Toskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 dana

Toskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 dana
Toskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 danaToskana, Cinque Terre i regija Chianti- 4 dana
Datumi putovanja:

TOSKANA i CINQUE TERRE

FERRARA – CINQUE TERRE – PISA – vinska regija CHIANTI – FIRENZA

autobusom ● 4 dana / 3 noćenja ● hotel 3* ● polupansion

GARANTIRANI polasci:  05.10.-08.10.

Program putovanja:

1. dan                    Zagreb – FERRARA – MONTECATINI TERME

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Ferraru, grad bogate arhitekture koja će vas privući svojim stilom i razinom očuvanosti. Stari dio grada uvršten je na popis UNESCO-ve svjetske baštine i opasan s 9 km zidina, koje su jedne od najbolje očuvanih u cijeloj Italiji. Šetnja gradskim središtem: katedrala sv. Juraja – židovska četvrt – dvorac Estense, izgrađen u 14. stoljeću koja je pripadala vladajućoj obitelji Este kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Ferrara je poznata po brojnim renesansnim palačama s očuvanim dekoracijama od terakote. Među najljepšima je Dijamantna palača (Palazzo dei Diamanti) koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Odlazak do Montecatini terma, smještaj u hotel. Nakon odmora u hotelu predlažemo odlazak žičarom u stari dio grada Montecatini Alto, smještenog iznad termi. Šetnja starim gradom, uživanje u predivnom pogledu i pravom duhu Toskane. Večera. Noćenje.

2. dan                    Nacionalni park CINQUE TERRE (izlet autobusom i vlakom)

Nakon doručka bogat cjelodnevni izlet u Cinque Terre s obilaskom svih obalnih mjesta od kojih je svako posebno na svoj način. Odlazimo u mjesto La Spezia, ukrcavamo se na vlak te krećemo u obilazak parka. Unutar parka se krećemo vlakom, dvadesetak linija tijekom cijelog dana povezuje sela vožnjom od samo par minuta. Pet ribarskih sela je talijanska vlada 1997. godine odlučila okupiti kao nacionalni park i od tada se promijenio život ribarskih sela i pretvorio u jednu od najposjećenijih destinacija u Italiji. Razgled započinjemo u Riomaggiore, najjužnijem i najpoznatijem selu s predivnom uvalu okruženom šarenim kućicama, a pogled s rubnih zidina, tik uz more, najpopularnije je mjesto za odlične fotografije. Slobodno vrijeme. Predlažemo da prošećete 900 metara dugom šetnicom ”Via dell’Amore“, koja je ukopana u stijenu do susjednog sela Manarolo (naravno, možete i vlakom). Manarolo je najpromoviranije selo koje se nalazi na svim slikama Cinque Terre. Slobodno vrijeme. Dalje nastavljamo vlakom do sela Corniglia, najmanjem selu koje se nalazi se na vrhu brda što znači da imate opciju doći do vrha lokalnim autobusom ili ići pješice kamenom stazom uz 382 stepenice i usput uživati u pogledu. Slobodno vrijeme. Nastavljamo do drevne Vernazza, jedine prirodne luka parka koje se ponosi starom utvrdom i prekrasnom crkvom iz 14. st. i po mnogima najljepšeg mjesto Cinque Terre sa obiljem izvrsnih restorana, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Razgled završavamo u Monterosso, najturističkijem i potpuno drukčijim od svih ostalih sela, poznatog po najljepšim plažama, prekrasnoj katedrali i ruševinama srednjovjekovnog dvorca. Povratak vlakom do La Spezia. Odlazak autobusom natrag u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan                    PISA – SAN GIMIGNANO – vinska regija CHIANTI

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet, upoznavanje čarobne Toskane i unutrašnjosti predivne vinske regije Chianti (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Prvo ćemo posjetiti Pisu poznatu po Kosom tornju i glavnom "Trg-u čudesa" (Piazza dei Miracoli) gdje se nalazi katedrala – krstionica i čuveni kosi toranj. Kosi toranj je dovršen 1350. godine i zapravo predstavlja zvonik katedrale koji je danas nakošen oko 4 m od svoje osi (početne visine od 60 m). Slobodno vrijeme za fotografiranje “držanja tornja”. Odlazak do San Gimignana, poznatog po 14 tornjeva (od nekadašnjih čak 70-tak) zbog kojih se, budući je na brdu, vidi sa velike udaljenosti. U uskim uličicama koje vijugaju između kamenih kuća gotovo ćete na svakom koraku naići na vinoteku ili male delikatesne dućane, kao i brojne suvenirnice. Slobodno vrijeme. Dalje nastavljamo prema regiji Chianti, svjetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina, prekrivenoj vinogradima, čempresima i maslinjacima. Tijekom današnjeg izleta osjetiti ćete ritam života prave Toskane, koji je ostao nepromijenjen tijekom vremena. Posjetit ćemo mjesta: Greve (koje se smatra vratima Chianti regije, razgled središta mjesta) – Panzana (razgled trga, stare utvrde i crkve). Slobodno vrijeme. Posjetiti ćemo jedan od autentičnih vinskih podruma, čuti neke od tajni toskanskog vinarstva, a zatim degustirati 3 vrsta Chianti vina uz tradicionalne talijanske grickalice. Odlazak do mjesta Castellina (razgled utvrde na brežuljku i šetnja šarmantnim povijesnim središtem). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan                    MONTECATINI TERME – FIRENZAZagreb

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na upoznavanje Firenze, glavnog grada Toskane (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). U Firenzu idemo vlakom, to je najbolje opcija jer do samog centra dolazimo uz veliku uštedu u vremenu. Izlazak u centru grada, na postaji Santa Maria Novella i odlazimo u razgled gradskih znamenitosti u pratnji stručnom lokalnog vodiča: Firentinska katedrala (Duomo) Santa Maria del Fiore – Krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – najpoznatiji trg Piazza della Signoria – palača Palazzo Vecchio, centar firentinske političke moći – Neptunova fontana – galerija Uffizi, jedna od najbogatijih svjetskih galerija po vrijednosti umjetničkih djela – Ponte Vecchio tj. Stari most, svjetski poznati most preko rijeke Arno i jedan od simbola Firenze i još puno toga… U slobodno vrijeme kušajte chianti (najpoznatiju sortu toskanskog vina) ili cantuccini (toskanska slastica sa bademima i hrskavom koricom). Ili možete razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja, ili pak prošetati do Ponte Vecchia prepunog suvenirnicama i dućanima. U popodnevnim satima odlazak vlakom iz gradske vreve prema stanici Prato odakle nastavljamo autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI KN:

Datumi polazaka

 05.10.-08.10.

 

First minute

1.290 kn

 

Redovna cijena

1.390 kn

 

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja, 3 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Montecatini termama, razgledi prema programu, voditelja putovanja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključujeboravišnu pristojbu u iznosu 1 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)

 • povratnu kartu za vožnju žičarom na Montecatini Alto 7 eur po osobi
 • cjelodnevni izlet autobusom i vlakom u NP Cinque Terre 25 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom od hotela do stanice gdje ulazimo na vlak La Spezia i natrag do hotela, cjelodnevnu ulaznicu za park, pristojbu za ulaz u grad La Spezia, dnevnu kartu za neograničenu vožnju lokalnim vlakom između pet sela, vožnju lokalnim autobusom od postaje vlaka do centra sela, korištenje nezaboravnih šetnica, besplatan ulaz u pojedine muzeje, besplatno korištenje toaleta na postajama vlaka, kao i wifi internet u parku)
 • izlet u Pisu, San Gimignano i regiju Chianti 25 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, posjet vinskom podrumu i degustacija 3 vrste Chianti vina, kao i sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • izlet u Firenzu 20 eur (izlet uključuje: povratnu kartu za vlak, razgled grada u pratnji službenog lokalnog vodiča, prilikom razgledavanja Firenze koriste se slušalice)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

Popusti i doplate:

 • jedno dijete od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 10%
 • doplata za jednokrevetnu sobu(obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 440 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

Smještaj naših grupa je u Montecatini termama u hotelima 3* (lokalna kategorizacija). Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke te Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj 3,4 100 kn
 • 2 red – sj 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 600 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

Odgovorni organizator: Idea Club Travel d.o.o. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te ih možete preuzeti ovdje, a sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo