Sicilija 5 dana charter

Sicilija 5 dana charter
Sicilija 5 dana charterSicilija 5 dana charterSicilija 5 dana charterSicilija 5 dana charterSicilija 5 dana charter
Datumi putovanja: 27.04.2019

SICILIJA 

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 27.4. - 1.5. 2019.  /  5 dana/4 noćenja

 

27.04.2019. subota, ZAGREB – CATANIA – PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju. Nakon slijetanja slijedi vožnja do Palerma (točan red letenja u završnoj obavijesti). Po dolasku, razgled grada: arapsko–normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” (“della vergogna”). Smještaj u hotel. Noćenje.

28.04.2019. nedjelja, PALERMO – MONREALE – AGRIGENTO – CATANIA

Doručak. Odjava iz hotela  te fakultativni izlet (uz doplatu) do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek–djelo bizantske umjetnosti. Kraće slobodno vrijeme za  šetnju i kupovinu suvenira te nastavak vožnje prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem na Siciliji: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, hram Dioskura (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Catanije. Smještaj u hotel. Noćenje.

29.04.2019. ponedjeljak, CATANIA – SIRACUSA  - NOTO – CATANIA

Doručak.  Odlazimo u razgled Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu (doplata za ulaznicu na licu mjesta): grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na  UNESCO–vom popisu baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“.  Slobodno vrijeme. Nastavljamo prema gradiću Noto koji je zaslužio biti uvršen na UNESCO-v popis svjetske baštine. Središtem grada dominira katedrala Sv. Nikole nasuprot koje se nalazi jednako impozantna Duždeva palača. Prošećite do Kraljevskih gradskih vrata (Porto Reale), a dok šećete ovim ulicama, počastite se odličnim sladoledom od pistacija i straciatele. Nedaleko od gradske jezgre nalazi se Lido di Noto, prekrasna pješčana plaža za one koje žele uživati u suncu i moru. Povratak u hotel. Noćenje.

30.04.2019. utorak, CATANIA – ETNA & TAORMINA  

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet do obližnje Etne – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan  pogled na okolicu. Posjet grčko–rimskom teatru (doplata za ulaznicu na licu mjesta) s  nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića. Povratak u hotel. Noćenje.

01.05.2019. srijeda, CATANIA – ZAGREB 

Doručak. Slobodno vrijeme u Cataniji, baroknom središtu Sicilije, upisanom na UNESCO popis svjetske baštine kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”.  Preporučujemo odlazak u šetnju do glavnog gradskog trga Piazza del Duomo na kojem se nalazi Palača slonova i Slonova fontana. Prošećite do impresivne katedrale Sv. Agate, zaštitnice grada ili obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Vožnja do zračne luke Fontanarossa u Cataniji, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Catanije za Zagreb.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

 

Cijena aranžmana po osobi:   redovna cijena 5.980 kn

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta         

Minimalan broj putnika: 45  /  Maksimalan broj putnika: 100

 

Cijena uključuje:  prijevoz posebnim charter zrakoplovom kompanije Trade Air na relaciji Zagreb – Catania -Zagreb, u ekonomskoj klasi, pristojbe zračnih luka u iznosu od 990 kn, tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/ 4* u Cataniji ili okolici u dvokrevetnim sobama, jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Palermu u dvokrevetnim sobama, razgledavanja prema programu, lokalni vodič u Palermu na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku, ·voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: boravišna pristojba u hotelu od 1-2 eur po osobi po noćenju, obvezna doplata na licu mjesta, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenikei sl.), izlet u Dolinu hramova u Agrigentu (ulaznica, lokalni vodič na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku, i slušalice) - 20 eur po osobi, mladi do 18 godina plaćaju samo lokalnog vodiča i slušalice 5,00 eur po osobi, izlet u Siracusu (ulaznica za arheološki park i razgled grada, lokalni vodič na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku i slušalice) - 20 eur po osobi, mladi do 18 godina plaćaju samo lokalnog vodiča i slušalice 5,00 eur po osobi, izlet na Monreale (parkirne takse, lokalni vodič, ulaznica za katedralu) - 10 eur po osobi, ulaznica za Amfiteatar u Taormini (plaćanje na licu mjesta) 8,00 eur po osobi, doplatu za jednokrevetnu sobu – 990 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi), napojnicu za vozača i vodiča 2- 5 eur po osobi (nije obvezno, po želji),

Izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Predviđeni red letenja:

27.04.2019. TDR350  ZAG CTA  09:00  11:00

01.05.2019. TDR352  CTA  ZAG 17:00 19:00

Popusti i doplate:  jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta na upit.

Odgovorni organizator:  Idea putovanja d.o.o. / opće uvjete odgovornog organizatora možete pronaći ovdje

VAŽNE INFORMACIJE: -vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Trade Air-a objavljenom u 2019. godini i podložna su promjeni, zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte, uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

 

Odaberite termin:
 • Italija

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  27.04.2019 - 01.05.2019
  5.980 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Italija

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  27.04.2019 - 01.05.2019
  6.970 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo