Sharm el Sheikh - Egipat

Sharm el Sheikh - Egipat
Sharm el Sheikh - EgipatSharm el Sheikh - EgipatSharm el Sheikh - Egipat
Datumi putovanja:

Pozivamo vas u Egipat i odmor u Sharm el Sheikhu

Polasci za Egipat se u 2018. godini organiziraju iz Ljubljane, a ponudit ćemo Vam alternativu iz neke od austrijskih zračnih luka ukoliko su mjesta iz Ljubljane popunjena. 

Sve cijene na stranici www.elitetravel.hr su informativne jer odgovorni organizator ETI mijenja cijene ovisno o raspoloživosti mjesta u hotelu i sjedala u avionu. Dodatno svaki hotel ima više vrsta soba te cijenu i raspoloživost nudimo prilikom upita / rezervacije. Posebno su atraktivni paušali za djecu te nam uputite upit za konkretnu cijenu na putovanja@elitetravel.hr

 

OPĆE INFORMACIJE ZA EGIPAT

Za ulaz u Egipat, hrvatskom  putnicima je potrebna viza. Ona se obično dobiva neposredno pri ulasku u Egipat i košta 28 € (s troškovima posredovanja). Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana izdavanja vize. S obzirom na da se uvjeti za ulaz mogu promijeniti molimo naše goste da prije polaska kod nadležnih organa provjere uvjete za ulaz u Egipat. Sva djeca za ulaz moraju imati vlastitu putovnicu. Upis u drugim putovnicama nije dozvoljen. Pri ulasku je potrebno ispuniti formular, gdje se upisuju podaci iz putovnice i o boravku u mjestu ljetovanja. Putnike drugih narodnosti molimo da uvjete za ulaz provjere kod nadležnog konzulata i informiraju se o potrebnoj dokumentaciji za ulaz u Egipat. Svaki je putnik sam odgovoran za reguliranje putnih dokumenata i njihovo važenje.

Preporučujemo da alkoholna pića ne konzumirate u javnosti. Alkoholna pića u lokalima su nešto skuplja nego kod nas. Podaci o bežičnoj internetskoj konekciji preuzeti su sa službenih stranica hotela na dan izlaska kataloga. Organizator putovanja ne odgovara za sporo ili ometano djelovanje wi fi veze u slučaju preopterećenosti ili drugih ispada sistema.

Prilikom posjete hramova i muzeja, molimo da poštujete pravila domaćina, također molimo da ne dotičete kamene zidove, antičke kipove ili izložbene eksponate. Također je zabranjeno i sakupljanje kamenja ili predmeta. Preporučujemo da za izlete izaberete adekvatnu izdržljivu obuću. Molimo za razumijevanje, budući da je razgledanje crkava i muzeja ponekad moguće samo izvana, jer ne želimo smetati tijekom mise i molitvenog obreda. Prilikom posjete džamija, potrebna vam je adekvatna odjeća koja prekriva tijelo (npr. kratke hlače i majice koje otkrivaju ramena nisu dozvoljeni).

HRANA I PIĆEKao i za sve druge zemlje na jugu, važi preporuka konzumacija samo kuhanih i pečenih jela. Voda iz vodovoda nije za piće i može se koristiti samo za umivanje.

NOVAC I SREDSTVA PLAĆANJA: Službeno sredstvo plaćanja je egipatska funta (1 EGP = 100 piastra). Tečaj (kolovoz 2017): 1 EUR = 21 EGP. Unošenje inozemne valute nije ograničeno, a iznošenje je ograničeno na najviše 20 EGP po osobi. Bankomati se nalaze uz veće banke i hotele (isplata egipatskih funti uz plaćanje provizije). U većini hotela moguće je plaćanje međunarodnim kreditnim karticama. Molimo imajte u vidu da se tečaj može svakodnevno promijeniti.

ZDRAVSTVENA SKRB: Medicinska skrb je u Egiptu osigurana po područjima. U turističkim centrima su za savjet na raspolaganju i stručni ljekarnici, koji u većini slučajeva govore engleski ili njemački. U većim hotelima mogu odmah pozvati doktora. 

VJERA: U Egiptu je Islam državna religija. Koptski kršćani druga su najveća vjerska skupina. Ramazan (mjesec posta) je u islamu sveto vrijeme. Post traje od izlaska do zalaska sunca. Ramazan je, slično kao i Uskrs, svake godine u drugo vrijeme. Zbog lokalnih propisa, tijekom Ramazana mogu biti zatvorene određene kulturne znamenitosti, a i program putovanja se također može izmijeniti.

SHARM EL SHEIKH

Na južnoj obali Sinajskog poluotoka, između Sueskog kanala i Akabskog zaljeva, prostire se čuveno ljetovalište Sharm el Sheikh. Zbog očaravajućeg podvodnog svijeta s brojnim koraljnim grebenima, koji spadaju među najljepše i najbogatije na svijetu, za brojne je ljubitelje ronjenja i gnjuranja Sharm el Sheikh najljepše ljetovalište u Egiptu. Ovdje možete naći više od 100 vrsti korala i iznimnu raznovrsnost ribljih vrsta

NAAMA BAY

Za one koji žele obilje događanja i zabave izvan hotelske ponude, predio Naama Bay najbolji je izbor. Brojni restorani, barovi, igraonice, noćni klubovi i diskoteke nude obilje mogućnosti za zabavu. Na očaravajuće dugoj pješčanoj plaži nalazi se puno ronilačkih centara i centara za vodene sportove, a na promenadi za pješake su brojni kafići, restorani, zlatare i dućani.

PORT GHALIB

Novoizgrađeni luksuzni prostor za odmor Port Ghalib leži 60 kilometara južno od mjesta Marsa Alam. Na dužini od 4 kilometra, uz živopisnu se obalu prostiru duge blještave plaže. U posjet vas poziva svjetlucavi centar mjesta s luksuznom marinom za jahte, promenadama, dućanima, buticima, restoranima, bistroima i kafićima.

Aktivni turista će svakako ovdje naći nešto za sebe: vodeni sportovi, pustinjski safari ili relaksirajući wellness. Sve noćne ptice očekuju brojni barovi, a predah im nudi pješčana plaža s prekrasnim pogledom na Crveno more. A za sve one koji vole podvodni svijet, tu je i koraljni greben s neokrnjenim podvodnim pejzažem.

PREDSTAVNICI NA DESTINACIJI: Kako se u mjestu ljetovanja ne biste osjećali nesigurno, u hotelima lanca RED SEA HOTELS predstavnici su prisutni svakoga dana, a u drugim hotelima više puta tjedno. Predstavnici su vam na raspolaganju za pitanja i želje i uvijek su spremni da vas saslušaju.Skrb za naše goste povjerili smo lokalnoj agenciji CET - Cairo Express Travel, čiji zaposlenici pomažu gostima još od osnivanja tvrtke ETI, a predstavnici govore engleski i njemački jezik.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo