Lošinj-Krk-Rab-Cres

Lošinj-Krk-Rab-Cres
Lošinj-Krk-Rab-CresLošinj-Krk-Rab-CresLošinj-Krk-Rab-CresLošinj-Krk-Rab-CresLošinj-Krk-Rab-Cres
Datumi putovanja: 19.06.2021

LOŠINJ, KRK, RAB I CRES
4 dana / 3 noćenja autobusom iz Zagreba
Termin putovanja: 19-22.06.2021. GARANTIRAN POLAZAK!


Eliteplus: uključen polupansion, smještaj u hotelu u Velom Lošinju!

1. dan: ZAGREB-PUNAT -KOŠLJUN - KRK -VELI LOŠINJ
Polazak autobusa iz Zagreba u 06:00 sati ( lokacija polaska u završnoj obavijesti). Vožnja do preko Karlovca i Gorskog kotara do našeg najvećeg otoka – Krka. Nastavak vožnje otokom u smjeru Punta. Kraći razgled grada. Predlažemo odlazak brodićem do otočića Košljuna gdje ćemo vidjeti etnografsku zbirku i muzej sakralne umjetnosti u Franjevačkom samostanu. Nastavak vožnje otokom do najvećeg grada na otoku, do grada Krka. Razgled grada Krka: Katedrala, vela Placa, gradska vijećnica, Kamplin, Crkva Sv. Kvirina, Velika gradska vrata, Frankopanski kaštel, kula Gradske straže, Kanonička kuća sa glagoljskim natpisom iz 11 st... Slobodno vrijeme. Preporučamo odlazak u posjet krčke pršutane gdje ćete moći uživati u poznatim krčkim specijalitetima – krčkom pršutu i siru i šurlicama, tradicionalnoj krčkoj tjestenini, sve to uz vrhunsku vrbničku žlahtinu. Nastavak vožnje do Valbiske gdje ćemo se ukrcati na trajekt do Meraga na Cresu. Nastavak vožnje preko Cresa do Velog Lošinja. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: VELI LOŠINJ- MALI LOŠINJ –VELI LOŠINJ
Doručak. Nakon doručka razgled i šetnja pitoresknim Velim Lošinjem. Predlažemo posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet gdje ćete imati čuti mnoge korisne informacije o morskom ekosustavu i njegovoj zaštiti, a imat ćete priliku i usvojiti i dupina. Vožnja autobusom do obližnjeg Malog Lošinja. Šetnja gradom uz kraći razgled u pratnji vodiča: crkva sv. Martina – Župna crkva Male Gospe – pjacal – Pomorska škola. Predlažemo posjet muzeju koji je smješten na samoj rivi u središtu Malog Lošinja. Središnji izložak muzeja je Apoksiomen, grčki brončani kip izvađen iz lošinjskog podmorja 1999. godine, antički brončani kip koji predstavlja grčkog atletu u naravnoj veličini, star otprilike 2.000 godina.  Predlažemo i posjet Miomirisnom otočkom vrtu u Malom Lošinju gdje ćete imati priliku upoznati bogatu floru otoka i ljekovita svojstva. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u otočkim delicijama. Poslijepodne predlažemo šetnju prekrasnom Čikatskom uvalom i šetnju jednom od najljepših šetnica na Jadranu, od Čikata do Sunčane uvale iz miris stoljetnih borova. Danas ćete imati i vremena za kupanje. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

3. dan: VELI LOŠINJ –OTOK RAB -PROVIDENCA 
Doručak. Predlažemo cjelodnevni  izlet brodom do jednog od hrvatskih najljepših otoka, do otoka Raba. Rab je fascinantan otok u svakom smislu. Povijesni, kulturni i prirodni biser koji čeka upravo Vas, da ga istražite! Ovaj izlet je posebno osmišljen kako bi Vam pružio najbolje od Raba u jednom danu. Odvest će Vas do najvažnijih kulturnih znamenitosti, ispričati Vam priče o njegovoj bogatoj povijesti i odvesti Vas na najčudesnije plaže. Nevjerojatna arhitektura, fascinantna priroda, predivne plaže i čarobni arhipelag su Vas dovoljno dugo čekali...vrijeme je da doživite Rab u jednom danu! Povratak na Lošinj u kasnim poslijepodnevnim satima. Po povratku odlazak do hotela i kraći odmor.  Za one koji ostaju na Lošinju predlažemo dan ispunjen šetnjom od Velog Lošinja do Malog Lošinja, kupanjem u prekrasnim uvalama ili posjet Aquaraku Čikat, savršeno mjesto za opuštanje u kojem se može zabaviti cijela obitelj. Odlazak do Providence, tematskog vidikovca koji objedinjuje 300m dugu poučnu stazu Apsyrtides i vidikovac bar s lokalnim delicijama. Vidikovac bar pruža poseban doživljaj, 18 ručno izrađenih stolova s klupama nose nazive poznatih lošinjskih brodova koji su u 19 st. izgrađeni u poznatim lošinjskim brodogradilištima.  Providenca je mjesto na kojem najbolje možete doživjeti ljepote ovih otočja i uživati u trenutku ''sunce kad dotakne more''. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

4. dan: VELI LOŠINJ –OSOR -CRES – PLAVA ŠPILJA  – LUBENICE - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak do Osora, antičkog grada starog gotovo 4000 godina, osnovanog na mjestu gdje se spajaju otoci Cres i Lošinj. Cijeli grad Osor je zapravo muzej na otvorenome u kojemu su umjetnici svih epoha ostavili svoj trag, od suvremenog Meštrovića do ostataka antičkih zidina, utvrda, prve ranokršćanske bazilike; grad-muzej čiji vrtovi i parkovi u zelenilu kriju tragove prastarih antičkih vila, renesansnih portala i samostana.  Nastavak vožnje do Cresa. Cres je jedan od najvećih jadranskih otoka, pravi raj za zaljubljenike u prirodu. Prvo ćemo otići do grada Cresa, jedinog grada na otoku u kojem boravi većina otočkog stanovništva. Cresom je dugi niz godina upravljala mletačka vlast, tako da i danas možete čuti mještane kako govore talijanski jezik koji je upotpunjen s domaćim riječima. Kuće na rivi su obojane različitim bojama te time odaju čaroliju primorja. Razgled grada: župna crkva, palače aristokratskih obitelji, gradski trg, creski muzej i muzej samostana i crkve Sv. Frane. Slobodno vrijeme za ručak ili predlažemo brodski izlet do jedne od najljepših morskih špilja na tom dijelu Jadrana, do Plave špilje. Kupanje u tirkizno plavom moru. Ručak na brodu. Pri povratku ćete vidjeti i prekrasnu plažu podno mjesta Lubenice koja je uvrštena među 40 najljepših plaža na svijetu. Nastavak vožnje do trajekta prema Krku te prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 1490kn / redovna cijena 1.590kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 250kn
Minimalni broj putnika: 35, maksimalan broj putnika : 45

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz  turističkim autobusom prema programu, turističkog pratitelja tijekom putovanja, sve razglede prema programu, 3 noćenja s doručkom u Villi Elisabeth 3* u Velom Lošinju, 3 večere u hotelskom restoranu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Obvezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba 10 kn po osobi i noćenju, jednokratna prijava gosta u hotelu – 5 kn po osobi.

Cijena aranžmana ne uključuje: obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

Popusti:
Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
Djeca 3-12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn

Fakultativna ponuda:
- okvikrne cijene ulaznica -točne cijene ulaznica  izleta bit će obajvljene  u završnoj obavijesti 
- Razgled pršutane na Krku uz degustaciju krčkog pršuta, sira, šurlica i vrbničke žlahtine – cca 100 kn
- Ulaznica za muzej Apoksiomena  cca 60 kn ( potrebno min 10 osoba za grupnu cijenu ulaznice )
- Ulaznica za vidikovac Provideca na Lošinju uz domaću rakiju –cca  30 kn
- Ulaznica za Miomirisni otočki vrt uz vođenu turu i piće dobrodošlice – 40 kn
- Izlet brodom od Cresa do Plave špije sa ručkom –cca 290 kn ( potrebno min 20 osoba za realizaciju )
- Izlet brodom od Punta do otočića Košljun sa ulaznicom – 50 kn( potrebno min 20 osoba za realizaciju )
- Cjelodnveni izlet brodom do Raba sa ručkom – cca 300 kn ( potrebno min 20 osoba za realizaciju )

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

Odaberite termin:
 • Kvarner

  Dvokrevetna soba
  HR Polupansion
  19.06.2021 - 22.06.2021
  1.490 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Kvarner

  Jednokrevetna soba
  HR Polupansion
  19.06.2021 - 22.06.2021
  1.740 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo