Slovenija

Slovenija
SlovenijaSlovenijaSlovenijaSlovenijaSlovenijaSlovenijaSlovenijaSlovenijaSlovenija
Datumi putovanja: 24.10.2020, 07.11.2020

SLOVENIJA 
Ljubljana – Postojnska Jama- Vipavska Dolina - Soča

2 dana / 1 noćenje autobusom iz Zagreba
Polasci:  24.-25.10., 7.-8.11.2020.


1.dan ZAGREB – LJUBLJANA – POSTOJNSKA JAMA – VIPAVSKA DOLINA
Polazak autobusa u 06:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva.  Vožnja prema Ljubljani, jednom od najzelenijih gradova u Europi. Po dolasku, slijedi šetnja gradom uz obilazak najpoznatijih znamenitosti: barokna zgrada gradske vijećnice, centralna tržnica, katedrala  Sv. Nikole, Zmajski most, Prešernov trg, Tromostovje… Slobodno vrijeme za šetnju gradom I upjanje atmosfere. Sastanak s grupom te nastavak Putovanja prema Postojnskoj jami - jednoj od najpoznatijih na svijetu, čija je dužina impozantnih 21 km i nevjerojatno je bogata špiljskim ukrasima, podzemnim životinjskom svijetom te tragovima ljudskog života. Za obilazak se ne trebate posebno pripremati; potrebna Vam je samo TOPLIJA ODJEĆA jer je temperatura u špilji tijekom cijele godine 10 °C. Velik dio prekrasnih dvorana i siga pogledat ćete tijekom uzbudljive vožnje električnim vlakićem, a kroz dvorane i rovove pune sigastog blaga prošetat ćete s vodičem, svih 5 km otvorenih dijelova, koji su izrazito pogodni i lako dostupni posjetiteljima. U nastavku se vozimo Vipavskom dolinom-  poznatom vinorodnom regijom I gastronomskim rajem! Fakultativna vinska prob ana jednom od imanja ( preporučamo). Vožnja do hotela. Noćenje. 

2. dan DOLINA RIJEKE  SOČE – BOVEC - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te nastavak do do Tolminskih korita, mjesto gdje se spajaju korita Rijeka Tolminka i Zadalščica. Korita su ujedno i najniža ulazna točka u NP Triglav. Ono što je najupečatljivije u ovom parku su kristalno plava boja rijeka, zelena mahovina i sive stijene zbog čega ćete se osjećati  kao da ste na nekom drugom planetu. Na ulazu započinje razgled s lokalnim vodičem koji će vas upoznati sa ljepotama ušća korita Rijeka, Danteovom  jamom i ostalim čarima Tolminske klisure. Nakon cca 1,5-  2 h lagane šetnje povratak i nastavak putovanja  u smjeru Kobarida, gradića u kojem su se odigrale neke od najstrašnijih bitaka Prvog svjetskog rata. Šetnja gradom i mogućnost posjete Kobaridskom muzeju. Ukoliko ste ljubitelj gastronomije u Kobaridu se nalazi Hiša Franko u kojem kuha glavni ženski chef koja je 2017. osvojila titulu najboljeg ženskog chefa na svijetu te osigurala 2 Michelinove zvjezdice kao prvi restoran u Sloveniji kome je to pošlo za rukom. Slijedi nastavak putovnja prema Bovcu uz kratko stajanje kod slapa Boka, jednom od najvećih i najljepših slapova u Europi (144 m visine). Nastavak putovanja prema izvoru rijeke Soče i dolazak do Koče pri izvoru Soče (886 m) koja je smještena na početku slikovite doline Zadnje Trente. Slijedi šetnja od ca 10 min po stazi osiguranoj sajlama i klinovima do izvora Soče. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u planinskom zraku. Povratak u Zagreb preko Vršića i Kranjske gore, uz predivan pogled na Julijske Alpe. Dolazak uZagreb u  kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute cijena 590kn, vrijedi do opoziva.
Redovna cijena 650kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kuna

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz  turističkim autobusom, voditelja putovanja iz Zagreba, sve razglede prema programu, 1 noćenje s doručkom u hotelu  3* u dvokrevetnim sobama , razgledavanja prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena aranžmana ne uključuje: troškove osobne prirode, ulaznice i karte, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučujemo).

Obvezna doplata: boravišna pristojba 2 EUR po osobi- plaćanje na licu mjesta.

Fakultativna ponuda i informativne cijene ulaznica ( moguća promjena do putovanja):
Ulaznica u Postojnsku jamu 25 €
Ulaznica za Tolminska korita uz stručno vodstvo  9 € po osobi 
Vinska proba u Vipavskoj dolini -  20 € ( uključene 3 vrste vina i naresci)

Popusti:
Popust za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju:  50 kn 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje!
COVID 19 važne onformacije: Većina  hrvatskih županija nalazi se na narančastom popisu, pa osobe  koje dolaze iz tih županija mogu ući u Sloveniju bez određivanja karantene i bez negativnog testa na SARS-CoV-2  (COVID-19). Crveni popis hrvatskih županija pratite na linku http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/slovenija,120.html Osobama koje ulaze u Sloveniju iz hrvatskih županija koje su na crvenom popisu neće se odrediti karantena ako na graničnom prijelazu predoče negativan test na SARS-CoV-2 (COVID-19).

 
Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Za ovo putovanje hrvatskom državljanima potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument. Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o. Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja je 40.

Odaberite termin:
 • Slovenija

  Dvokrevetna soba, First minute cijena
  Aranžman inozemstvo
  24.10.2020 - 25.10.2020
  590 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Slovenija

  Jednokrevetna soba, First minute cijena
  Aranžman inozemstvo
  24.10.2020 - 25.10.2020
  880 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo