Adriatic Princess 4* ili sličan 8 dana / 7 noćenja

Krstarenje srednjim Jadranom - POSEBNA PONUDA 17.8.

već od

899,00 EUR

Kratki opis

Print

KRSTARENJE SREDNJIM JADRANOM
motornim brodom kategorije 4*
Predviđeni brod: Adriatic Princess ili sličan

Split – Milna – Bol – Stari Grad – Pakleni otoci – Vis – Biševo – Vela Luka – Korčula – Šćedro – Hvar - Split

8 dana - 7 noćenja, Luka ukrcaja / iskrcaja: Split

Datumi putovanja: 17.8.-24.8.2024. - POSEBNA PONUDA

Program putovanja

17.08.2024. Krstarenje srednjim Jadranom - POSEBNA PONUDA 17.8. 8 dana Garantirani polazak 899 EUR

Putovanje Brod

Split – Milna, otok Brač

Usluga na brodu: večera
Ukrcaj u luci Split u poslijepodnevnim satima. Polazak prema Milni na otoku Braču. Milna je smještena u uvali koja gleda na tjesnac splitska vrata, najveća je, najzaštićenija i najljepša bračka luka na zapadnoj obali otoka. Noćenje na brodu.

Milna – Bol, otok Brač – Stari Grad, otok Hvar

Usluga na brodu: doručak, ručak
Jutarnji polazak iz Milne prema Bolu na otoku Braču. Smješten podno Vidove gore, najvišeg vrha jadranskih otoka, Bol je poznat po najatraktivnijoj plaži Jadrana Zlatni rat. Slobodno vrijeme za kupanje na Zlatnom ratu, najprepoznatljivijoj vizuri otoka ili za istraživanje Bola. Plovidba nas u poslijepodnevnim satima vodi do Starog Grada na otoku Hvaru. Povijesna jezgra Staroga Grada i kulturni krajolik Starogradskog polja upisani su 2008. godine na UNESCO listu svjetske baštine. Oživite duh prošlosti i tradicije otkrivajući labirint slikovitih starogradskih ulica. Stari Grad su tijekom 20. stoljeća posjetili Edward VIII i Wallis Simpson, te John F. Kennedy i Jacqueline Kennedy, a ovog ljeta uz Elite Travel učinite to i Vi. Noćenje na brodu.

Stari Grad, otok Hvar – Pakleni otoci – Grad Vis, otok Vis

Usluga na brodu: doručak, ručak
Tijekom jutra polazak iz Starog Grada prema Paklenim otocima. Pakleni otoci su dobili ime prema paklini, vrsti borove smole, koja se koristila u brodogradnji. Pakleni otoci nas očekuju s nezamislivim prirodnim ljepotama, oduševljavaju mirisima vrijesa i ružmarina, a predivne pješčane plaže s plitkim dnom i neke od najljepših podmorskih lokacija za ronjenje čine ovu otočnu skupinu uistinu jedinstvenom. Mogućnost kupanja na Paklenim otocima. Plovidba se dalje nastavlja prema gradu Visu na istoimenom otoku. Jedan od razloga viške posebnosti leži u njegovoj polustoljetnoj izoliranosti kao vojnom otoku. Danas je otok Vis zaista dio Mediterana koji je kakav je nekad bio, pružajući posjetiteljima iskustvo za sva osjetila. Imat ćete priliku razriješiti vječnu dilemu, je li bolja viška ili komiška pogača? Noćenje na brodu.

Grad Vis – Biševo (Modra špilja) – Vela Luka, otok Korčula

Usluga na brodu: doručak, ručak
U jutarnjim satima isplovljavamo iz viške luke prema otoku Biševu uz zaustavljanje i posjet Modroj Špilji (ulaznica nije uključena) ili kraće slobodno vrijeme za kupanje na brodu. Otok Biševo smjestio se 6 milja od otoka Visa, preko puta gradića Komiže. Ima 11 stalnih stanovnika, a osvaja posjetitelje plažama, stazama za pješačenje i tajnama za otkrivanje. Biševo je pravi netaknuti dragulj divlje, netaknute prirode. Modra špilja je smještena u uvali Baluni na istočnoj strani otoka Biševa. U jutarnjim satima zrake prodiru pod najpovoljnijim kutom kroz podvodni otvor Modre špilje, reflektiraju se o dno i osvjetljavaju špilju modrom bojom. Slijedi plovidba prema Veloj Luci na otoku Korčula. Uplovljavanje u Velu Luku na otoku Korčula gdje noćimo. Otok Korčula, dalmatinska ljepotica, otok je bojnih plesova i klapa, stoljetnih maslinika i vinograda, starih ljetnikovaca i bogate kulturno povijesne baštine od doba starih Grka do vremena kada je bila dio Venecije. Osjetite Korčulu kušajući vina pošip i grk, mirisne agrume i svježu ribu. Doživite tradiciju u viteškim plesovima i prepustite se životnoj radosti kojom će vas zaraziti gostoljubivi mještani. Na zapadnom dijelu otoka Korčule nalazi se gradić Vela Luka, smješten u dnu duboko usječenog i prostranog zaljeva. Sa svojih 4500 stanovnika Vela Luka je po veličini drugo mjesto na jadranskim otocima, sigurno sidrište i luka za nautičare. Noćenje na brodu.

Vela Luka, otok Korčula – grad Korčula, otok Korčula

Usluga na brodu: doručak, ručak
Isplovljavanje iz Vela Luke prema Korčuli. Grad Korčula je rodno mjesto čuvenog Marka Pola i Moreške, viteškog plesa s mačevima te je jedan od najljepših dalmatinskih gradova. Upoznajte ovaj kameni grad, otkrijte skrivene 'kale' prolazeći pokraj ukrašenih pročelja elegantnih palača, koračajući kamenim ulicama dok se sunce stapa s morem u sutonu. Stari grad je okružen zidinama, a ulice su raspoređene u riblje kosti omogućujući slobodno strujanje zraka, ali i štiteći od jakih vjetrova. Od značajnijih povijesnih znamenitosti navest ćemo gotičko-renesansnu katedralu Svetog Marka, gradsku vijećnicu, te masivne gradske zidine, kao i franjevački samostan iz 15. st. i rodnu kuću Marka Pola. Noćenje na brodu.

Grad Korčula, otok Korčula – otok Šćedro - Grad Hvar, otok Hvar

Usluga na brodu: doručak, ručak
Polazak iz Korčule prema gradu Hvaru uz zaustavljanje za kupanje na otoku Šćedru smještenom uz južnu obalu otoka Hvara. Zaštićen kao park prirode, u svojoj netaknutoj ljepoti, uz mnoštvo skrovitih uvala, pruža izniman doživljaj svakom posjetitelju, a kad jednom osjetite draži ovih tihih uvala, opojne mirise prirode, uz svjetlucanje kristalno čistog mora na ljetnom suncu, poželit ćete ostati zauvijek. Naša današnja destinacija je grad Hvar, hrvatska Ibiza i drevni grad bogate povijesti. Stoljeća su klesala njegove tvrđave i zidine, a renesansa mu je dala oblik i duh koji živi i danas. Hvar je dragulj skriven u vremenu čije ljepote su prepoznali pripadnici svjetskog jet set-a između kojih su i Princ Harry, Beyonce i Sophia Loren. Grad je to sunca, vina, lavande, zabave i visoke gastronomije, a pogled s tvrđave Fortica koja stoljećima motri na ulaz u luku oduzima dah. Noćenje na brodu.

grad Hvar, otok Hvar – Split

Usluga na brodu: doručak, ručak
Polazak prema Splitu uz stajanje za kupanje, dolazak u Luku Split rano poslijepodne. Iskoristite priliku i razgledajte povijesnu jezgru Splita, prošetajte gradom cara Dioklecijana, gradom čije srce tuče već 1700 godina i osvaja jedinstvenim dalmatinskim joy de vivre-om. Stara je jezgra pod UNESCO zaštitom budući da je Split jedinstveni svjetski primjer gdje se život prati in situ od antike do danas, a ironija sudbine je upravo u carev mauzolej smjestila splitsku katedralu. Noćenje na brodu.

Split – iskrcaj

Usluga na brodu: doručak
Iskrcaj s broda u Luci Split do 09:00 sati.

Termini i cijene putovanja

17.08.2024. - 24.08.2024.

Krstarenje srednjim Jadranom - POSEBNA PONUDA 17.8.

8 dana / 7 noćenja Adriatic Princess 4* ili sličan
po osobi /
899,00 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj kabini:
- na glavnoj / gornjoj palubi: 999€
- na donjoj palubi: 899€

Popusti i doplate:
• Popust na trećem ležaju u trokrevetnim kabinama: 30%. Popust vrijedi za djecu i odrasle. Trokrevetne kabine pozicionirane su samo na donjoj palubi.
• Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.

Obavezna doplata na brodu:
Lučke pristojbe i boravišna pristojba koje se plaćaju na brodu iznose 45€ po osobi. Pristojbe se plaćaju isključivo u gotovini Cruise Manageru na dan ukrcaja.

Cijene fakultativnih sadržaja
Informacije o fakultativnim izletima i cijenama dobiti ćete prvi dan na brodu. Plaćanje je moguće Cruise Manageru isključivo u gotovini.

Opis kabina
Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, svaka kabina ima prozor (okrugli ili četvrtasti) koji se ne može otvoriti, potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu (umivaonik, wc, tuš, sušilo za kosu). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni bez mogućnosti odabira unaprijed, trokrevetne kabine su pozicionirane samo na donjoj palubi i raspolažu sa tri osnovna ležaja. Broj kabine se ne može birati unaprijed već se dodjeljuje po principu raspoloživosti „run of the house“.

Podaci o brodu Adriatic Princess
Motorni brod Adriatic Princess zaplovio je 2017. godine te je dodatno uređen 2019.
Osnovni podaci: dužina 45m, širina 8,5m, brzina krstarenja 9 čvorova, kapacitet je 40 putnika u 18 kabina na glavnoj (10) i donjoj palubi (8). Svaka kabina je klimatizirana i raspolaže sa vlastitom potpuno opremljenom kupaonicom. Na gornjoj palubi smješten je salon – restoran, a na krmi broda lounge područje sa klub stolićima i foteljama. Najgornja paluba raspolaže sa sunčalištem 155 kvadratnih metara te ležaljkama i jacuzzijem.

Sigurnosno – zdravstveni protokol na brodu:
Sigurnost putnika, posade i broda prioritet je Elite Travel u skladu s najvišim svjetskim standardima i preporukama WTTC-a (Svjetsko vijeće za putovanje i turizam) prema certifikatu SafeTravels. Elite Travel je prva turistička agencija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. Detaljne upute o životu na brodu ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska. Istih se potrebno pridržavati kao i svih uputa od strane posade broda.

Napomene
• brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću
• ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska
• agencija zadržava pravo promjene broda prije polaska unutar iste kategorije
• minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina
brodar zadržava pravo izmjene rute i promjene usluge na brodu (usluga ostaje polupansion) uslijed vremenskih i ostalih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda
• brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ukoliko se isti ne pridržavaju kućnog reda te uputa posade. Agencija i brodar ne snose odgovornost u tom slučaju, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.

Dolazak do Splita:
Vlastitim prijevozom, predlažemo parking Acorus:10€ dnevno, rezervacija parkinga i sve informacije vezane za parking samostalno uz plaćanje na licu mjesta. Kontakt mob 098/990-5555, https://www.splitcarparking.com/hr/, moguće je dogovoriti i transfer od parkinga do luke, cijena transfera je 10€.
Autobus / vlak: Ukoliko se odlučite za prijevoz do Splita autobusom ili vlakom, vrlo je kratka šetnja do mjesta ukrcaja.
Zrakoplov: mogućnost rezervacije leta do Splita i transfera Zračna luka Split – Luka Split. Cijena na upit.

Uvjeti otkaza putovanja:

Za ovo putovanje primjenjuju se posebni uvjeti otkaza putovanja kako slijedi:
- Otkaz do 30 dana prije polaska: storno penali 30% ukupnog iznosa rezervacije;
- Otkaz od 29 dana prije polaska do dana polaska: storno penali 100% ukupnog iznosa rezervacije.
Putnicima savjetujemo uplatu putnog osiguranja za slučaj otkaza putovanja.

Odgovorni organizator: Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Novosti & Blog

Vidi sve
Oslo, zeleni biser sjevera Europe

Novosti 11.07.2024.

Oslo, zeleni biser sjevera Europe

Sjeverna Europa uvijek golica maštu putnika. Norveška, mirni i zeleni dio te regije djeluje kao da je iz priče, mnogima se čini kao nedostižna destinacija, a njezin glavni grad Oslo nudi puno više.…

Pariz, veličanstvena jesen u Gradu svjetla

Novosti 05.06.2024.

Pariz, veličanstvena jesen u Gradu svjetla

U bilo koje doba godine, Pariz je uvijek dobra ideja. Ovu jesen krenite na put u Pariz i uživajte u ovom čarobnom gradu.

Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Novosti 06.05.2024.

Na polarnu ekspediciju uz Elite Travel

Poneka putovanja su samo jednom u životu. Dok se dragim destinacijama uvijek možemo rado vratiti, ako krenemo na izuzetno daleku ekspediciju, vjerojatno ćemo to napraviti samo jednom.

Prvi let avionom

Novosti 11.04.2024.

Prvi let avionom

Putovanje avionom može biti uzbudljivo iskustvo, ali za one koji to rade prvi put, može biti i pomalo zastrašujuće. Ne brinite, ovdje su neki savjeti koji će Vam olakšati putovanje.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Novosti 19.03.2024.

Norveška, zemlja fjordova, planina i zelenila

Norveška, skandinavska zemlja na sjeveru Europe, očarava posjetitelje svojim veličanstvenim fjordovima, snježnim planinama, prostranim šumama i bogatom vikinškom poviješću.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Novosti 26.02.2024.

Sanjate o Torontu? Elite Travel vam otvara vrata Kanade direktnim letovima Air Transata

Otkrijte čari Toronta i Kanade ovog ljeta s Air Transatom! Elite Travel vam s ponosom nudi izravne letove iz Zagreba u Toronto, otvarajući vam vrata u nezaboravno iskustvo.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Novosti 17.02.2024.

Zašto zamijeniti običan odmor krstarenjem?

Putujete li redovito na ista mjesta, s istim rutinama i dosadnim aktivnostima? Želite li iskusiti nešto novo i uzbudljivo, a da pritom ne žrtvujete udobnost i opuštanje? Ako je vaš odgovor potvrdan,…

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

Novosti 06.02.2024.

Hrana i piće za okusiti u Barceloni

U Barceloni ne samo da ćete se kulturno uzdići, nego ćete se tamo i odmoriti i istinski uživati. Kada ste tamo, dajemo Vam listu hrane i pića nezaobilaznih za taj divan kraj.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

Novosti 01.02.2024.

EUROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO 2024.

EURO 2024. u Njemačkoj svi napeto iščekuju kao i zlatnu medalju naših Vatrenih. Hrvatsko srce kuca kao jedno i kad je nogomet u pitanju, a Hrvatska nogometna reprezentacija uvijek nas okupi na jedno…

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Novosti 24.01.2024.

5 mjesta obavezno za posjetiti u Rimu

Rim je grad nevjerojatno bogate povijesti i kulture, a mi vam donosimo nekoliko mjesta koje morate obavezno posjetiti u Rimu.

Bella Italia

Novosti 23.01.2024.

Bella Italia

Italija je dragulj koji uvijek ima nešto novo za ponuditi. U bilo koje doba godine, Italija oduševljava putnike diljem svijeta koji se uvijek iznova vraćaju.

Španjolska, san svakog putnika

Novosti 09.01.2024.

Španjolska, san svakog putnika

Španjolska, zemlja koju svaki putnik želi bar jednom posjetiti. Blaga klima, vrhunska hrana, vino, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Što više jedan putnik može poželjeti?

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »