hotel 4* 8 dana / 7 noćenja

Lanzarote

već od

1.399,00 EUR 10.540,77 HRK

Kratki opis

Print

Lanzarote, zimski praznici na Kanarskim otocima - 8 dana izravnim letom iz Zagreba!

Španjolska, Kanarski otoci, Lanzarote

8 dana izravnim letom iz Zagreba za Lanzarote!

Garantirani polazak: 17.02. - 24.02.2024.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 50 € (376,73 kn) uključen u cijenu, vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni

Predviđeni smještaj: VIK Hotel San Antonio 4* ili sličan

Program putovanja

17.02.2024. Lanzarote 8 dana Garantirani polazak 1.399 EUR

Putovanje Avion

ZAGREB – LANZAROTE
let, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Lanzarote (Kanarski otoci) u u 18.35 sati na liniji FR9855 (Ryanair). Po dolasku u 22.20 sati, slijedi transfer od zračne luke do hotela 4* na području Puerto del Carmen. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

LANZAROTE - fakultativni izlet NACIONALNI PARK TIMANFAYA i JUŽNI DIO OTOKA LANZAROTE
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka slobodan dan ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do Nacionalnog parka Timanfaya i južnog dijela otoka Lanzarote. Izlet započinjemo rutom prema jugu otoka koja prolazi kroz grad Uga i dovodi nas do „pustinjskog“ krajolika vatrenih planina Montañas del Fuego. Zaustavit ćemo se na jednom od rančeva s devama gdje ćete, po želji, imati mogućnost jahanja na devama. Nastavljamo potom između vulkanskih predjela kako bismo posjetili Nacionalni park Timanfaya koji zauzima područje od oko 50 kvadratnih kilometara i u potpunosti se sastoji od crvenkastog vulkanskog tla koje najviše podsjeća na površinu Marsa. Najpoznatiji dio parka su Vatrene Planine koje su proglašene “mjestom izuzetne prirodne ljepote”, a koje su bile središte vulkanske katastrofe koja se dogodila prije nešto više od 250 godina. Erupcija Vatrenih Planina je trajala cijelih 6 godina (1730 – 1736), a užarena lava je prekrila cijela sela i plodnu zemlju od koje su poljoprivrednici živjeli i pretvorila je crvenu pustoš. Ovaj dio otoka je danas turistička atrakcija poznata po svom marsovskom krajoliku, rijetkim biljnim vrstama koje ovdje uspijevaju i vrelom tlu. Temperature samo par metara ispod površine zemlje Nacionalnog parka Timanfaya dosežu čak do 600 °C.  Zatim krećemo prema južnoj obali kako bismo se divili “Obali lave”, koja uključuje panoramski pogled na Las Salinas del Janubio, prikaz drevne gospodarske aktivnosti otoka - skupljanje soli te prirodni rezervat El Golfo, plažu s crnim oblutcima i smaragdno zelenim jezerom Lago Verde. Ovo je mjesto gdje su vulkanske erupcije napravile golemi krater koji se ponovno napunio morskom vodom i poprimio nevjerojatnu smaragdno zelenu boju. Nakon ručka posjetit ćemo vinograde La Geria, karakteristične za Lanzarote koji su primjer prilagodbe i korištenja jedinstvenog terena u svijetu gdje loza raste u rupama (geria) zaštićena od vjetra polukružnim suhozidima. Posjetit ćemo tipičnu vinariju ovog područja te degustirati lokalna vina. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

LANZAROTE - fakultativni izlet PAPAGAYO PLAŽE KATAMARANOM
doručak, večera, noćenje

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, ili odlazak na fakultativni izlet katamaranom na plaže Papagayo. Zaplovite katamaranom uz obalu Costa de Papagayo. Probajte tradicionalnu španjolsku paellu za ručak, uživajte u mojitu dobrodošlice, okušajte se u zabavnim vodenim sportovima i poslužite se pićem iz otvorenog bara na katamaranu. Transfer iz hotela u jutarnjim satima i ukrcaj u katamaran luci u Puerto del Carmenu. Iskusna posada će vas dočekati koktelom dobrodošlice, a potom ćete zaploviti do krajnje južne točke otoka Lanzarote, do obala Costa de Papagayo sa zlatnim pješčanim plažama s kristalno čistim morem i još uvijek netaknutim prirodnim okolišem. Ovdje ćemo baciti sidro i uživati u slobodnom vremenu za upijanje sunca i isprobavanje brojnih vodenih sportova koji se nude. Tijekom dana očekuje vas i ukusan ručak na brodu koji se sastoji od tradicionalne španjolske paelle, tjestenine i umaka od rajčice te svježeg voća. Opustite se na brodu dok plovimo natrag u luku i uživajte u predivnim kanarskim vizurama. Po dolasku, transfer do hotela. Večera i noćenje u hotelu.

LANZAROTE – fakultativni izlet VULKAN MONTE DE LA CORONA i LITICE FAMARA
doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Slobodan ili predlažemo poludnevni izlet odnosno trekking (cca 9 km ukupno) po sjevernom dijelu otoka Lanzarote gdje ćemo proći dva zaštićena Parka prirode, vulkan Monte de la Corona i litice Famara unutar Parka prirode Archipielago Chinijo. Trekking rutu započinjemo u gradiću Ye odakle se penjemo prema krateru vulkana La Corona. Tijekom šetnje možete uživati u prekrasnim pogledima na vinograde i spektakularne tokove lave poznate kao "malpais" s ogromnim bazaltnim blokovima koji se protežu do smaragdne obale s bijelim pijeskom. Nakon razgleda kratera, staza nas vodi oko istočne strane La Corone gdje ćemo vidjeti tok lave dug 7,6 km, a posljednjih 1,6 km ovog toka lave nalazi se pod morem jer se erupcija ovog vulkana dogodila tijekom posljednjeg ledenog doba kada je razina mora bila 90 m niža nego danas. Kasnije će ruta ići uz najviši dio litica Famara . Ove litice su pravo čudo prirode jer se iz mora uzdiže ogroman kameni zid visok više od 500 m i 22 km duž sjeverozapadne obale. Tijekom šetnje rubom središnjeg dijela litice moći ćete uživati u fantastičnim pogledima na arhipelag Chinijo, skupinu otočića koji se nalazi na sjeveru Lanzarotea, a također nedaleko od mjesta gdje se nalazimo, vidjet ćemo najvišu točku Lanzarote, Peñas del Chache sa 670m. Zbog nadmorske visine i utjecaja pasata tijekom ovog dijela pješačenja, vidjet ćemo jedno od prirodnih područja s velikom raznolikošću vulkanske flore, ali i ptičjeg svijeta. Po završetku trekkinga povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

LANZAROTE
doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Slobodan dan za uživanje u samostalnom istraživanju otoka, boravak uz bazen ili plažu ili pak uživanje u vodenim sportovima, kupovini suvenira ili slično. Večera u hotelu. Noćenje.

LANZAROTE – fakultativni izlet OTOK LA GRACIOSA
doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Danas vam predlažemo izlet brodom do susjednog arhipelaga Chinijo odnosno do otoka La Graciosa. Ovaj otočić sa svega 700 stanovnika udaljen je od Lanzarotea otprilike dvadesetak minuta plovidbe trajektom. La Graciosa je poznata po svojim prirodnim ljepotama i bijelim pješčanim plažama, te je popularno odredište za ljubitelje prirode i ekološkog turizma. Neke od aktivnosti u kojima možete uživati ​​na La Graciosi uključuju planinarenje, vožnju biciklom, ronjenje, promatranje ptica i opuštanje na prekrasnim plažama. El Parque Natural del Archipiélago Chinijo, koji uključuje i otok La Graciosa, zaštićeno je područje koje nudi priliku za istraživanje jedinstvene flore i faune regije. Po dolasku na otok slijedi obilazak glavnog otočnog središta Caleta de Sebo koji je jedino naseljeno mjesto na La Graciosi i središte je života na otoku. Gradić isprepleten uskim kamenim uličicama odiše mirnom i opuštenom atmosferom, a vidjet ćemo između ostalog i crkvu Gospe od Karmen ili kako je lokalno stanovništvo naziva Gospa od mora, zatim malu ribarsku luku, prekrasne plaže, a za ručak (uključen) imat ćete priliku isprobati i lokalnu kuhinju. U poslijepodnevnim satima povratak trajektom na Lanzarote te transfer do hotela. Večera i noćenje u hotelu.

LANZAROTE
doručak, večera, noćenje

Doručak. Slobodan dan za istraživanje otoka. Predlažemo samostalni odlazak do najvećeg grada na otoku. Arrecife je glavni grad kanarskog otoka Lanzarote a ime je dobio po poznatom morskom grebenu. Preporučujemo posjet slanoj  laguni u centru grada, koju okružuju ribarske kuće – El Charco se San Gines. Vrijedan posjeta je također grad San Jose, gdje se nalazi međunarodni muzej suvremene umjetnosti te arheološki muzej San Gabriel. Večera i noćenje u hotelu.

LANZAROTE – ZAGREB
doručak, let

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer u zračnu luku. Po dolasku prijava na izravan let za Zagreb u 12.20 sati na liniji FR9854 (Ryanair). Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.50 sati po hrvatskom vremenu.

Termini i cijene putovanja

17.02.2024. - 24.02.2024.

Lanzarote

8 dana / 7 noćenja hotel 4*
po osobi /
1.399,00 EUR 10.540,77 HRK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

Doplata za jednokrevetnu sobu: 340 € (2.576,80 kn)

Fakultativni izleti:

  • Nacionalni park Timanfaya i južni dio otoka Lanzarote (trajanje izleta 7 – 8 sati): 110 € (828,80 kn). Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice i ručak.
  • Papagayo plaže katamaranom (trajanje izleta 7 – 8 sati): 105 € (791,12 kn). Uključen prijevoz autobusom do pristaništa, katamaran, ručak (paella), otvoreni bar i oprema za vodene aktivnosti.
  • Vulkan Monte de la Corona i litice Famara (trajanje izleta 5 sati): 75 € (565,09 kn). Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič i piknik (boca vode, voće i energetska pločica)
  • Otok La Graciosa (trajanje izleta 8 sati): 160 € (1.205,52 kn). Uključen prijevoz autobusom, trajekt, lokalni vodič i ručak u lokalnom restoranu.

Minimalan broj prijavljenih za realizaciju izleta: 20

Red letenja:

Polazak:
17. 02. Sub.: 
18:35 - 22:20
Zagreb - LANZAROTE AIRPORT
Trajanje leta : 04:45
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
Dolazna zračna luka : LANZAROTE AIRPORT
Povratak:
24. 02. Sub.: 
12:20 - 17:50
LANZAROTE AIRPORT - Zagreb
Trajanje leta : 04:30
Polazna zračna luka : LANZAROTE AIRPORT
Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Elite Travel - obavijest o novom kontakt telefonu

Novosti 28.11.2023.

Elite Travel - obavijest o novom kontakt telefonu

Ovim putem Vas obavještavamo kako Elite Travel poslovnica u Zagrebu od danas ima novi kontakt telefon

Stiže nam Advent

Novosti 30.11.2023.

Stiže nam Advent

Svake godine krajem studenog, početkom prosinca s radošću ulazimo u blagdanski duh i iščekujemo blagdane i polako rješavamo zaostatke godine iza nas.

WTM London - Specijalizirana putovanja i održivost su budućnost turizma

Novosti 09.11.2023.

WTM London - Specijalizirana putovanja i održivost su budućnost turizma

Održivost i specijalizirana putovanja bili su na vrhu dnevnog reda posljednjeg dana WTM London 23, a poznati redatelj TV dokumentaraca oduševio je publiku uvodnim govorom

Proslava Nove godine u gradovima Europe: Ne tako obična tradicija proslave novogodišnje noći

Novosti 06.11.2023.

Proslava Nove godine u gradovima Europe: Ne tako obična tradicija proslave novogodišnje noći

Svaka zemlja na neki način slavi Novu godinu. Sa zadnjim danom u godini opraštamo se od svega šta je bilo u prošloj godini i optimistično okrećemo novi list, krećemo u nove pobjede i koračamo…

Lanzarote, kanarski raj za odmor na otocima vječnog proljeća

Novosti 31.10.2023.

Lanzarote, kanarski raj za odmor na otocima vječnog proljeća

Dok neki maštaju o proslavi Nove godine, ostali su već pomalo željni sunca i plaže, i planiraju odmor nakon blagdana. Lanzarote se smatra najljepšim kanarskim otokom.

Nova godina u Portugalu: opuštena proslava u prijestolnici kulture

Novosti 25.10.2023.

Nova godina u Portugalu: opuštena proslava u prijestolnici kulture

Gdje su zimske noći tople, doček Nove godine u Portugalu pruža susret modernog i povijesnog. Novogodišnja tura obilazi veliki dio Portugala gdje ćete vidjeti mnoga svjetski poznata mjesta i kušati…

Otkrijte Dubrovnik za Novu godinu: Putovanje kroz povijest, ljepotu i čuda Grada

Novosti 24.10.2023.

Otkrijte Dubrovnik za Novu godinu: Putovanje kroz povijest, ljepotu i čuda Grada

Doživjeti Dubrovnik iz perspektive lokalnog stanovništva je nešto sasvim drugo od Dubrovnika ljeti. Posjetiti Grad dok zaista živi svojim ritmom, kada domaći stanovnici obitavaju.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Novosti 18.09.2023.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Sicilija, najveći otok u Sredozemnom moru, izaziva oduševljenje svojom bogatom poviješću, jedinstvenom kulturom, aromatičnom hranom i gostoljubivim ljudima.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Novosti 13.09.2023.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Krstarenja se često percipiraju kao luksuzna avantura s brodskim restoranima, bazenima, i egzotičnim lukama kao pozadinom. Međutim, što je to što čini krstarenja posebnima i neusporedivima s drugim…

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Novosti 13.09.2023.

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Kada razmišljate o svojem idućem odmoru, vjerojatno se prvo prisjetite klasičnih destinacija poput plaža, planina ili gradova. Međutim, postoji jedna vrsta odmora koja kombinira luksuz, avanturu…

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

Novosti 13.09.2023.

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

U nepreglednom nizu destinacija koje krase obalu Sredozemnog mora, tri egipatska bisera - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay - ističu se kao dragulji koje ne biste smjeli propustiti.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Novosti 12.09.2023.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Donosimo izvanredne vijesti. Elite Travel je ponovno osvojio prestižni Travelife certifikat! Ova vijest je ne samo priznanje našem predanom radu i strasti prema putovanjima, već i potvrda da smo ostvarili…

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »