Tallinn i Riga - charter

Tallinn i Riga - charter
Tallinn i Riga - charterTallinn i Riga - charterTallinn i Riga - charterTallinn i Riga - charterTallinn i Riga - charterTallinn i Riga - charterTallinn i Riga - charterTallinn i Riga - charter

calendar view day

 

Datumi putovanja: 22.06.2019

TALLIN I RIGA -  posebnim zrakoplovom

TALLINN – HAAPSALU – SIGULDA – RIGA – RUNDALE PALAČA

4 dana iz Zagreba

Datum putovanja: 22.-26.6.2019.

1. dan: ZAGREB - RIGA - TALLINN

Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Rigu u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju u Rigu, ukrcaj u autobus i putovanje prema Estoniji. Dolazak u Tallinn i razgled grada. U Tallinnu je lako zaboraviti da je riječ o prijestolnici jednog vrlo modernog europskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate natrag u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Stoljećima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjovjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su talinska atrakcija. Pješački razgled Tallinna obuhvaća jezgru grada, katedralu iz 13.st., rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjet ćemo gradsku vijećnicu i mnoge palače iz doba Hanse, dvorac Tompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Poslije razgleda odlazak u hotel i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

2. dan: TALLINN - HAAPSALU - TALLINN

Doručak. Poslije doručka izlet u poznato ljetovalište, Haapsalu, na zapadnoj obali Estonije. Poznato je i kao lječilište, a pozornost plijeni svojom arhitekturom, slikovitim drvenim kućicama i vilama, kao i prekrasnom promenadom. Jedan od najstarijih estonskih gradova, Haapsalu je poznat i po legendi o „Bijeloj dami“, kao i po autentičnom čipkastom šalu koji nosi isto ime kao i grad. Omiljeno mjesto za ljetovanje ruskim carevima i skladateljima, Haapsalu je pravi dragulj u estonskoj kruni. Povratak u Tallinn u poslijepodnevnim satima. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u baroknu Kadriorg palaču – dao ju je graditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I., namjena je prvotno bila rezidencijalna. Danas je u Kadriorg palači smještena impozantna zbirka flamanskog, talijanskog i ruskog slikarstva, a njezin vrt jedan je od najljepših vrtova u Estoniji. Osim palače Kadriorg (smještene u istoimenoj četvrti) vrijedan je posjeta KUMU, Estonski umjetnički muzej u kojem je smještena i najveća zbirka najznačajnijih estonskih umjetnika ili Maarjamäe brdo sjeverno od grada na kojem su sačuvane relikvije iz II. sv. rata i sovjetskog perioda estonske novije povijesti. Noćenje.

3. dan: TALLINN - SIGULDA - RIGA

Doručak. Odjava iz soba i putovanje prema Latviji. Putem do Rige posjetit ćemo područje latvijskog nacionalnog parka Gauja koji počinje u mjestu Sigulda. Očaravajuća priroda zbog koje to cijelo područje Latvijci zovu i „Mala Švicarska“, Sigulda je omiljeno mjesto za izlet, odmor i rekraciju. Latvijci obožavaju Siguldu i smatraju gradić i okolicu naprosto prelijepom, a takav je status Sigulda možda dobila i kroz „Nacionalno buđenje“ jer su tu Latvijci iz Rige otkrivali svoje ruralne korijene. Posjet području Sigulde i Turaide i nastavak putovanje prema Rigi. Dolazak u Rigu, smještaj u hotel i slobodna večer. Odlazak u večernju šetnju središtem grada s voditeljem putovanja. Noćenje.

4. dan: RIGA - PALAČA RUNDALE - RIGA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba (prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju). Odlazak u razgled Rige, najvećeg i najkozmopolitskijeg grada Latvije: otprilike trećina nacije živi u glavnom gradu. Smještena na obalama rijeke Daugave/Dvine, Riga zadivljuje putnike-namjernike koji ostaju iznenađeni njezinom arhitekturom, savršeno uređenim parkovima, bulevarima uokvirenim lijepim drvoredima, srednjovjekovnim crkvama i savršenim art nouveau građevinama, koje su dobar razlog zašto je Riga zapisana i na listu zaštićene baštine UNESCO-a. Poslije razgleda i slobodnog vremena za ručak, odlazak u  poznatu i prelijepu palaču Rundale. Rundale je jedna od dvije palače vojvoda od Latvije, izgrađena u baroknom stilu u 18. st. i jedna je od najposjećenijih destinacija u Latviji. Danas je palača muzej i koristi se za smještaj uglednih gostiju kao što su predsjednici država u posjetu Latviji. Povratak u Rigu u večernjim satima, organizirani transfer u zračnu luku oko 22:30 sati. Let za Zagreb prema najavi u 1:25 sati iza ponoći.

CIJENA PO OSOBI: 

 First minute  4.680 kn / Redovna cijena 4.880 kn

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 890 kn uključene u cijenu)

First minute popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta. jedan popust isključuje drugi.

SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT! / Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn / Doplata za polupansion: 740 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Riga-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, prijevoz autobusom na turi, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom: 2 noćenja u Tallinu i 1 noćenje u Rigi, razglede s lokalnim vodičem, izlete u Haapsalu i Rundale, ulaznicu u palaču Rundale, razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, večere, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi 

Napomene: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Odgovorni organizator: Atlas d.d., Opće uvjete organizatora možete pogledati ovdje. Ovaj letak je turistički materijal uračunat u cijenu aranžmana. Svi materijali dani u ovom letku isključivo su vlasništvo organizatora. Organizator ne odgovara za promjene nastale nakon izlaska letka kao ni za tiskarske pogreške.

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. / Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. / Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. / Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

 

 

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimoNa ovoj web stranici koristimo kolačiće

Elite Travel koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Detaljne postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svom web pregledniku. Više o kolačićima