London 5 dana

London 5 dana
London 5 danaLondon 5 danaLondon 5 danaLondon 5 danaLondon 5 dana
Datumi putovanja: 04.08.2021, 22.09.2021, 28.10.2021

LONDON 2021.
fakultativni izlet u Oxford i Stonehenge
5 dana / 4 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
04.08.-08.08., 22.-26.09., 28.10.-01.11.2021.

GARANTIRANI POLASCI

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Ujedinjenu Kraljevinu na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u UK.

Predviđeni hotel: Hotel Royal National 3* (centralno lociran)

1. dan: ZAGREB – LONDON 
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na direktni let British Airwaysa (04.08., 22.09.) za London s polaskom u 13:20. Slijetanje u London po lokalnom vremenu u 15:00. Transfer posebnim autobusom do hotela. Predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja u kojem ćemo upoznati najživlji dio grada na potezu od Piccadily Circus do Leicester Square s nezaobilaznim dijelom koji se zove China Town. Povratak u hotel. Noćenje.

Prijava na direktni let British Airwaysa (28.10.) za London s polaskom u 13:10. Slijetanje u London po lokalnom vremenu u 14:45. Transfer posebnim autobusom do hotela uz panoramski razgled autobusom u kojem će vas oduševiti veličanstveni sjaj njegovih prepoznatljivih simbola: Royal Albert Hall, Albert Memorial, South Kensington, Hyde Park, rijeka Temza, zgrada parlamenta s Big Benom, Westminsterska opatija, poznati panoramski kotač London Eye, most Waterloo, četvrti West End i Fitzrovia, kao i mnogi drugi. Smještaj u hotel Royal National u srcu Londona u blizini poznatog British muzeja, kao i poznate shopping ulice Oxford koji su nam udaljeni svega nekoliko minuta pješice. Predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja u kojem ćemo upoznati najživlji dio grada na potezu od Piccadily Circus do Leicester Square s nezaobilaznim dijelom koji se zove China Town. Ovo je trenutak u kojem ćete osjetiti sjajnu energiju ovoga grada i njegovih stanovnika – prepustite se trenutku jer vi ste u Londonu, gradu u kojem se nalazi sve što život može ponuditi (barem tako kaže Samuel Johnson, a mi ćemo se s njim apsolutno složiti). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: LONDON
Doručak. Dan započinjemo odlaskom do mosta Waterloo i šetnjom južnom obalom Temze do poznatog panoramskog kotača London Eye. Doživite London sa 137 m visine od kuda se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu (ulaznica uz doplatu). Pogled na London iz ptičje perspektive je u najmanju ruku spektakularan i vrijedi svake utrošene funte, ali ono što je važnije vožnja panoramskim kotačem upotpunit će vaš doživljaj grada i ostaviti vas bez daha. Šetnju nastavljamo preko mosta Westminster do političkog i vjerskog središta cijele monarhije: parlamenta s Big Benom, kao i Westminsterske opatije, dalje preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera na adresi Downing Street 10. Odmorite se na Trafalgar trgu gdje se smjestila poznata Nacionalna galerija. Nastavljamo razgled šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji. Poslijepodne je rezervirano za posjet šarmantnoj gradskoj četvrti South Kensington u kojoj će vas osim elegantnih engleskih kuća oduševiti Natural History Museum – jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum, Victoria & Albert Museum te robna kuća Harrods. Slobodno vrijeme preporučujemo za odlazak u posjet četvrti Notting Hill poznatoj po uličnim sajmovima koji se tamo održavaju vikendom te atraktivnim terasama velikih viktorijanskih palača i elegantnih restorana. Kolovoz je jedan od najtoplijih mjeseci u godini u Londonu, kada možete uživati u mnogim aktivnostima i događanjima na otvorenom, stoga uživajte u tome! Ako volite uličnu umjetnost, zadivljujuće murale i grafite, cool kafiće i barove, preporučujemo odlazak do hip četvrti Shoreditch. Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LONDON - izlet u Greenwich
Doručak. Današnji dan provodimo na području istočnog dijela Londona i to na području poslovnog centra svijeta – londonskog Cityja. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul's Cathedral i Millennium Bridge od kuda se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze. Zatim slijedi odlazak do londonske kule Tower of London u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Predlažemo  vožnju  brodom po rijeci Temzi do Greenwicha, poznatog po Kraljevskom opservatoriju kojim prolazi nulti meridijan i gdje se nalazi najveći Pomorski muzej na svijetu te brod-muzej Cutty Sark. Šetnja ljupkim gradićem koji će vas osvojiti na prvu nakon čega predlažemo ručak na lokalnoj tržnici. Poslijepodne iskoristite dobru londonsku ponudu i obavite shopping u poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća; Harrods, Selfridges, Primark i slično. London pruža nezaboravno shopping iskustvo, a londonska sniženja su nenadmašna, kad se čak i dizajnerska odjeća može naći po povoljnim cijenama. Ljetna sniženja počinju već sredinom lipnja, pa ćete početkom kolovoza još stići uhvatiti last minute sniženja. Navečer predlažemo da se nagradite odlaskom na neku od poznatih kazališnih predstava ili musicala na West Endu (We will rock you, Mama Mia, Chicago, uz doplatu prilikom rezervacije putovanja, na upit). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:  LONDON – fakultativni izlet u OXFORD i STONEHENGE – LONDON
Doručak. Odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet autobusom do Oxforda i Stonehenga. Vožnja do čuvenog sveučilišnog grada Oxforda koji je sjedište učenja od 1249. godine, s prekrasnom engleskom arhitekturom, mnogobrojnim koledžima i spomenicima. Uživat ćemo u fascinantnom pješačkom obilasku grada, prolazeći kroz Trinity College, Sheldonian kazalište, nedavno obnovljeni muzej Ashmolean i Spomenik mučenici. Dok ga bezjaci nazivaju sveučilištem, za čarobnjake ono postaje Hogwarts škola vještičarenja i čarobnjaštva. Naime, ovo poznato englesko sveučilište izabrano je kao mjesto snimanja popularne filmske sage o Harryju Potteru, a Oxford je inspirirao i brojne pisce uključujući Lewisa Carrolla, J.R.R. Tolkiena i C.S. Lewisa. Razgled grada i sveučilišta te kraće slobodno vrijeme. Vožnja  do najpoznatijeg pretpovijesnog spomenika Engleske, znamenite kamene građevine Stonehenge. Ovaj spomenik na Salisburškoj nizini u jugozapadnoj Engleskoj datira od mlađeg kamenog do starijeg brončanog doba. Spada među megalitičke spomenike jer je građen od ogromnih kamenih blokova. Nije poznato kojoj je svrsi Stonehenge služio, no smatra se u obredne ili vjerske svrhe. Rane legende povezuju ga s Merlinom i kraljem Arthurom, ali tijekom posljednjih stotinjak godina ljetni solsticij privlači razne paganske skupine i sljedbenike drevnog reda druida. Razgled lokaliteta. Povratak u London. Preporučujemo odlazak do četvrti Camden. Ovo je vrlo uzbudljiv dio grada u kojem možete provesti cijeli dan, a da još niste sve vidjeli. Kroz Camden Town teče potočić kraj kojega je 1974. i nastala prva tržnica Camden Lock Market namijenjena obrtnicima. Središte alternativne mode je Camden Stables Market. Približno 350 malih dućana prodaju sve što dosjetljiv posjetitelj može zamisliti, a ako prodavači takvo čudo i nemaju, pozvat će vas sutradan jer su baš namjeravali to naručiti. Ako ogladnite tu su kiosci s jeftinom street food hranom iz svih bivših britanskih kolonija. Ako niste posjetili Round House, niste bili u Camden Townu. Ovo je legendarno mjesto s najživljim prostorom za izložbe i događaje, a vjerojatno i najbolje za mlade ljude i umjetnike koji žele prikazati svoje stvaralaštvo. Tu su počeli Rolling Stonesi, Jimi Hendrix i Pink Floyd. Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

5. dan:  LONDON –  ZAGREB
Doručak ili breakfast box. Odjava iz hotela. Transfer prema zračnoj luci Heathrow. Prijava na direktni let British Airwaysa (08.08., 26.09.,) za Zagreb s polaskom u 09:05. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 12:30, po lokalnom vremenu. 
Povratak na datumima 01.11., let iz Londona za Zagreb u 12:30. Dolazak u Zagreb u 15:50 (redovi letenja ispod programa). Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu!
4.8. first minute 4.180kn, redovna cijena 4.380kn
22.9. first minute 3.480kn, redovna cijena 3.680kn
28.10. first minute 3.880kn, redovna cijena 4.080kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.390kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na direktnoj liniji Zagreb – London Heathrow – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka uz panoramski razgled Londona u dolasku, četiri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Londonu u dvokrevetnim sobama, sve razglede prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vodiča (opcionalno), putno osiguranje (preporučujemo).

Cijena fakultativnih sadržaja i informativne cijene ulaznica:
• London Eye (panoramski kotač): 24 GBP (odrasli), 19 GBP (djeca do 15 godina)
• ulaznica za Tower of London: 26 GBP (odrasli), 17 GBP (djeca do 15 godina)
• izlet brodom do Greenwicha (s vodičem): 18 GBP
• OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tijekom cijelog boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom): 35 GBP (odrasli), 23 GBP (djeca 5-15 godina), mlađi od 5 godina besplatno
• ulaznica za željenu predstavu na West Endu (provjera kapaciteta i cijene karata na upit)
• fakultativni izlet u Oxford i Stonehenge (izlet uključuje povratni transfer, pratnju voditelja putovanja, ulaznicu u Stonehenge i razgled Oxforda s voditeljem putovanja): 660 kn odrasli, 590 kn djeca do 15 godina (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana). Cijene uključuju gotovinski popust. Za plaćanje kreditnim i debitnim karticama cijene se uvećavaju za 6%.
• gore navedene cijene ulaznica su iskazane na dan izdavanja programa i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti točno obaviješteni u završnom pismu koje ćete primiti prije puta,
• nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)

Informacije o letu: 
Prijevoznik: British Airways 04.08., 22.09.2021.
BA849 ZAGREB 13:20 LONDON LHR 14:55       
BA848 LONDON LHR 09:05 ZAGREB 12:30   

Prijevoznik: British Airways 28.10.2021.
BA849 ZAGREB 13:10 LONDON LHR 14:45       
BA848 LONDON LHR 12:30 ZAGREB 15:50   

Popusti i doplate:
• 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo