Helsinki, Tallinn, Riga i Stockholm

Helsinki, Tallinn, Riga i Stockholm
Helsinki, Tallinn, Riga i StockholmHelsinki, Tallinn, Riga i StockholmHelsinki, Tallinn, Riga i StockholmHelsinki, Tallinn, Riga i StockholmHelsinki, Tallinn, Riga i StockholmHelsinki, Tallinn, Riga i StockholmHelsinki, Tallinn, Riga i StockholmHelsinki, Tallinn, Riga i Stockholm

calendar view day

 

Datumi putovanja: 21.06.2020

HELSINKI, TALLINN, RIGA I STOCKHOLM

TERMIN PUTOVANJA: 21.06.-26.06.2020. 

avionom iz Zagreba | 6 dana / 5 noćenja

Uz Zagreb, moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

1.dan: ZAGREB - HELSINKI

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Helsinki na liniji OU 4486 (Croatia Airlines) u 08:10 sati. Po slijetanju u Helsinki u 11:45 sati, odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice: Parlament, Nacionalni muzej, Opera, Gradska vijećnica, katedrala, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, djelo arhitekta Avara Aalta, park i spomenik skladatelju Jeanu Sibeliusu. Danas je Helsinki moderno, europsko, kulturno središte čiji je kozmopolitski način života u savršenoj harmoniji s prirodom. Duga povijest manifestira se u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji. Nakon razgleda, transfer do hotela i smještaj. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

2. dan: HELSINKI - TALLINN

Doručak. Odjava iz hotela i predaja prtljage na recepciji. Slobodno prijepodne za vlastite programe i uživanje u čarima finske prijestolnice, kupovinu suvenira, posjet Glavnoj tržnici na kojoj možete iskusiti različita tradicionalna jela od lososa... Predlažemo odlazak trajektom do otoka Suomenlinn (vožnja traje 15 minuta) na kojem se nalazi jedna od najvećih pomorskih tvrđava sagrađena 1700. godine ili posjet nekom od poznatih muzeja poput Muzeja modernih umjetnosti, Finskog nacionalnog muzeja, Ateneum muzeja umjetnosti... U poslijepodnevnim satima, transfer do luke i ukrcaj na putnički brod za Tallin. Noćenje na brodu.

3.dan TALLINN - RIGA

Doručak. Odjava iz kabina, silazak s broda i odlazak na poludnevni razgled Tallinna - najstarijeg glavnog grada sjeverne Europe autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: glavni trg s najstarijom ljekarnom u gradu, crkva sv. Olafa koja je sa svojih 159 metara visine bila najviša građevina svijeta u 16.stoljeću, crkva Toomkirk koja je najstarija estonska crkva izgrađena 1233.godine, pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog, 600 godina stara gradska vijećnica i mnogobrojne palače iz doba Hanse, dvorac Toompea koji je danas sjedište estonskog parlamenta, a nalazi se na istoimenom uzvišenju s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad... Sam Gornji grad s utvrdom i starogradskom jezgrom nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Srednjovjekovne popločene ulice, palače i skrivena dvorišta obrgljena zidinama su najveća atrakcija grada, dok se novi dio grada odlikuje modernom arhitekturom te se ove dvije arhitektonske suprotnosti spajaju u harmoniji. Tallinn je danas moderna prijestolnica koja je utemeljena na srednjovjekovnom hanzeatskom središtu te je sačuvao odraz estonskog identiteta od srednjeg vijeka do 21.stoljeća. Vožnja prema Rigi. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: RIGA - STOCKHOLM

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u razgled Rige. Riga je latvijska prijestolnica koja se smjestila na rijeci Daugavi/Zapadnoj Dvini i najveći je grad Latvije. Grad je poznat zbog svoje jugend i drvene arhitekture 19.stoljeća te art nouveau građevina zbog kojih je uvršten na listu UNESCO-ve zaštićene baštine. Razgled starog grada: crkva sv.Petra,katedralni trg s kategralom s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu koje je 1883. godine sagradila tvrtka E.F. Walcker & Sons u Ludwigsburgu, Barutna kula i gradske zidine,Tri brata - najstarije kuće u starom gradu, Švedska vrata koja su jedini preostali zlaz u Stari grad, starogradski trg s vijećnicom koja je prepoznatljiv simbol grada, Kuća Crnoglavih, dvorac, parlament, spomenik slobode, opera... U poslijepodnevnim satima, transfer do luke i ukrcaj na putnički brod za Stockholm. Noćenje na brodu.

5. dan: STOCKHOLM

Doručak. Odjava iz kabina, silazak s broda i odlazak na poludnevni razgled Stockholma. Panoramski ćemo proći po otocima Södermalm i Kungsholmen do Östermalma gdje ćemo se zaustaviti kod Fjälgattana s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Gamla Stan. Po spuštanju u stari dio grada nastavljamo s pješačkim razgledom. Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana, odlazak do hotela kako bismo ostavili prtljagu. Nakon kraće pauze predlažemo predlažemo odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središta grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevski posjed, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen - muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17 .st., muzejom grupe Abba itd. Nakon razgleda slobodno poslijepodne. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

6. dan: STOCKHOLM - ZAGREB

Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera za kupovinu suvenira ili probu nekog od specifičnih jela poput mesnih kuglica, različitih jela od haringi, kropkakkor- kuglica krumpira punjenih svinjetinom i nezaobilaznih slatkih delicija. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke Stockholm. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 18:10 sati na liniji OU 485 (Croatia Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 20:40 sati po srednjoeuropskom vremenu.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

FM 5.980 kn | RC 6.180 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja ili dok ima mjesta | Minimalan broj putnika: 20 | Maksimalan broj putnika: 40

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Helsinki i Stockholm - Zagreb;  zrakoplovne naknade i pristojbe 1.190 kn po osobi; uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm); transfer zračna luka - hotel - zračna luka; jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Helsinkiju u dvokrevetnim sobama; jedno noćenje s doručkom na putničkom brodu Helsinki-Tallinn u dvokrevetnim unutarnjim kabinama (kreveti na kat ); jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Rigi u dvokrevetnim sobama; jedno noćenje s doručkom na putničkom brodu Riga-Stockholm u dvokrevetnim unutarnjim kabinama (kreveti na kat); jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Stockholmu u dvokrevetnim sobama; razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja; ulaznicu za čuvenu „Crkvi u stijeni“ u Helsinkiju; lokalni vodič  u Tallinnu i Rigi; voditelja putovanja - vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.990 kn; doplata za večere (uključuje tri večere u hotelima (dvije buffet večere  i jedna lagana večera s uključenim jednim toplim jelom) te dvije buffet večere na brodovima Helsinki-Tallin i Tallin-Stockholm): 1.290 kn; doplata za vanjsku dvokrevetnu kabinu (kreveti na kat): 350 kn po osobi; doplata za vanjsku jednokrevetnu kabinu: 650 kn po osobi; ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja; dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode, karte javnog prijevoza u Stockholmu (pojedinačna karta za odraslu osobu od 44 SEK, postoje različite vrste dnevnih karata); Informativne cijene ulaznica ( plaćanje na licu mjesta ): ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Stockholmu (cijene mogu biti podložne promjenama): Kraljevska palača 160 SEK, crkva Riddarholmen 50 SEK, palača Drottningholm 130 SEK, muzej Skansen 125 SEK, ABBA muzej 250 SEK, muzej Vasa 150 SEK, Nordijski muzej 140 SEK, Stockholm Pass cijena od 669 SEK za 24 sata; Ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Helsinkiju (cijene mogu biti podložne promjenama): muzej Ateneum 17 €, muzej finskog dizajna 12 €, Helsinki City Card 49 €; napojnicu za vodiča - po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti); putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

POPUSTI I DOPLATE: 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi), trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni; mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 490 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

VAŽNE INFORMACIJE: prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2019. godini i podložna su promjeni, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Helsinkiju, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Trokrevetne sobe su u većini slučajeva dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem. Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa, program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

INFORMACIJE O LETU:
Prijevoznik: Croatia Airlines
OU4486 21JUN ZAGHEL 0810 1145
OU485  26JUN ARNZAG 1810 2040

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI: Za  državljane RH viza za Švedsku, Finsku, Estoniju i Latviju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovinom ili uplatom na račun 30% prilikom rezervacije te ostatak do 30 dana prije putovanja
 • obročno plaćanje kreditnim karticama Amex, Diners, Maestro, Visa, MasterCard (PBZ i ZABA) do 6 rata bez kamata, dodatno Diners i Mastercard (PBZ i ZABA) do 12 rata bez kamata za iznose aranžmana veće od 6.000 kn po osobi

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima organizatora putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja. Odgovorni organizator: idea putovanja / opće uvjete za ovo putovanje možete pronaći ovdje.

Odaberite termin:
 • Stockholm

  Dvokrevetna soba, FM cijena
  Noćenje s doručkom
  21.06.2020 - 26.06.2020
  5.980 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Doplata za polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika, Pule (na upit): 490.00 KN
  • Doplata za večere: 1,290.00 KN
  • Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu s krevetima na kat : 350.00 KN
 • Stockholm

  Jednokrevetna soba, FM cijena
  Noćenje s doručkom
  21.06.2020 - 26.06.2020
  7.970 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Doplata za polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika, Pule (na upit): 490.00 KN
  • Doplata za jednokrevetnu vanjsku kabinu: 650.00 KN
  • Doplata za večere: 1,290.00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo