hoteli 4*, uključeni izleti i ulaznice 13 dana / 10 noćenja

Tajland iz Dubrovnika

već od

2.570,00 EUR 19.363,67 HRK

Kratki opis

Print

Vodimo vas na turu Tajlandom, zemljom tisuću osmijeha koja vas čeka raširenih ruku. Najkompletnija tura na tržištu koja vam otkriva najvažnije i najljepše znamenitosti zemlje od sjevera do juga, od užurbanih ulica i fantastičnog street food-a Bangkoka, preko smirujućih krajolika Chiang Mai i jedinstvenog Zlatnog trokuta samog sjevera kraljevine do tirkiznih tropskih obala rajskog Phuketa na jugu.

Eliteplus: uključeni svi izleti, ulaznice, obroci prema programu i unutarnji letovi, odlični hoteli!

Predviđeni hoteli:
Bangkok: hotel Icon Bangkok Sukhumvit 4* ili sličan
Chiang Mai: hotel Amora Tha Phae Chiang Mai 4* ili sličan
Phuket: Novotel Phuket Kamala Beach 4* ili sličan

Od usluga uključenih u cijenu aranžmana izdvajamo:

  • Razgled Bangkoka s ulaznicom u Kraljevsku palaču i vožnjom rijekom Chao Praya;
  • Street food tuk-tuk tura s degustacijom u kineskoj četvrti u Bangkoku;
  • Posjet plutajućoj tržnici Damnoen Saduak;
  • Izlet na most na rijeci Kwai;
  • Bamboo rafting u Chiang Mai;
  • Posjet muzeju opijuma u Zlatnom trokutu itd.


Travelife certifikat

Elite Travel prva je agencija u Hrvatskoj nositelj Travelife certifikata koji se dodjeljuje tvrtkama koje ispunjavaju stroge kriterije u pogledu zaštite okoliša, socijalne pravde i gospodarske održivosti kako bi se promovirao održivi turizam i potaknulo turistička poduzeća da djeluju na način koji će doprinijeti očuvanju okoliša i lokalnih zajednica. Naši agenti na Tajlandu također su Travelife certificirane agencije i na taj način možete biti sigurni kako brinemo o zaštiti okoliša, biljnog i životinjskog svijeta te kako će Vaš posjet imati minimalni utjecaj na ekosistem predivne kraljevine Tajland.

Program putovanja

11.11.2023. Tajland iz Dubrovnika 13 dana Garantirani polazak 2.570 EUR

Putovanje Avion

11.11.  DUBROVNIK – ISTANBUL – BANGKOK , usluga obroci u avionu

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Dubrovnik dva sata prije leta. Polazak zrakoplova iz Dubrovnika na liniji TK440 za Istanbul u 20,25 sati. Let traje okvirno dva sata, te dolazak u Istanbul u 00,25 sljedeći dan po lokalnom vremenu. Nastavak leta u 01,55 na letu TK68 do Bangkoka, obroci i noćenje u avionu. Okvirno vrijeme leta je devet sati.

12.11. BANGKOK, usluga večera

Dolazak u zračnu luku u Bangkoku u 15,20 sati po lokalnom vremenu, nakon viznih i carinskih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel i kraće slobodno vrijeme za  odmor i osvježenje od putovanja. Večera u restoranu u blizini hotela. Povratak u hotel, noćenje.

13.11. BANGKOK – RAZGLED GRADA, usluga doručak, ručak, večera u Chinatown

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled Bangkoka u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku:  Wat Phr Kaew – sa najcjenjenijom slikom Bude i veličanstveni kip  zlatnog Ležećeg Bude, dalje nastavak razgleda Velike Kraljevske Palače – velika prijestolna dvorana i Smaragdni Buda, razgled kroz ulice centra nastavlja prema budističkim hramovima -  Wat Pho i Chedis of the Kings. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima silazak do rijeke Chao Praya i vožnja u tradicionalnom dugorepom čamcu s pogledom na nizinski dio grada; mnoge su kuće ovdje izgrađene na stupovima iznad vode, prolazite pored starih drvenih kuća, lokalnih hramova, restorana i trgovina, uz osjećaj kako je veći dio Bangkoka izgledao prije mnogo godina. Kraće zaustavljanje za posjet jednom od najljepših hramova -  prekrasan Wat Arun: Hram zore. Povratak u hotel. Kraći odmor. Navečer slijedi odlazak u  Chinatown – prema programu Street food by Tuktuk, uz lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Istražite Bangkok tradicionalnim tuk-tukom; malo vozilo na otvorenom s tri kotača koje je izvrsno za osjetiti gradsku vrevu i gužve na ulicama grada. Odredište je Yaowarat , uz kraće zaustavljanje  u najvećoj kineskoj četvrti na svijetu s kušanjem nekoliko tajlandsko-kineskih jela iz raznih restorana. Neki od prodavača koji prodaju grickalice i slastice imaju skrivene recepte generacijama i pripremaju ih na identičan način već godinama, neki  preko 200 godina. Dolazak na zatvoreni dio tržnice, s dobro prepoznatljivim prodavačima kod kojih je cjenkanje obavezno – dio kulture. Tajlandska ulična hrana kao što je Pad Thai biti će pripremana na svakom uglu i izvrsna je prilika za probati najpoznatija jela tajlandske kuhinje uz objašnjenja vašeg lokalnog vodiča. Kasni povratak u hotel, noćenje.

14.11. BANGKOK – PLUTAJUĆA TRŽNICA I KANCHANABURI, usluga doručak i ručak

Rani doručak u hotelu.  Rano ujutro, sastanak s lokalnim vodičem i vožnja u posjet Damnoenu  - plutajućoj tržnici Saduak - jedna od najpoznatijih plutajućih tržnica na Tajlandu – razgled. Nastavak vožnje do Kanchanaburija i posjet mostu na rijeci Kwai. Pješice prolazak kratkom dionicom željezničke pruge koju su gradili zarobljenici u drugom svjetskom ratu – većinom Australci i Nizozemci – scene iz poznatog filma Most na rijeci Kwai. Nastavak razgleda uz posjet groblju zarobljenika iz Drugog svjetskog rata. Prije povratka u Bangkok, otkrit ćete hram tigrove špilje (Wat Tam Sue) koji se nalazi na vrhu planine i odakle se pruža prekrasan pogled na obližnja polja riže. Povratak u hotel, noćenje.

15.11. BANGKOK – CHIANG MAI , usluga doručak

Doručak u hotelu, odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Slijedi prijava na let za Chiang Mai – grad na sjeveru Tajlanda. Let traje okvirno 1,15 sati. Dolazak u zračnu luku Chiang Mai, doček lokalnog agenta u zračnoj luci i transfer do hotela. Slobodno vrijeme za odmor i otkrivanje okoline samog hotela, preporučamo individualni odlazak u neki od malih tajlandskih restorana u okolici na večeru. Noćenje.

16.11. CHIANG MAI – DOI SUTHEP & BAMBOO RAFTING, usluga doručak, ručak

Doručak u hotelu. Istraživanje Chiang Maija (poznatog kao 'Ruža sjevera') započinje već pred hotelom, gdje uz doček lokalnog vodiča na engleskom jeziku, slijedi odlazak do najzanimljivijih gradskih hramova (grad ih ima više od stotinu). Wat Phra Singh i Wat Chedi Luang su poznati, ali vrhunac je posjet hramu Doi Suthepu - smješten na padini s pogledom na grad, često se smatra jednim od dva najvažnija hrama u cijelom Tajlandu. Pauza za ručak – imate priliku probati deliciju sjeverne kuhinje, Khao Soi ili žuti curry rezanci. U poslijepodnevnim satima, odlazak na poznati Bamboo rafting duž rijeke Ping sat vremena gledajući bujne i zelene plantaže voća ličija i longana. Povratak u hotel, noćenje.

17.11. CHIANG MAI – CHIANG RAI & ZLATNI TROKUT usluga doručak, ručak

Doručak u hotelu. Doček lokalnog vodiča na engleskom jeziku na recepciji i polazak iz hotela i vožnja do Mae Kha Jan Hot Springs – izvori s  umirujućom mineralnom vodom iz čiste prirode, nastavak vožnje do famoznog „Zlatnog trokuta“ gdje se nalazi točka križanja triju država: Tajlanda, Mjanmara (Burme) i Laosa. Ručak. Nakon ručka, ukrcaj u dugorepe čamce, ručno izrađene, i plovidba veličanstvenom Mekong rijekom koja vodi u srce Zlatnog trokuta, gdje se Tajland, Mjanmar i Laos spajaju u jedno, te uživanje u  spektakularnom pogledu  gdje se tri zemlje spajaju na jedinstvenim obalama Mekonga. Za kraj posjeta Zlatnom trokutu slijedi odlazak u Hall of Opium – saznanje o drevnoj povijesti čovječanstva u odnosu s opijumom, vrijeme kolonijalizma i opijuma, poznati opijumski ratovi i zašto su se dogodili, proizvodnja i potrošnja opijuma. Povratak u Chiang Mai, dolazak u hotel, vrijeme je za odmor i opuštanje. Noćenje.

18.11. CHIANG MAI – PHUKET  usluga doručak

Doručak u hotelu, odjava i transfer u zračnu luku Chiang Mai. Prijava na let i odlazak za Phuket. Let traje oko 2 sata. Dolazak u zračnu luku Phuket, doček lokalnog agenta u zračnoj luci i transfer do hotela. Slobodno vrijeme za osobne programe – sada ste već upoznati s tajlandskom  kulturom i kuhinjom gdje svatko može pronaći nešto za sebe. Noćenje. Sljedeća 4 noćenja na Phuketu provest ćete na jednoj od najljepših plaža otoka Phuketa – Kamala Beach. Kamala Beach je tipična tropska plaža jugoistočne Azije sa brojnim turističkim sadržajima i tirkiznim morem, a još uvijek nije komercijalno iskorištena kao neki drugi dijelovi Phuketa i Tajlanda.

19.11. PHUKET, odmor na plaži, usluga doručak

Doručak u hotelu, odmor na plaži Kamala Beach, iskoristite slobodno vrijeme za masaže, prave, izvorne, tajlandske, po popularnim cijenama, vozite se tuk-tukom ili pješačite u okolici hotela. Noćenje. Obalu Kamala Beach obgrljuje prekrasno toplo Andamansko more kristalno plave boje koje je rubni dio Indijskog oceana, najtoplijeg oceana na Zemlji.

20.11. PHUKET, odmor na plaži, usluga doručak, fakultativni izlet na Phi Phi Island (uz doplatu)

Doručak. Nakon ranog doručka predlažemo odlazak na jednodnevni izlet brodom na Phi Phi Islands. Posjetite plažu koja je proglašena najljepšom na svijetu, poznata je kao lokacija snimanja filma „The beach“ s oskarovcem Leonardom Di Capriem u glavnoj ulozi. Nakon ručka je predviđeno slobodno vrijeme za ronjenje i uživanje na plažama otočja. Podvodni svijet Andamanskog mora podsjeća na veliki tropski akvarij, igru intenzivnih plavih, zelenih i žutih boja. Povratak u hotel. Noćenje.

21.11. PHUKET, odmor na plaži, usluga doručak

Doručak, kupanje, istraživanje ili odlazak na neki od mnogobrojnih izleta u organizaciji hotela ili lokalnih agencija u vlastitom aranžmanu. Ili jednostavno odmor, kupanje, uživanje u masažama ili lokalnim specijalitetima.  Predlažemo i individualnu šetnju ili vožnju biciklom okolicom hotela i Kamala Beach – uživat ćete u bujnoj tropskoj vegetaciji koju poznajete iz turističkih kataloga. Noćenje.

22.11. PHUKET, odmor na plaži, usluga doručak

Doručak. Odjava iz sobe do 12,00 sati, nakon čega je moguće do transfera za zračnu luku prtljagu ostaviti u hotelskoj prostoriji za odlaganje prtljage. Transfer iz hotela do zračne luke Phuket tri sata prije leta. Polazak zrakoplova iz Phuketa na liniji TK173 za Istanbul u 22,45 sati. Let traje okvirno jedanaest sati, te je dolazak u Istanbul u 05,45 slijedeći dan po lokalnom vremenu. Obroci i noćenje u avionu.

23.11. Dubrovnik, usluga obroci u avionu

Nastavak leta u 08,10 na letu TK437 do Dubrovnika. Okvirno vrijeme leta je dva sata.  Dolazak u Dubrovnik u 08,05 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Termini i cijene putovanja

11.11.2023. - 23.11.2023.

Tajland iz Dubrovnika

13 dana / 10 noćenja hoteli 4*, uključeni izleti i ulaznice
po osobi /
2.570,00 EUR 19.363,67 HRK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute do 25.8. ili do popunjenja određenog broja mjesta 2.570 EUR (19.363,67 KN)
Redovna cijena  2.670 EUR (20.117,12 KN)
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana.
Doplata za jednokrevetnu sobu 530 EUR (3.993,29 KN).
Trokrevetna soba: isključivo na upit
Minimalni broj putnika: 17

Fakultativne doplate – izleti na Phuketu:
Phi Phi islands tura 70 USD  ili James Bond Islands 70 USD -  na cjelodnevnim izletima uključen je ručak,  privatni transferi, lokalni vodiči na engleskom jeziku, ulaznice za mjesta posjeta. Prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta. Točna cijena fakultativnih izleta bit će objavljena u završnoj obavijesti o putovanju.

Vizni režim
Hrvatskim državljanima potrebna je turistička viza za ulazak u Tajland. Viza se ishodi online na poveznici:
https://thaievisa.go.th/ Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od planiranog datuma izlaska iz zemlje. Cijena vize je 35 EUR. Ukoliko želite da agencija posreduje u ishođenju vize, cijena vize i ishođenja je 55 EUR. Elite Travel sudjeluje kao posrednik u ishođenju vize i nije odgovaran za nepotpune, nepravovremene ili netočne podatke kao i u slučaju odbijanja vize. U slučaju nedobivanja vize primjenjuju se uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima koji su sastavni dio Ugovora o putovanju.

Red letenja (lokalna vremena), prijevoznik Turkish Airlines
TK 440  11NOV DUBROVNIK ISTANBUL  2025 0025
TK  68  12NOV  ISTANBUL BANGKOK     0155 1520
TK 173  22NOV PHUKET ISTANBUL        2245 0545
TK 437  23NOV ISTANBUL DUBROVNIK 0810 0805
Napomena: vremena letova na domaćim linijama unutar Tajlanda biti će objavljena naknadno.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Elite Travel - obavijest o novoj lokaciji

Novosti 20.07.2023.

Elite Travel - obavijest o novoj lokaciji

Ovim putem vas obavještavamo kako je Elite Travel poslovnica u Zagrebu preselila na novu lokaciju. Nova poslovnica počela je sa radom u ponedjeljak, 24.7.2023. na novoj adresi na Radničkoj cesti.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Novosti 18.09.2023.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Sicilija, najveći otok u Sredozemnom moru, izaziva oduševljenje svojom bogatom poviješću, jedinstvenom kulturom, aromatičnom hranom i gostoljubivim ljudima.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Novosti 13.09.2023.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Krstarenja se često percipiraju kao luksuzna avantura s brodskim restoranima, bazenima, i egzotičnim lukama kao pozadinom. Međutim, što je to što čini krstarenja posebnima i neusporedivima s drugim…

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Novosti 13.09.2023.

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Kada razmišljate o svojem idućem odmoru, vjerojatno se prvo prisjetite klasičnih destinacija poput plaža, planina ili gradova. Međutim, postoji jedna vrsta odmora koja kombinira luksuz, avanturu…

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

Novosti 13.09.2023.

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

U nepreglednom nizu destinacija koje krase obalu Sredozemnog mora, tri egipatska bisera - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay - ističu se kao dragulji koje ne biste smjeli propustiti.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Novosti 12.09.2023.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Donosimo izvanredne vijesti. Elite Travel je ponovno osvojio prestižni Travelife certifikat! Ova vijest je ne samo priznanje našem predanom radu i strasti prema putovanjima, već i potvrda da smo ostvarili…

Istanbul u jesen: Spoj prošlog i sadašnjeg u gradu na dva kontinenta

Novosti 06.09.2023.

Istanbul u jesen: Spoj prošlog i sadašnjeg u gradu na dva kontinenta

Istanbul, grad s bogatom poviješću i fascinantnom kulturnom baštinom, ima nevjerojatnu sposobnost da spoji prošlost i sadašnjost na način koji ostavlja putnike bez daha.

Njemačka i Danska top 20 zanimljivosti

Novosti 07.12.2022.

Njemačka i Danska top 20 zanimljivosti

Njemačka i Danska trenutno su u centru pažnje ljubitelja sportskih natjecanja. Mi Vam donosimo malo drugačiji pogled na ove dvije države. Predstavljamo 20 najzanimljivijih činjenica i rekorda o ovim…

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Novosti 07.12.2022.

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Otok Hvar godinama je već top odredište svjetske elite. Osim neospornih prirodnih ljepota Hvar može pružiti zanimljive kulturne i gastronomske užitke. Stoga smo Vam priredili fantastične ponude…

Dvorci Loire – korisne informacije za putovanje

Novosti 07.12.2022.

Dvorci Loire – korisne informacije za putovanje

Smješten u srcu doline Loire, između Boisa i Amboisea, i uvršten u Unescovu Svjetsku baštinu, Chaumont-sur-Loire ponajprije je poznat po dvorcu koji zauzima izniman položaj na obronku iznad rijeke…

Upoznajte Valenciu – grad zabave, kulture i gastronomije

Novosti 07.12.2022.

Upoznajte Valenciu – grad zabave, kulture i gastronomije

Ova raskošna katedrala izrađena je u mnoštvu stilova (gotika, renesansa, barok, neoklasicizam) i jedna je od najvećih atrakcija u Valenciji.

Predsjednik Uprave Elite Travel imenovan članom Odbora za održivost ECTAA

Novosti 07.12.2022.

Predsjednik Uprave Elite Travel imenovan članom Odbora za održivost ECTAA

Na redovnom polugodišnjem sastanku ECTAA – The European Travel Agents ‘and Tour Operators Association, od 8. do 10. studenog 2021. u Bruxellesu, kojim je obilježena 60. obljetnica osnutka ECTAA,…

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »