Sankt Peterburg – grad koji će Vam napuniti baterije

Sankt Peterburg – grad koji će Vam napuniti baterije

 

Sankt Peterburg, drugi po veličini ruski grad kreativno je i kulturno središte Rusije. Ovo je mjesto koje će Vam prezentirati najbolje što može ponuditi površinom najveća država na svijetu s više od 140 milijuna stanovnika.

Ruska kulturna prijestolnica uistinu opravdava svoje ime. Osim prvorazrednih kulturnih znamenitosti kao što su zimska rezidencija (Hermitage), Mariinsky teatar i Peterhof, ovaj milijunsk grad ima i odličnu gastronomsku ponudu, pruža priliku za dobru kupnju ali i otvara mogućnosti onima koji žele jednostavno uživati u arhitekturi, ležernoj šetnji ili razgovoru s pristupačnim ljudima. Uistinu sve to ima Sankt Peterburg.

Ljetni vrtovi dvorca Peterhof definitivno će Vam napuniti baterije. Šetnja njegovim sjenovitim avenijama ukrašenim klasičnim kipovima od bijelog mramora i umirujućim fontanama vrhunski je doživljaj na ovome putovanju. Ukoliko Vam je draža gradska vreva Sankt Peterburg je opet idealan grad za Vas. Nevski prospekt ili Nevska avenija, glavna je žila kucavica ovoga grada. Široke ulice, bezbroj trgovina i restorana i kulturne znamenitosti na putu zadovoljiti će sve ukuse.

Sankt Peterburg, 5 dana s direktnim letom iz Zagreba sigurno će biti pravo iskustvo za sve koji žele po prvi put upoznati Rusiju i njenu bogatu kulturnu povijest.

peterhof-1

nevski-prospekt

 

 

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo