Sankt Peterburg 5 dana

Sankt Peterburg 5 dana
Sankt Peterburg 5 dana Sankt Peterburg 5 dana Sankt Peterburg 5 dana
Datumi putovanja:

SANKT PETERBURG

direktan let iz Zagreba 5 dana / 4 noćenja

Datumi putovanja: 22.-26.7. garantirani polazak , 5.-9.8.2018.

Eliteplushotel 3*/4* u centru grada, uključene sve ulaznice i izleti u Peterhof i carsko selo Pushkin te vođeni razgled muzeja Hermitage

St. Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18. stoljeća i grad Petra Velikog. Smješten je na sjeverozapadu Rusije, na ušću rijeke Neve, samo 60-ak km od Baltičkog mora. Sa svojih pet milijuna stanovnika drugi je najvažniji industrijski grad i kulturno-povijesno središte Rusije. Zbog mreže brojnih kanala i vodenih tokova često ga nazivaju Venecijom sjevera, a zbog gotovo subpolarnog položaja i gradom bijelih noći.

 

1. dan - nedjelja ZAGREB -  ST.PETERBURG
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktan let zrakoplovom Croatia Airlines za St. Peterburg u 14,20 sati. Po dolasku u 18,00 sati slijedi transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan - ponedjeljak ST. PETERBURG 
Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Razgled povijesne jezgre grada, panoramska vožnja uz rijeku Nevu, kanale Griboyedova i Moika, mnoge mostove koji povezuju gradske otoke te obilazak dva  najvažnija otoka, Petrogradsky i Vasilevsky – Nevsky Prospect, poznata gradska avenija – Zimska palača – palače, crkve i ostala gradska područja koja su nekoć nastanjivali brojni ruski kneževi, Dostoyevsky, Rasputin. Posjet Kazanskoj katedrali. Ostatak dana slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan - utorak ST. PETERBURG –PETERHOF -  ST. PETERBURG
Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje dvorca Peterhof ili Petrovog dvorca i parka (ulaznice uključene). Nalazi se na obali Finskog zaljeva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Petersburga. Izgradio ga je car Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svjetskom ratu okupirala ga je njemačka vojska a nešto kasnije u bombardiranju i potpuno razrušila. Poslije rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime "ruski Versailles", ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija kipa Samsona a ubrzo je na svjetlost dana izašla i sva ljepota barokne arhitekture Peterhof čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park s fontanama su na popisu svjetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan - srijeda ST. PETERBURG (posjet Hermitage muzeju) 
Doručak. Nakon doručka odlazak pješice ili metroom s lokalim vodičem u posjet najvećem muzeju  na Svijetu - poznati Hermitage (ulaznica uključena) -  s preko tri milijuna eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada službena rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korijene još iz 1764. iz zbirke umjetnina carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one s djelima Michelangela, Da Vincija, Rembrandta, Rubensa, Van Gogha, Picassa, Matissea ... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka europske srednjovjekovne umjetnosti. "Galerija s blagom" je više od fascinacije a "Rafaelov hodnik" kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv dojam za sva vremena. Slobodno poslije podne. Noćenje.

5. dan - četvrtak ST PETERBURG – CARSKO SELO PUSHKIN - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i polazak na cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča u Carsko selo (ulaznica uključena), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra supruzi Katarini u čast rođenja kćeri Elizabete. Kada je obitelj sjela na prijestolje, po nacrtu čuvenog talijanskog arhitekta Rastrelija, a po uputama carice Elizabete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelijepim parkom čiji su ukras mnogobrojni kipovi. Do Drugog svjetskog rata Carsko selo je bilo ljetna carska rezidencija. Sredinom 20. stoljeća krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Peterburga. Kraće slobodno vrijeme te transfer autobusom u zračnu luku. Polazak zrakoplova na direktnom letu za Zagreb u 18,50 sati. Dolazak u 20,45 sati. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA
Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.590kn
First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.490kn
First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta.
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe po osobi: 990kn - podložne promjeni do dana izdavanja zrakoplovnih karata.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1050 kn
Trokrevetna soba nije moguća na ovom programu.
Doplata za polazak iz Dubrovnika ili Splita 495kn (na upit prema raspoloživosti priključnih letova).

CIJENA UKLJUČUJE: povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi – prijevoznik Croatia Airlines, prtljaga uključena (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage za check in max 23kg), povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, svi razgledi prema programu, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, ulaz u Kazansku katedralu, ulaznicu u muzej Hermitage, izlete s ulaznicama u Peterhof i Carsko selo Pushkin, smještaj u hotelu 3*/4* u centru u grada na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, pratitelja iz Zagreba, jamčevinu i troškove pripreme putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

- vizu za Rusku Federaciju 485 kn + 100 kn troškovi posredovanja u ishođenju vize
- pristojbe zračnih luka koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana, iznos promjenljiv do izdavanja zrakoplovnih karata
- sve što nije navedeno pod cijena uključuje
- putno osiguranje – obavezno, zbog ishođenja vize, boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta) i napojnice lokalnom osoblju

PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje (polica putnog zdravstvenog osiguranja preduvjet je za ishođenje vize); osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje prtljage.

RED LETENJA (podložan promjeni)

OU 530 ZAGREB ST PETERBURG 1420 1800  
OU 531 ST PETERBURG ZAGREB 1850 2045 

VAŽNE INFORMACIJE

Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines i podložna su promjeni. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni i obračunavaju se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Minimum prijavljenih putnika za realizaciju putovanja je 20. Kategorizacija hotela je lokalna i može se razlikovati od hrvatske. Za ovo putovanje za hrvatske državljane potrebna je važeća putovnica i viza za Rusku Federaciju. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Elite Travel d.o.o., Dubrovnik, Vukovarska 17. Opći  uvjeti su sastavni dio Ugovora o putovanju, izdanje 1.5.2015.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimoNa ovoj web stranici koristimo kolačiće

Elite Travel koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Detaljne postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svom web pregledniku. Više o kolačićima