hoteli 5* 8 dana / 6 noćenja

Indija, Zlatni trokut

već od

1.849,00 EUR 13.931,29 HRK

Kratki opis

Print
Indija, New Delhi, Jaipur, Agra

8 dana zrakoplovom iz Zagreba

Garantirani polasci: 17.11. - 24.11.2023.; 16.02. - 23.02.2024.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 50 € (376,73 kn) uključen u cijenu za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po First Minute cijeni.

Program putovanja

16.02.2024. Indija, Zlatni trokut 8 dana Garantirani polazak 1.849 EUR

Putovanje Avion

ZAGREB - VARŠAVA - NEW DELHI

let, obroci u zrakoplovu
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Varšavu u 12.05 sati na liniji LO612 (LOT). Dolazak u Varšavu u 13.40 sati, a nastavak leta za Delhi na liniji LO071 (LOT) u 16.10 sati. Dolazak u Delhi u 5.00 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, transfer do hotela i smještaj u sobe.

DELHI

doručak, večera, noćenje
Nakon doručka odlazak u razgled Delhia, indijske prijestolnice s više od 20 milijuna stanovnika i urbanom tradicijom starijom od tri milenija. Delhi je danas, zajedno s novim dijelom New Delhijem, multi milijunski grad koji nikad ne spava. Bio je središte brojnih kultura i carstava koji su se izmjenjivali u Indiji, a svaka od njih ostavila je gradu svoje spomenike. Razgled ćemo započeti u starom dijelu grada: Crvena utvrda (Red Fort) izgrađena od crvenog pješčenjaka na obali rijeke Yamuna, djela vladara Shaha Jahana. Crvena utvrda je kompleks utvrda mogulskog vladara Šaha Džahana iz 16. stoljeća. Utvrda je služila kao kraljevska rezidencija mogulskih vladara sve do 1857. godine kada su Britanci protjerali posljednjeg vladara;; potom nezaobilazna džamija Jama Mashid, jedna od najvećih u Indiji, djelo Shaha Jahana, istog vladara koji je stvorio Taj Mahal, izgrađena je sredinom 17. stoljeća i jedan je od najljepših primjera mogulske arhitekture; Raj Ghat - memorijal ocu nacije, Mahatmi Gandhiju. Tijekom razgleda imat ćete priliku iskusiti vožnju rikšom jednim od najstarijih i najprometnijih bazara Chandni Chowk, sa spletom uskih uličica i trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Po završetku razgleda povratak u hotel, večera i noćenje.

DELHI - AGRA

doručak, večera, noćenje
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak razgleda grada. Započinjemo s New Delhijem, novim dijelom grada kojeg su projektirali Britanci Lutyens i Sir Herbert Baker 1931. godine. Zamišljen kao gradski vrt simetričnih ulica i širokih parkova, New Delhi uvelike podsjeća na Europu. Grobovi, mauzoleji, avenije, ljetne kućice i sjenovite aleje, sve je to ostatak britanske vizije Indije. Posjetit ćemo veselo obojen hinduistički hram Lakshmi Narayan kao i fascinanti hram Sikha - Gurudwara Bangla Sahib. Vožnja pored India Gatea, spomenika žrtvama I. svjetskog rata, predsjedničke palače, zgrade Parlamenta i Sekretarijata - građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Zatim posjet mauzoleju cara Humayuna, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju puno poznatijeg Taj Mahala. Slijedi posjet južnom dijelu grada gdje se nalazi minaret Qutab Minar, izgrađen u 13. stoljeću, koji je sa svoja 72,5 metra drugi najveći minaret u Indiji i zasluženo se nalazi na UNESCO-ovoj listi te je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Po završetku razgleda, slijedi vožnja prema Agri, nekadašnjoj indijskoj prijestolnici, čiji mauzoleji, utvrda i palače svjedoče o bogatstvu legendarnog Mogulskog carstva. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel i večera. Noćenje.

AGRA

doručak, večera, noćenje
Nakon doručka odlazak u razgled jednog od 7 svjetskih čuda - Taj Mahala - fascinantnog mauzoleja od bijelog mramora iz 17. stoljeća kojeg je veliki Mogul Shah Jahan dao sagraditi u spomen na voljenu suprugu Mumtaz Mahal. Gradnja ovog veličanstvenog spomenika ljubavi, remek-djela mogulske arhitekture, trajala je 17 godina, uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Nakon obilaska Taj Mahala, slijedi razgled utvrde Agra, remek-djela dizajna i gradnje, koja danas dominira središtem Agre. Utvrda je opasana 20 metara visokim zidinama, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi te džamija Pearl. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, poznate i pod imenom „Baby Taj“. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR

doručak, večera, noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja prema Jaipuru. Na putu, stanka radi razgleda još jednog indijskog spomenika koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine - Fatehpur Sikri, tzv. Grada duhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 metara visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Ovo je prvi planski sagrađen grad mogulskih vladara u Indiji, a čudesnu arhitektonsku mješavinu indijske, perzijske i islamske arhitekture upoznat ćemo obilaskom najpoznatijih znamenitosti, Buland Darwaza, Akbarove palače, Panch Mahala i obližnje, još uvijek korištene, džamije. Nastavak vožnje prema srcu Rajahstana Jaipuru, „ružičastom gradu“ prepunom prekrasnih palača, utvrda i slikovitih avenija. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

JAIPUR

doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, vožnja do utvrde Amber. Na putu do utvrde, prolaz pored prekrasne Hawa Mahal ili “palače vjetrova”. Jahanje na slonovima do brda na kojem se nalazi utvrda (ovisno o raspoloživosti slonova). Ljepota ove klasične romantične radžastanske utvrde skriva se unutar njenih zidina s prekrasno oslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcala. Unutar zidina nalaze se veličanstvene palače, hramovi i vrtovi. Mješavina ružičastog kamena, bijelog mramora, ogledala, poludragog kamenja i fresaka potiče iz doba vladavine dinastije Rajput. Poslijepodne, odlazak na razgled grada: Gradska palača, bivša kraljevska rezidencija, danas djelomično pretvorena u muzej. Sama palača prekriva gotovo 1/7 površine Jaipura. Slijedi odlazak do zvjezdarnice Jantar Mantar (UNESCO), izgrađene od mramora i kamena, gdje je Sawai Jai Singh II početkom 18. stoljeća izgradio čak 19 instrumenata za praćenje zvijezda, među kojima je i najveći na svijetu savršeno precizni sunčani sat, a svi oni i danas savršeno funkcioniraju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

JAIPUR - DELHI

doručak, večera, noćenje
Nakon doručka slobodno vrijeme do odjave iz hotela i polaska prema autobusom prema Delhiju. Po dolasku razgled Lotusovog hrama, hrama svih religija, sagrađenog u obliku lotosovog cvijeta. Slijedi smještaj u hotel u Delhiju. Večera i noćenje.

DELHI - VARŠAVA - ZAGREB

breakfast box, obroci u zrakoplovu
Odjava iz hotela uz paket doručak (breakfast box). Organizirani transfer do zračne luke te prijava na let za Varšavu u 7.00 sati na liniji LO072 (LOT). Dolazak u Varšavu predviđen je u 12.30 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Zagreb u 15.40 sati na liniji LO613 (LOT). Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.20 sati.

Termini i cijene putovanja

16.02.2024. - 23.02.2024.

Indija, Zlatni trokut

8 dana / 6 noćenja hoteli 5*
po osobi /
1.849,00 EUR 13.931,29 HRK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomena: Prikazana cijena je izražena po osobi u dvokrevetnoj smještajnoj jedinici.

Popusti i doplate

  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 430 € (3.239,84 kn)
  • turistička e-viza za Indiju 27 € (203,43 kn) uz mogućnost posredovanja agencije uz naknadu od 13 € (97,94 kn)
  • obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 € (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)

VIZA ZA INDIJU:

Viza je potrebna za hrvatske državljane. Cijena izrade e-vize putem online sustava za Indiju: 27 € (203,43 kn)

Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
- popunjen online obrazac na poveznici https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
- skenirana kopija prve stranice putovnice u PDF formatu koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja
- digitalna fotografija u boji sa svjetlom pozadinom u JPEG formatu identičnog omjera visine i širine

Organizator putovanja može posredovati pri izdavanju elektronske vize za Indiju uz naknadu za uslugu posredovanja u iznosu od 13 € (97,94 kn)

 COVID-19 INFORMACIJE: Od 22.11.2022. su ukinute Covid restrikcije za ulazak u Indiju.

 Važne napomene

- Kategorizacija hotela u Indiji odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. 

 KORISNE INFORMACIJE:

INDIJA

Službeno ime: Republika Indija
Geografski položaj: južna Azija, na obali Arapskog i Bengalskog zaljeva, između Burme i Pakistana
Površina: 3.287.590 km2
Broj stanovnika: 1.354.051.854 (2018.)
Glavni grad: New Delhi; oko 12.500.000 stanovnika 
Jezik: engleski, hindi, urdu, tamil i mnogi drugi
Religija: hinduisti 80.5%, muslimani 13.5%, kršćani 2.3%, sikhisti 1.9%, budisti 0.77%, jainisti 0.46%
Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
Novčana jedinica: indijska rupija (INR), 1 USD = oko 81,62 INR
Kupovina: popularni proizvodi za kupovinu su: svila, odjeća, orijentalni tepisi, slike, lutke, glazbeni instrumenti, čaj, začini, batik, predmeti napravljeni od drva, bakra, bronce, jute, bambusa, srebra. Cjenkanje je uobičajeno.
Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću te udobnu, laganu obuću. Za večernje sate i za boravak u klimatiziranim prostorima predlažemo laganu vestu ili jaknu. Ženama se preporuča konzervativno odijevanje.
Hrana i piće: hrana je raznolika i obično vrlo začinjena. Tipična jela: chapati – kruh sličan tortilji, curry, biryani – vegetarijansko ili mesno jelo s rižom, tandoori chicken – piletina marinirana u jogurtu, sa začinima, dhal – juha od leće, chicken tikka masala – marinirana piletina s grilla u umaku. Piti isključivo flaširanu vodu. 
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
Pozivni broj zemlje: +91
Korisna web stranica: www.indiatouristoffice.com , www.incredibleindia.org
Klima: znatno varira, od sušne pustinjske u Rajasthanu do hladne planinske u Assamu, jednom od najvlažnijih mjesta u svijetu. U osnovi, Indija ima tri glavna godišnja doba: suho i malo hladnije od listopada do veljače (najugodnije doba za posjet Indiji), suho i vruće od veljače do srpnja te vruće i vlažno (monsuni) od srpnja do listopada.

 

NADLEŽNO DIPLOMATSKO-KONZULARNO PREDSTAVNIŠTVO RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji
(Pokriva Bangladeš, Butan, Maldivi, Nepal i Šri Lanku)
Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102, 4166 3103
Fax: 0091 11 4166 3100, 2411 6873
Adresa:
A-15 West End
New Delhi 110021, INDIA

Email: croemb.new-delhi@mvep.hr

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica ovisno o destinaciji u koju se putuje). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Za putovanja koja uključuju putovanje zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Palma travel.d.o.o.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za državu u koju putujete, molimo informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH) dostupnih na linku ovdje. U padajućem izborniku izaberite državu u koju putujete.

Novosti & Blog

Vidi sve
Elite Travel - obavijest o novom kontakt telefonu

Novosti 28.11.2023.

Elite Travel - obavijest o novom kontakt telefonu

Ovim putem Vas obavještavamo kako Elite Travel poslovnica u Zagrebu od danas ima novi kontakt telefon

Stiže nam Advent

Novosti 30.11.2023.

Stiže nam Advent

Svake godine krajem studenog, početkom prosinca s radošću ulazimo u blagdanski duh i iščekujemo blagdane i polako rješavamo zaostatke godine iza nas.

WTM London - Specijalizirana putovanja i održivost su budućnost turizma

Novosti 09.11.2023.

WTM London - Specijalizirana putovanja i održivost su budućnost turizma

Održivost i specijalizirana putovanja bili su na vrhu dnevnog reda posljednjeg dana WTM London 23, a poznati redatelj TV dokumentaraca oduševio je publiku uvodnim govorom

Proslava Nove godine u gradovima Europe: Ne tako obična tradicija proslave novogodišnje noći

Novosti 06.11.2023.

Proslava Nove godine u gradovima Europe: Ne tako obična tradicija proslave novogodišnje noći

Svaka zemlja na neki način slavi Novu godinu. Sa zadnjim danom u godini opraštamo se od svega šta je bilo u prošloj godini i optimistično okrećemo novi list, krećemo u nove pobjede i koračamo…

Lanzarote, kanarski raj za odmor na otocima vječnog proljeća

Novosti 31.10.2023.

Lanzarote, kanarski raj za odmor na otocima vječnog proljeća

Dok neki maštaju o proslavi Nove godine, ostali su već pomalo željni sunca i plaže, i planiraju odmor nakon blagdana. Lanzarote se smatra najljepšim kanarskim otokom.

Nova godina u Portugalu: opuštena proslava u prijestolnici kulture

Novosti 25.10.2023.

Nova godina u Portugalu: opuštena proslava u prijestolnici kulture

Gdje su zimske noći tople, doček Nove godine u Portugalu pruža susret modernog i povijesnog. Novogodišnja tura obilazi veliki dio Portugala gdje ćete vidjeti mnoga svjetski poznata mjesta i kušati…

Otkrijte Dubrovnik za Novu godinu: Putovanje kroz povijest, ljepotu i čuda Grada

Novosti 24.10.2023.

Otkrijte Dubrovnik za Novu godinu: Putovanje kroz povijest, ljepotu i čuda Grada

Doživjeti Dubrovnik iz perspektive lokalnog stanovništva je nešto sasvim drugo od Dubrovnika ljeti. Posjetiti Grad dok zaista živi svojim ritmom, kada domaći stanovnici obitavaju.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Novosti 18.09.2023.

Sicilija: Biser Sredozemlja čeka da ga otkrijete

Sicilija, najveći otok u Sredozemnom moru, izaziva oduševljenje svojom bogatom poviješću, jedinstvenom kulturom, aromatičnom hranom i gostoljubivim ljudima.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Novosti 13.09.2023.

5 nezaboravnih iskustava koja možete doživjeti jedino na krstarenju

Krstarenja se često percipiraju kao luksuzna avantura s brodskim restoranima, bazenima, i egzotičnim lukama kao pozadinom. Međutim, što je to što čini krstarenja posebnima i neusporedivima s drugim…

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Novosti 13.09.2023.

Krstarenje - savršen odmor za sve generacije

Kada razmišljate o svojem idućem odmoru, vjerojatno se prvo prisjetite klasičnih destinacija poput plaža, planina ili gradova. Međutim, postoji jedna vrsta odmora koja kombinira luksuz, avanturu…

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

Novosti 13.09.2023.

Tri bisera egipatske obale - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay

U nepreglednom nizu destinacija koje krase obalu Sredozemnog mora, tri egipatska bisera - Sharm El Sheikh, Hurghada i Makadi Bay - ističu se kao dragulji koje ne biste smjeli propustiti.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Novosti 12.09.2023.

Elite Travel ponosan na ponovno osvajanje Travelife certifikata

Donosimo izvanredne vijesti. Elite Travel je ponovno osvojio prestižni Travelife certifikat! Ova vijest je ne samo priznanje našem predanom radu i strasti prema putovanjima, već i potvrda da smo ostvarili…

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »