hotel 4* u dijelu grada Taksim - Pera - Galata 5 dana / 4 noćenja

Istanbul iz Dubrovnika

već od

740,00 EUR 5.575,53 HRK

Kratki opis

Print

Jesen u Istanbulu, na direktnom letu Turkish Airlines
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana.

Eliteplus: uključen razgled grada i posjet Azijskoj strani, smještaj u hotelu 4* u dijelu grada Pera – Taksim - Galata, odlična lokacija

Program putovanja

06.10.2023. Istanbul iz Dubrovnika 5 dana Garantirani polazak 740 EUR
20.10.2023. Istanbul iz Dubrovnika 5 dana Garantirani polazak 740 EUR

Putovanje Avion

petak DUBROVNIK - ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Dubrovnik dva sata prije polijetanja zrakoplova. Sastanak s voditeljem putovanja, prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul, a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, slijedi transfer do hotela te smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak pješice s voditeljem putovanja do Galata tornja i šetnju poznatom gradskom ulicom Istiklal Caddesi - glavna ulica u centru Istanbula, kojom prolazi poznati crveni tramvaj, s mnoštvom kafića, restorana i trgovina, kratko upoznavanje s poviješću trgovine između Europe i Orijenta. Noćenje u hotelu.

subota ISTANBUL

Doručak. Odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana – ukoliko je gužva na ulazu s čekanjem više od 35 min, predlažemo individualni posjet u kasnijim poslijepodnevnim satima, Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija – trenutno je u kompletnoj obnovi i moguće je pogledati samo izvana; u nastavku posjet palači Topkapi (uz doplatu), osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor; nakon kraće pauze za ručak i osvježenje slijedi posjet Cisterni (uz doplatu) – odlično sačuvanoj cisterni pitke vode s poznatom Meduzinom glavom kao potpornjem rimskim stupovima koji drže strop, kompletno renovirana 2022. godine. Odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveće i najstarije natkrivene tržnice na svijetu s preko 4.000 trgovina tepisima, tekstilom, kožom, antikvitetima, nakitom, začinima. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel javnim prijevozom ili pješice, noćenje.

nedjelja ISTANBUL

Doručak u hotelu. Odlazak pješice ili javnim prijevozom do živopisne Egipatske tržnice na kojoj se nalaze štandovi s bezbroj orijentalnih začina suvenira i dr, posjet Novoj đamiji – nedavno restauriranoj i otvorenoj za posjete. Predlažemo odlazak u posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači (uz doplatu) sagrađenoj u 19. stoljeću, jedna je od najglamuroznijih palača na svijetu. To je bilo administrativno središte kasnog Otomanskog carstva i dom posljednjeg Sultana. Nakon osnivanja Turske republike, Mustafa Kemal Ataturk koristio je jednu od mnogobrojnih soba kao svoju kancelariju. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz show program (uz doplatu) u restoranu „Sultana's 1001 noć“ u kojem Vas očekuje bogat program, trbušne plesačice te folklorni plesovi i običaji Turske. Slobodna večer za osobne programe, noćenje.

ponedjeljak ISTANBUL

Doručak. Odlazak javnim prijevozom u posjet džamiji Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana - Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II i samog arhitekta Sinana. Oko 13,00 sati predlažemo odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem (uz doplatu) koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave i ručak u ribljem restoranu. Slobodno poslijepodne za šetnju šarolikim ulicama Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

utorak ISTANBUL - DUBROVNIK

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na azijsku stranu Istanbula uz pratnju lokalnog vodiča. Vožnja autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama i restoranima. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Nakon kraćeg slobodnog vremena slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dubrovnik i polijetanje zrakoplova (Turkish Airlines). Dolazak u Dubrovnik u večernjim satima. Kraj programa.

Termini i cijene putovanja

06.10.2023. - 10.10.2023.

Istanbul iz Dubrovnika

5 dana / 4 noćenja hotel 4* u dijelu grada Taksim - Pera - Galata
po osobi /
740,00 EUR 5.575,53 HRK

20.10.2023. - 24.10.2023.

Istanbul iz Dubrovnika

5 dana / 4 noćenja hotel 4* u dijelu grada Taksim - Pera - Galata
po osobi /
740,00 EUR 5.575,53 HRK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute do 1.9. ili do popunjenja određenog broja mjesta 740 EUR ( 5.575,53 KN),
Redovna cijena 760 EUR ( 5.726,22 KN)
Doplata za jednokrevetnu sobu 220 EUR (1.657.59 kn).
Trokrevetna soba: moguća na ovom programu po redovnoj cijeni.
Minimalni broj putnika: 18

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativne doplate:
-ulaznice i razgled s uključenim slušalicama Topkapi Palača – 32 EUR (241,10 kn), prijava i plaćanje unaprijed u poslovnici, minimum 12 osoba
-krstarenje Bosporom s uključenim ručkom, lokalni vodič na hrvatskom – 50 EUR (376,73 kn), plaćanje u poslovnici prilikom prijave ili na licu mjesta 55 eur, minimum 12 osoba
-ulaznica i slušalice Dolmabahće Palača, vođena tura na hrvatskom jeziku: 40 EUR (301,38 kn), plaćanje u poslovnici prilikom prijave ili na licu mjesta 45 eur, minimum 12 osoba

Red letenja (sve lokalna vremena) prijevoznik Turkish Airlines

TK 438  DUBROVNIK ISTANBUL 09,25 12,15
TK 439  ISTANBUL DUBROVNIK 19,15 20,10

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana povratka iz Turske. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Elite Travel - obavijest o novoj lokaciji

Novosti 20.07.2023.

Elite Travel - obavijest o novoj lokaciji

Ovim putem vas obavještavamo kako je Elite Travel poslovnica u Zagrebu preselila na novu lokaciju. Nova poslovnica počela je sa radom u ponedjeljak, 24.7.2023. na novoj adresi na Radničkoj cesti.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Novosti 18.09.2023.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Sicilija, najveći otok u Sredozemnom moru, izaziva oduševljenje svojom bogatom poviješću, jedinstvenom kulturom, aromatičnom hranom i gostoljubivim ljudima.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Novosti 13.09.2023.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Krstarenja se često percipiraju kao luksuzna avantura s brodskim restoranima, bazenima, i egzotičnim lukama kao pozadinom. Međutim, što je to što čini krstarenja posebnima i neusporedivima s drugim…

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Novosti 13.09.2023.

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Kada razmišljate o svojem idućem odmoru, vjerojatno se prvo prisjetite klasičnih destinacija poput plaža, planina ili gradova. Međutim, postoji jedna vrsta odmora koja kombinira luksuz, avanturu…

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

Novosti 13.09.2023.

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

U nepreglednom nizu destinacija koje krase obalu Sredozemnog mora, tri egipatska bisera - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay - ističu se kao dragulji koje ne biste smjeli propustiti.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Novosti 12.09.2023.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Donosimo izvanredne vijesti. Elite Travel je ponovno osvojio prestižni Travelife certifikat! Ova vijest je ne samo priznanje našem predanom radu i strasti prema putovanjima, već i potvrda da smo ostvarili…

Istanbul u jesen: Spoj prošlog i sadašnjeg u gradu na dva kontinenta

Novosti 06.09.2023.

Istanbul u jesen: Spoj prošlog i sadašnjeg u gradu na dva kontinenta

Istanbul, grad s bogatom poviješću i fascinantnom kulturnom baštinom, ima nevjerojatnu sposobnost da spoji prošlost i sadašnjost na način koji ostavlja putnike bez daha.

Njemačka i Danska top 20 zanimljivosti

Novosti 07.12.2022.

Njemačka i Danska top 20 zanimljivosti

Njemačka i Danska trenutno su u centru pažnje ljubitelja sportskih natjecanja. Mi Vam donosimo malo drugačiji pogled na ove dvije države. Predstavljamo 20 najzanimljivijih činjenica i rekorda o ovim…

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Novosti 07.12.2022.

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Otok Hvar godinama je već top odredište svjetske elite. Osim neospornih prirodnih ljepota Hvar može pružiti zanimljive kulturne i gastronomske užitke. Stoga smo Vam priredili fantastične ponude…

Dvorci Loire – korisne informacije za putovanje

Novosti 07.12.2022.

Dvorci Loire – korisne informacije za putovanje

Smješten u srcu doline Loire, između Boisa i Amboisea, i uvršten u Unescovu Svjetsku baštinu, Chaumont-sur-Loire ponajprije je poznat po dvorcu koji zauzima izniman položaj na obronku iznad rijeke…

Upoznajte Valenciu – grad zabave, kulture i gastronomije

Novosti 07.12.2022.

Upoznajte Valenciu – grad zabave, kulture i gastronomije

Ova raskošna katedrala izrađena je u mnoštvu stilova (gotika, renesansa, barok, neoklasicizam) i jedna je od najvećih atrakcija u Valenciji.

Predsjednik Uprave Elite Travel imenovan članom Odbora za održivost ECTAA

Novosti 07.12.2022.

Predsjednik Uprave Elite Travel imenovan članom Odbora za održivost ECTAA

Na redovnom polugodišnjem sastanku ECTAA – The European Travel Agents ‘and Tour Operators Association, od 8. do 10. studenog 2021. u Bruxellesu, kojim je obilježena 60. obljetnica osnutka ECTAA,…

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »