Moskva 4 dana

Moskva 4 dana
Moskva 4 danaMoskva 4 danaMoskva 4 danaMoskva 4 danaMoskva 4 danaMoskva 4 danaMoskva 4 danaMoskva 4 danaMoskva 4 danaMoskva 4 dana

calendar view day

Moskva-prijestolnica Rusije ili  “luka na pet mora“, udaljena je preko 400 km od najbližeg mora, ali u blizini se spajaju plovni kanali koji povezuju : Crno, Kaspijsko, Baltičko i Bijelo more te Arktik.


Datumi putovanja: 15.08.2019

MOSKVA 

Direktan let iz Zagreba 4 dana/3 noći

Datum putovanja: 15.8. – 18.8.2019.

Elite +: hotel 4* centralna lokacija

1.dan │ ZAGREB - MOSKVA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Moskvi na liniji SU2041 (Aeroflot) u 13:15 sati. Po dolasku u Moskvu u 17:10 sati, slijedi transfer do hotela i smještaj. Predlažemo večernju šetnju do najstarije moskovske ulice Tverskaya, koja se nalazi na samo 10 minuta hoda od hotela te probu ruskih tradicionalnih specijaliteta. Noćenje.

2. dan │MOSKVA

Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku (trajanje razgleda cca 4 h). Razgled simbola Moskve; Crveni trg, dužine 700 metara, prostire se uz istočni zid Kremlja, a danas je mjesto održavanja brojnih ceremonija. Kroz povijest mijenjao je ime da bi u 17. stoljeću dobio svoje sadašnje ime "Krasnaya" - Crveni, što na staro-ruskom jeziku znači lijep. Na Crvenom trgu nalaze se katedrala Sv. Vasilija Blaženog sa 11 tornjeva, Lenjinov mauzolej, kazalište Boljšoj – dom ruskog baleta, a s istočne strane GUM, nekadašnja najveća trgovačka kuća u SSSR-u te obnovljena Kazanjska katedrala.

Katedrala Sv.Vasilija Blaženog izgrađena je u drugoj polovici 16. stoljeća po naređenju cara Ivana IV., poznatijeg kao Ivan Grozni. On je naručio crkvu kao zahvalu za veliku vojnu pobjedu nakon koje se ruski teritorij povećao. Prema legendi, car je dao oslijepiti arhitekta nakon završenog posla kako ne bi nigdje drugdje izgradio ovakvo remek djelo. Katedrala nosi ime svetog Vasilija, koji je kao prorok pretkazao veliki požar u Moskvi 1547. godine. Na lijevoj obali rijeke Moskve nalazi se katedrala Krista Spasitelja, najviša pravoslavna crkva na svijetu, visoka 105 m, a današnje zdanje otvoreno je tek 2000. godine. U slobodno vrijeme predlažemo posjet Parku Gorki mjesto za zabavu i odmor ili posjet jednom od brojnim muzeja,  Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan │MOSKVA

Doručak. Odlazak metroom i pješice na razgled Kremlja (ruska riječ za dvorac, tvrđavu) u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky), Crkvom 12 Apostola. Odlazak do Kremlja predviđen je metroom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja (karta za metro uključena je u cijenu) kako biste vidjeli neke od najpoznatijih i najljepših metro stanica na svijetu. Kada se nađete u njemu, pratite glas na razglasu – ukoliko se čuje muški – vlak ide u pravcu kazaljke na satu, a ukoliko je u pitanju ženski – situacija je obrnuta (linija metroa ima oblik kruga). Nakon razgleda predlažemo samostalno istraživanje grada, šetnju kroz Aleksandrovski park i moskovske ulice do pješačke zone- ulice Arbat s lijepim restoranima i kafićima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan │ MOSKVA-ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke u Moskvi. Prijava na let za Zagreb na liniji SU2040 (Aeroflot) u 10:15 sati. Dolazak u Zagreb u predviđen je u 12:20 sati.

CIJENA ARANŽMANA:

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi kn: 5.150

Doplata za jednokrevetnu sobu kn: 900

Red letenja (podložan promjeni):

ZAGSVO  1315 1710 

SVOZAG  1015 1220   

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Aeroflot na relaciji Zagreb - Moskva – Zagreb, prtljaga za check in 23 kg + ručna prtljaga 8 kg, pristojbe zračnih luka, voditelja putovanja, smještaj u centralno lociranom  hotelu 4* (hotel Arbat House 4* ili slično) u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom, karta za metro za 3.dan razgleda, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni razgled grada autobusom, razgled Kremlja u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku, troškove organizacije, prodaje i jamčevinu.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJEvizu za Rusku Federaciju 475 kn + 100 kn troškovi posredovanja u ishođenju vize, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, osobne troškove, sve što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnice lokalnom osoblju 10 Eur po osobi - plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja.

PUTNI DOKUMENTI potrebni za putovanje: putovnica i viza

VIZA: Hrvatski državljani trebaju vizu za Rusku Federaciju. Ista se ishodi u Ruskom viznom centru u Zagrebu. Potrebni dokumenti: ispunjen i potpisani obrazac; obrazac će Vam dostaviti agencija putem maila, putovnica (koja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i mora imati najmanje dvije prazne stranice), novija fotografija u boji veličine 3,5 cm x 4,5 cm sa svjetlom pozadinom, polica putnog zdravstvenog osiguranja (osigurana svota od najmanje 30.000 EUR- iznos police kod Croatia osiguranja od 100 kn)

PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje (polica putnog zdravstvenog osiguranja na 30.000 eur preduvjet je za ishođenje vize); osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje prtljage.

Napomena: Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Rusije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu.Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, ime voditelja putovanja sl.)

Informativno:

Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i St. Petersburg); Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn; Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 21:00/22:00 sati. Najpopularniji proizvodi su svakako Matryoshka – babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun);Hrana i piće: poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurscy – pikantni usoljeni krastavci; kvašennaja kapusta – marinirani kupus; seledka pod šuboj – (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ikra – crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha borsch – hladna juha od paradajza i govedine. Glavno jelo: peljmeni – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš u bijelom umaku. Kotleta po kievski – piletina na kijevski način, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi – slične palačinkama samo tanje; pirožki – dizano tijesto s različitim nedjevima.Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće.; Napon struje: 220V (nije potreban adapter); Cijepljenje: nije potrebno

Odgovorni organizator: Elite travel d.o.o.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo