Škotska 7 dana

Škotska 7 dana
Škotska 7 danaŠkotska 7 danaŠkotska 7 danaŠkotska 7 danaŠkotska 7 danaŠkotska 7 danaŠkotska 7 dana
Datumi putovanja: 27.07.2019

ŠKOTSKA zrakoplovom

EDINBURGH-FALKIRK-HIGHLANDS-AIVEMORE-LOCH NESS-GLASGOW

18. - 24.5.2019. 27.7. – 2.8.2019.

  Vrijednost više: uključene 2 večere u hotelu u Highlandsu

1. dan, ZAGREB – EDINBURGH - FALKIRK

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanja zrakoplova prema Amsterdamu u 17.30 sati. Dolazak u Amsterdam u 19.35 sati. Nastavak putovanja i 21.10 sati prema Edinburghu. Po slijetanju koje je predviđeno u 21.35 sati organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Noćenje u hotelu u okolici Falkirka.

2. dan, FALKIRK – HIGHLANDS - AIVEMORE

Doručak i odlazak prema Stirlingu. Na putu zaustavljane kod The Kelpies, trideset metarske skulpture mitološke životinje autora Andyia Scotta napravljene prema legenda o Kelpijima koji su dio keltskog folklora. Posjet utvrdi Stirling smještenoj na strmoj vulkanskoj stijeni koja se uzdiže iznad kraja. Dvorac je jedna od najjačih i povijesno najznačajnijih utvrda u cijeloj Škotskoj i bio je mjesto krunidbe nekoliko škotskih kraljeva i kraljica. Nakon posjeta Stirlinškoj utvrdi (ulazica nije uključena u cijenu) nastavak putovanja kroz Nacionalni Park Cairngorms uz kratko zaustavljanje kod Katedrale Dankeld sa pauzom za ručak u prekrasnom mjestu Pitlochry (ručak nije uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima posjet dvorcu Blair Atholl i njegovim vrtovima (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak vožnje kroz visoravan, koju nazivaju i krajem gorštaka i dolazak u hotel u Aivemoru gdje su organizirani večera i noćenje.

3. dan, AIVEMORE – VOŽNJA BRODOM PO JEZERU NESS - AIVEMORE

Doručak i odlazak prema čuvenom jezeru Ness koje se nalazi na putu između Invernessa i otoka Sky, a prepoznatljivom po legendama o čudovištu koje je viđeno u njemu. No stvarne legende koje govore o herojskoj borbi klana McDonald za neovisnost Škotske, čekaju vas na ruševinama dvorca Urquhart (krstarenje po jezeru uključeno je u cijenu, ulaznica za dvorac se plaća). U poslijepodnevnim satima odlazak do dvorca Cawdor  koji je poznat po tri prekrasna vrta (ulaznica nije uključena u cijenu). Na putu do hotela kratko zaustavljanje na 4 000 godina starom groblju Clava Cairnu. Povratak u hotel u Aivemoru, večera i noćenje.

4. dan, AIVEMORE – GLASGOW

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Glasgowu. Na putu posjet Sone palači koja se nalazi u samom srcu Škotske, zatim dvorac Drumond, te odlazak na degustaciju u jednu od poznatih destilerija ovog kraja. Vožnja prema Glasgowu, smještaj u hotel i noćenje.

5. dan, GLASGOW - EDINBURGH

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Glasgowa, koji je najveći škotski grad, smješten je na rijeci Clyde,   sa brodogradilištem u kojem su izgrađeni svjetski poznati brodovi kao što su Queen Mary i Queen Elizabeth. U šetnji kroz grad vidjet ćete prekrasnu katedralu iz 13.stoljeća, knjižnicu Mitchell, jednu od najvećih u Europi, University of Glasgow, Gradska vijećnica.. Postoji i mnogo skrivenih bisera u ovom gradu, poput Trga Princeze kod Buchanan ulice, Templeton zgrada, Glasgow Green, Tron Kazalište, Zgrada lubanja, Sveti Mungos, Morissonova ulica sa statuom Svjetlo i život i mnoge druge.. Nakon razgleda vožnja prema Edinburgu. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

6. dan, EDINBURGH

Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada uz posjet Edinburškom dvorcu (ulaznica nije uključena u cijenu). Uz toliko turističkih atrakcija koje se nalaze u Edinburgu, njegov razgled bit vrlo uzbudljiv, jer bez da se puno mičete možete doživjeti iskustvo povijesti kroz nekoliko stoljeća. Kao primjer navodimo poznatu Royal Mile ulicu po kojoj dolazite do palače Holyroodhouse iz 17.stoljeća, prolazeći pored moderne zgrade Parlamenta, a cijeli scenarij nalazi se u podnožju prapovijesnog izumrlog vulkana Artur's Seat.

7. dan, EDINBURGH – ZAGREB

Rana odjava iz hotela, organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Amsterdam na liniji KL1276 (KLM) u 6 sati. Dolazak u Amsterdam u 8.35 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji KL1941 u 13.40 sati. Dolazak u Zagreb u 15.30 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi, pristojbe zračnih luka uključene:

polazak 18.5.2019:………….. 10.490 kn    9.990 kn First Minute*

polazak 27.7.2019:  ……….. 12.490 kn  11.990 kn First Minute*

*First Minute cijena  vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta.

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.690 kn

Cijena aranžmana uključuje: zrakoplovne karte i pristojbe u iznosu od 1.000 kn u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima na turi; noćenje s doručkom u Premier Inn  Falkirk East u Falkirk regiji, dva polupansiona (doručak, večera) u hotelu Hilton Coylumbridge u okolici Aivemore,  noćenje s doručkom u hotelu Mercure Glasgow City u Glasgowu, dva noćenja s doručkom u hotelu Holiday Inn Express City Centre Edinburgh, prijevoz autobusom tijekom ture, razglede prema programu, pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku, organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice za dvorce i lokalitete prema programu (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije), dodatne obroke, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo). Cijena ulaznica odrasli: 1.200 kn / Cijena ulaznica djeca do 15 godina: 900 kn (Cijena ulaznica uključuje: ulaznice za dvorce Stirling, Blair Athol, Urquhart, Cawdor, Scone Palace, Drumond i  Edinburški dvorac,  agencijsku naknadu za posredovanje u kupovni ulaznica i organiziranje ulaska u dogovoreno vrijeme na lokalitete, dozvolu za ulazak grupe.) Napomena: cijene ulaznica lokaliteti mogu promijeniti, navedene cijene su važeće na dan 21.12.2018.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 20 Odgovorni organizator: Azurtours, / opće uvjete organizatora možete vidjeti ovdje

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata.

Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

 

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo