 kn troškovi posredovanja u ishođenju vize, sve što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje – obavezno, zbog ishođenja vize, boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta) i napojnice lokalnom osoblju.

OBVEZNA DOPLATA: napojnice lokalnom osoblju 15 Eur po osobi - plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja.

VIZA: Hrvatski državljani trebaju vizu za Rusku Federaciju. Ista se ishodi u Ruskom viznom centru u Zagrebu. Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti: ispunjen i potpisani obrazac,  putovnicu (koja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i mora imati najmanje dvije prazne stranice), novija fotografija u boji veličine 3,5 cm x 4,5 cm sa svjetlom pozadinom, polica putnog zdravstvenog osiguranja (osigurana svota od najmanje 30.000 EUR). Cijena turističke vize po osobi (ishođenje 4-10 dana): 475kn + usluga posredovanja Elite Travel 100kn.

PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje (polica putnog zdravstvenog osiguranja preduvjet je za ishođenje vize); osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje prtljage.

RED LETENJA (podložan promjeni)

OU 530 ZAGREB ST PETERBURG 1420 1800  
OU 531 ST PETERBURG ZAGREB 1850 2040 

VAŽNE INFORMACIJE: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o. Opći uvjeti organizatora putovanja nalaze se ovdje

Odaberite termin:

POPUNJENO - STOP BOOKING

 • St Petersburg

  Dvokrevetna soba, Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi
  Noćenje s doručkom
  29.09.2019 - 03.10.2019
  5.990 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Viza za Rusiju + trošak posredovanja: 575.00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita, avio karte i razlika u pristojbama: 495.00 KN
  • Doplata za polazak iz Dubrovnika - avio karta i razlika u pristojbama: 495.00 KN
 • St Petersburg

  Jednokrevetna soba, Cijena po osobi u jednokrevetnoj sobi
  Noćenje s doručkom
  29.09.2019 - 03.10.2019
  7.690 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Viza za Rusiju + trošak posredovanja: 575.00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita, avio karte i razlika u pristojbama: 495.00 KN
  • Doplata za polazak iz Dubrovnika - avio karta i razlika u pristojbama: 495.00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo