hotel 4* u dijelu grada Taksim - Pera - Galata 5 dana / 4 noćenja

Istanbul iz Dubrovnika

već od

770,00 EUR

Kratki opis

Print

Proljeće u Istanbulu, na direktnom letu Turkish Airlines iz Dubrovnika.  POPUNJENO!
Grad kontrasta, prepun povijesti i raznolikosti.

Polazak: 28.4.-2.5.2024.

Eliteplus: uključen razgled grada i posjet Azijskoj strani, smještaj u hotelu 4* u dijelu grada Pera – Taksim - Galata, odlična lokacija!

Predviđeni hotel: Dora Pera 4* ili sličan

Program putovanja

28.04.2024. Istanbul iz Dubrovnika 5 dana Garantirani polazak 770 EUR

Putovanje Avion

DUBROVNIK - ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Dubrovnik dva sata prije polijetanja zrakoplova. Sastanak s voditeljem putovanja, prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul, a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, slijedi transfer do hotela te smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak pješice s voditeljem putovanja do Galata tornja i šetnju poznatom gradskom ulicom Istiklal Caddesi - glavna ulica u centru Istanbula, kojom prolazi poznati crveni tramvaj, s mnoštvom kafića, restorana i trgovina, kratko upoznavanje s poviješću trgovine između Europe i Orijenta. Noćenje u hotelu.

ISTANBUL

Doručak. Odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana – ukoliko je gužva na ulazu s čekanjem više od 35 min, predlažemo individualni posjet u kasnijim poslijepodnevnim satima, Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija – trenutno je u kompletnoj obnovi i moguće je pogledati samo izvana; u nastavku posjet palači Topkapi (uz doplatu), osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor; nakon kraće pauze za ručak i osvježenje slijedi posjet Cisterni (uz doplatu) – odlično sačuvanoj cisterni pitke vode s poznatom Meduzinom glavom kao potpornjem rimskim stupovima koji drže strop, kompletno renovirana 2022. godine. Odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveće i najstarije natkrivene tržnice na svijetu s preko 4.000 trgovina tepisima, tekstilom, kožom, antikvitetima, nakitom, začinima. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel javnim prijevozom ili pješice, noćenje.

ISTANBUL

Doručak u hotelu. Odlazak pješice ili javnim prijevozom do živopisne Egipatske tržnice na kojoj se nalaze štandovi s bezbroj orijentalnih začina suvenira i dr, posjet Novoj đamiji – nedavno restauriranoj i otvorenoj za posjete. Predlažemo odlazak u posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači (uz doplatu) sagrađenoj u 19. stoljeću, jedna je od najglamuroznijih palača na svijetu. To je bilo administrativno središte kasnog Otomanskog carstva i dom posljednjeg Sultana. Nakon osnivanja Turske republike, Mustafa Kemal Ataturk koristio je jednu od mnogobrojnih soba kao svoju kancelariju. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz show program (uz doplatu) u restoranu „Sultana's 1001 noć“ u kojem Vas očekuje bogat program, trbušne plesačice te folklorni plesovi i običaji Turske. Slobodna večer za osobne programe, noćenje.

ISTANBUL

Doručak. Odlazak javnim prijevozom u posjet džamiji Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana - Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II i samog arhitekta Sinana. Oko 13,00 sati predlažemo odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem (uz doplatu) koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave i ručak u ribljem restoranu. Slobodno poslijepodne za šetnju šarolikim ulicama Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL - DUBROVNIK

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na azijsku stranu Istanbula uz pratnju lokalnog vodiča. Vožnja autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama i restoranima. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Nakon kraćeg slobodnog vremena slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dubrovnik i polijetanje zrakoplova (Turkish Airlines). Dolazak u Dubrovnik u večernjim satima. Kraj programa.

Termini i cijene putovanja

28.04.2024. - 02.05.2024.

Istanbul iz Dubrovnika

5 dana / 4 noćenja hotel 4* u dijelu grada Taksim - Pera - Galata
po osobi /
770,00 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi, zrakoplovne pristojbe uključene:
First minute 770 EUR
Redovna cijena 790 EUR
First minute cijena vrijedi za rezervacije do 31.1. ili do popunjenja određenog broja mjesta po first minute cijeni.
Doplata za jednokrevetnu sobu 230 EUR
Trokrevetna soba: moguća na ovom programu po redovnoj cijeni.
Minimalni broj putnika: 18

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativne doplate:
Potrebno minimalno 12 putnika za realizaciju fakultativnih usluga.

-ulaznice i razgled s uključenim slušalicama Topkapi Palača – 40 EUR, prijava i plaćanje isključivo u poslovnici unaprijed, prijava i plaćanje na licu mjesta nije moguće.
-krstarenje Bosporom s uključenim ručkom, lokalni vodič na hrvatskom – 50 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom prijave ili na licu mjesta 55 EUR.
-ulaznica i slušalice Dolmabahče Palača, vođena tura na hrvatskom jeziku: 45 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom prijave ili na licu mjesta 50 EUR.

Red letenja (sve lokalna vremena) prijevoznik Turkish Airlines
TK 438  DUBROVNIK ISTANBUL 09,05 12,05
TK 439  ISTANBUL DUBROVNIK 19,00 19,55

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana povratka iz Turske. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Prvi let avionom

Novosti 11.04.2024.

Prvi let avionom

Putovanje avionom može biti uzbudljivo iskustvo, ali za one koji to rade prvi put, može biti i pomalo zastrašujuće. Ne brinite, ovdje su neki savjeti koji će Vam olakšati putovanje.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Novosti 19.03.2024.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Norveška, skandinavska zemlja na sjeveru Europe, očarava posjetitelje svojim veličanstvenim fjordovima, snježnim planinama, prostranim šumama i bogatom vikinškom poviješću.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Novosti 26.02.2024.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Otkrijte čari Toronta i Kanade ovog ljeta s Air Transatom! Elite Travel vam s ponosom nudi izravne letove iz Zagreba u Toronto, otvarajući vam vrata u nezaboravno iskustvo.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Novosti 17.02.2024.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Putujete li redovito na ista mjesta, s istim rutinama i dosadnim aktivnostima? Želite li iskusiti nešto novo i uzbudljivo, a da pritom ne žrtvujete udobnost i opuštanje? Ako je vaš odgovor potvrdan,…

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

Novosti 06.02.2024.

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

U Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti i istinski uživati. Kada ste tamo, dajemo Vam listu hrane i pića nezaobilaznih za taj divan kraj.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

Novosti 01.02.2024.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

EURO 2024. u Njemačkoj svi napeto iščekuju kao i zlatnu medalju naših Vatrenih. Hrvatsko srce kuca kao jedno i kad je nogomet u pitanju, a Hrvatska nogometna reprezentacija uvijek nas okupi na jedno…

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Novosti 24.01.2024.

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu.

Bella Italia

Novosti 23.01.2024.

Bella Italia

Italija je dragulj koji uvijek ima nešto novo za ponuditi. U bilo koje doba godine, Italija oduševljava putnike diljem svijeta koji se uvijek iznova vraćaju.

Španjolska, san svakog putnika

Novosti 09.01.2024.

Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti?

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Novosti 03.01.2024.

Istanbul u proljeće: kulturna i povijesna čarolija uz Elite Travel

Istanbul. Grad na dva kontinenta, između dva mora. Prijestolnica triju velikih carstva, Rimskog, Bizantskog i Osmanskog, čeka da vam ispriča svoju priču.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Novosti 18.12.2023.

Elite Travel daruje: Vikend u Opatiji!

Sezona je darivanja, a ove godine Vaš Elite Travel želi podijeliti poseban dar sa svima! Osvojite vikend u Opatiji!

Stiže nam Advent

Novosti 30.11.2023.

Stiže nam Advent

Svake godine krajem studenog, početkom prosinca s radošću ulazimo u blagdanski duh i iščekujemo blagdane i polako rješavamo zaostatke godine iza nas.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »