Sardinija 5 dana charter

Sardinija 5 dana charter
Sardinija 5 dana charterSardinija 5 dana charterSardinija 5 dana charterSardinija 5 dana charter

calendar view day

 

 

Datumi putovanja:

​SARDINIJA USKRŠNJA TURA

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba,  5 DANA/4 NOĆENJA

 GARANTIRANI POLAZAK: 18.4. – 22.4.2019.

1.dan, četvrtak 18.4.2019: ZAGREB – CAGLIARI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cagliari u 14.30 sati. Po dolasku u zračnu luku Cagliari u 16:25 sati doček od strane lokalnog vodiča na Sardiniji te transfer do hotela u Cagliariju. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe i aktivnosti te prvo upoznavanje s glavnim i najvećim gradom otoka Sardinije, ujedno i talijanske autonomne regije s posebnim administrativnim statusom.  Noćenje.

2. dan, petak 19.4.2019: CAGLIARI – ANTIČKI GRAD NORA – CAGLIARI

Nakon doručka odlazak u razgled Cagliarija, grada u Zaljevu Anđela koji se prostire se na sedam brežuljaka, a broji zajedno s okolicom gotovo 300 tisuća stanovnika. Elegantni bulevari 19. stoljeća na mjestu nekadašnjih gradskih zidina i duge ulice s arkadama današnja su obilježja grada. Uz stručno vodstvo lokalnog vodiča posjetit ćemo Stari grad i glavne atrakcije poput povijesne četvrti Castello, utvrde San Remy, veliki „bastion“ s pogledom na staru luku iz 13. st., katedrala, Torre dell'Elefante, Rimski amfiteatar iz 2. stoljeća koji je imao kapacitet od gotovo 10.000 gledatelja što je predstavljalo trećinu tadašnjeg stanovništva antičkog Caralesa (današnjeg Cagliarija). Tijekom razgleda posjetit ćemo i nacionalni arheološki muzej u Cagliariju, najznačajniji muzej Sardinije s preko 4000 eksponata koji svjedoče o 7000 godina dugoj povijesti ovog otoka, od prapovijesti do kasnog Srednjeg vijeka. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. U poslijepodnevnim satima krećemo prema 40-ak kilometara udaljenom antičkom lokalitetu Nora, prvom naselju Feničana na otoku, a potom osvajanom od strane Puna i Rimljana koji su ostavili najveći trag na ovom području. Grad je smješten na slikovitom poluotoku uz more, a krase antički teatar, kompleks rimskih termi, hramovi s prekrasnim mozaicima. Povratak u Cagliari u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

3. dan, subota 20.4.2019: CAGLIARI – NURAGHE GROBNICE VELIKANA – PAULILATINO – TORRALBA – SASSARI

Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema sjevernom dijelu otoka Sardinije, a prvo ćemo se zaustaviti u mjestu Siddi, drevnom središtu južne Sardinije gdje su pronađeni tragovi civilizacije stare gotovo 6 tisuća godina. Posjet arheološkom lokalitetu Sa Domu i S'Orcu gdje ćemo vidjeti megalitske prapovijesne strukture, zvane Nuraghe, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Riječ je o statuama civilizacije Nuraghi, autohtone sardinijske kulture – teškim dvadesetak tona, megalitnih proporcija, građenih bez veziva od slaganog kamenja. Nastavljamo prema Paulilatinu gdje ćemo razgledati svete bunare koji su izgrađeni od rezanih kamenih blokova s iznimnom preciznošću, a takav primjer svetog bunara je Santa Cristina u Paulilatinu. Često se na dnu svetog bunara mogu pronaći zavjetni predmeti od keramike i bronce. Slobodno vrijeme za ručak. Potom krećemo prema Torralbi gdje se nalazi najspektakularnija i najbolje očuvana nuragha sjeverne Sardinije – Nuragha Santu Antine visoka 30-ak metara. Nastavak putovanja prema gradu Sassari. Prijava i smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan, nedjelja 21.4.2019: SASSARI – ALGHERO – BONORVA – SASSARI

Nakon doručka odlazimo do Alghera, šetnja gradom kojeg zovu „Mala Barcelona“, stanovnici govore katalonski, a natpisi na ulicama i jelovnicima su dvojezični. Grad je poznat po izradi koraljnog nakita. Povijesni dio grada okružen je izvrsno očuvanim zidinama s tornjevima iz doba španjolske vladavine, razgled Piazza Civica - Piazza Duomo s katedralom - glavna ulica Via Carlo Alberto s crkvom Sv. Franje i trgovinama s koraljnim nakitom. Po završetka razgleda krećemo prema obližnjoj Bonorvi gdje ćemo na jednom seoskom imanju imati ručak s posebnim uskršnjim menijem i uključenim pićem. Nakon ručka nastavljamo prema nekropoli Sant'Andrea Prius koja se sastoji od dvadesetak grobnica i koja je ujedno i najveća i najznačajnija nekropola na cijeloj Sardiniji s impresivnim kompleksom katakombi i labirinata. Po završetku razgleda povratak u Sassari. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan, ponedjeljak 22.4.2019: SASSARI – SACCARGIA – BOSA – CAGLIARI – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Napuštamo Sassari i odlazimo do 15 km udaljene romaničke bazilike Presvetog Trojstva - Santa Trinita' di Saccargia. Ova bazilika je najznačajnija crkva na Sardiniji, a datira iz 1116. godine. i jedinstveni je primjer romaničke arhitekture na otoku. Put nastavljamo prema pitoresknom obalnom gradiću Bosa, smještenom na rijeci Temo, jedinoj plovnoj rijeci Sardinije. Bosa je bila španjolski kraljevski grad, a danas je poznata po tradiciji izrade filigranskog zlatnog nakita i izradi čipke. Šetnja labirintom uličica starog grada do katedrale, aragonskog tornja i glavne ulice Corso Vittorio Emanuele II pune aristokratskih palača i zlatarnica. U poslijepodnevnim satima krećemo prema Cagliariju, slobodno vrijeme u gradu za kupovinu suvenira, razgledavanje i ostale vlastite aktivnosti. U večernjim satima odlazak na zajedničku oproštajnu večeru, a po završetku večere slijedi transfer u zračnu luku Cagliari te prijava na izravan charter let za Zagreb u 1.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 3.15 sati.

Cijena aranžmana po osobi: 5.980 kn

Avio pristojbe uključene u cijenu.

Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu: 990 kn

Cijena uključuje:  prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Cagliari – Zagreb, pristojbe zračnih luka u iznosu od 990 kn,  transfere i razglede prema programu, 4 noćenja s doručkom u hotelima  4* u dvokrevetnim sobama u gradovima Cagliari i Sassari, uskršnji ručak na seoskom imanju u Bonorvi, večera u lokalnom restoranu u Cagliariju zadnji dan ture, lokalne vodiče na pojedinim lokalitetima tijekom ture, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: boravišnu pristojbu u hotelima u Cagliariu i Sassariu od 1,50 € do 3 € dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela; točan iznos u završnoj obavijesti o putovanju), ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), napojnice za vozača i vodiča 2,00 – 5,00 EUR po osobi (nije obavezno, po želji)

Ulaznice (informativne cijene): Rimski amfiteatar Cagliari 3 EUR, Torre dell'Elefante 3 EUR, arheološki lokalitet Nora 6 EUR, Sveti bunari Santa Cristina 3,50 EUR, Nuraghe Santu Antine 6 EUR, bazilika Presvetog Trojstva Saccargia 3 EUR, Domus di Sant’Andrea Priu 5 EUR (ulaznice se plaćaju na licu mjesta).

Predviđeni hoteli:

Hotel Panorama Cagliari 4* ili sl.  www.hotelpanorama.it

Hotel Marini Sassari 4* ili sl.  www.hotelmarini.com

Predviđeni red letenja:

18.04.2019. Zagreb – Cagliari  14.30 - 16.30
23.04.2019. Cagliari – Zagreb   01.30 - 03.15

Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o. / opće uvjete organizatora možete pronaći ovdje

NAPOMENE  Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama, Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.  U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 40

NAPOMENE Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji  te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 4 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o. / opće uvjete organizatora možete pronaći ovdje. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo