Prag avionom

Prag avionom
Prag avionomPrag avionomPrag avionomPrag avionomPrag avionomPrag avionomPrag avionomPrag avionom
Datumi putovanja:

PRAG

4 dana / 3 noćenja zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba 

Datumi putovanja: 5.10.-8.10.2019.

1. dan Zagreb – PRAG

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija u 6:30 sati. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU320 u 8:30 sati, s dolaskom u Prag u 9:50 sati. Transfer autobusom do hotela (kratko zadržavanje u hotelu da se ostavi prtljaga). Odlazak na razgled povijesnog dijela grada u pratnji službenog lokalnog vodiča. Panoramska vožnja gradom do Hradčana, gdje se nalazi praški dvorac pod zaštitom UNESCO-a. To je jedan od najvećih dvoraca na svijetu u kojem su u prošlosti stolovali češki kraljevi, a danas je rezidencija češkog predsjednika. Slijedi šetnja kompleksom praškog dvorca s njegova četiri dvorišta i njima pripadajućim građevinama: vrata Marije Terezije – Slikarska galerija – kapelica svetog Križa – katedrala sv. Vida – crkva sv. Jurja – Stara kraljevska palača – Rožemberska palača – Zlatna ulica... Nastavak pješice do Male strane, barokne četvrti s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca. Prelazak preko Karlovog mosta (najstarijeg gradskog mosta i najpoznatije gradske znamenitosti), te odlazak do trga Staromestské námestí, najstarijeg i najznačajnijeg trga u povijesnoj jezgri Praga. Na njemu se  ističu nepogrešivi Astronomski sat i bajkovita Tynska crkva. Potom kratka šetnja do novijeg trga, Václavske náměstí, koji vrvi trgovinama i kafićima. Slijedi odlazak do hotela, prijava i smještaj u sobe. Kraće vrijeme za odmor. Navečer predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom buffet večerom, vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta).

2. dan PRAG – dvorac KARLŠTEJN – PRAG

Nakon doručka odlazak u centar Praga i šetnja srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet muzejima (muzej slavnog slikara Muche, Narodni muzej, Muzej Franza Kafke, Nacionalna galerija u palači Schwarzenberg itd.). Predlažemo poludnevni izlet u KARLŠTEJN (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta); gradić udaljen 35 km od Praga u kojem se nalazi jedan od najljepših i najromantičnijih dvoraca u Češkoj. Dvorac je 1348. godine usred šumovitog brežuljka dao izgraditi Karlo IV i služio je kao riznica za čuvanje kraljevskog blaga osobito svetih relikvija, carskog nakit, umjetničkih djela kao I predmeta kojim su se služili prilikom krunidbe. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Povratak prema Pragu. Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak do šarmantne četvrti Kampa, malom otočiću pored Karlovog mosta sa starim mlinovima, a koju zbog kanala i rukavaca rijeke Vltave nazivaju i „praškom Venecijom“. Navečer fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta).

3. dan PRAG – KUTNA HORA – PRAG

Nakon doručka predlažemo izlet u KUTNU HORU (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), nedaleko Praga koji je zahvaljujući svojim rudnicima srebra bio drugi najvažniji grad u Češkoj, pod zaštitom UNESCO-a i poznat po najvećim rudnicima srebra u Češkoj. Razgleda grada: gotička katedrala Sv. Barbare (zaštitnice rudara), crkva sv. Jakova, kamenita Fontana ... Slobodno vrijeme za šetnju ili kupovinu suvenira od srebra. Odlazak do Sedleca (predgrađe Kutne Hore) poznatog po kosturnici Crkve Svih Svetih, naime unutrašnjost crkve ukrašena je s približno 70.000 ljudskih kostiju od kojih su napravljene sve dekoracije u unutrašnjosti kapelice. Najfascinantnije umjetničko djelo u kosturnici je ogroman luster koji se nalazi u središtu kapelice i sadrži sve kosti iz ljudskog tijela. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalnu češku tavernu s folklornim programom (uz doplatu – voditelju putovanja na licu mjesta). Noćenje.

4. dan PRAG – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na direktan let za Zagreb OU321 u 10:40 sati, s dolaskom u 12:00 sati.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:

First Minute 2.580 kn / Redovna cijena 2.780 kn

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za polazak iz Dubrovnika ili Splita 495kn (na upit prema raspoloživosti priključnih letova).

Cijena uključujeprijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na redovnoj liniji prijevoznika Croatia Airlines, pristojbe zračnih luka (990 kn), uključen 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine (dimenzija 55x40x20 cm), prijevoz od zračne luke do hotela (da se ostavi prtljaga) s uključenim razgledom grada i prijevoz od hotela do zračne luke na dan odlaska, 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV, razgled Praga u pratnji službenog lokalnog vodiča uz korištenje slušalica, voditelja putovanja tijekom cijelog puta, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje: dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenom buffet večerom 20 eur / piće se plaća dodatno, poludnevni izlet u Karlštejn 30 eur (minimum 10 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, ulaznicu i obilazak dvorca Karlštejn), večera u jednoj od starih praških pivnica 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno, izlet u Kutnu Horu 30 eur (minimum 10 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled kosturnice i ulaznicu u katedradu Svete Barbare), večera u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom 35 eur – večera u 4 slijeda s neograničenom konzumacijom pića od 19:00-22:00 h (pivo, vino, sokovi), sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično), opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

Informativne individualne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni, plaćanje na licu mjesta):

  • Hradčany: Mala tura 250 czk/cca. 10 eur (Katedrala sv. Víta i Václava – stara Kraljevska palača – Bazilika sv. Jurja – Zlatna Ulica – toranj Daliborka), Velika tura 350 czk/cca. 13,50 eur (Katedrala sv. Víta i Václava – stara Kraljevska palača – galerija slika kraljevskog dvorca – Bazilika sv. Jurja – Zlatna Ulica – toranj Daliborka – Rožemberska palača)
  • Židovska četvrt 500 czk/cca. 20 eur (5 sinagoga i staro židovsko groblje), Staro-nova sinagoga 200 czk/cca 8 eur
  • Muzej slavnog slikara Muche 240 czk/cca. 9,5 eur

Predviđeni hotel za smještaj grupe:               Assenzio 4*, Prag 2                           www.hotelassenzioprague.com

Hotel Assenzio nalazi se u elegantnoj povijesnoj zgradi u središtu praške četvrti Nové Město, par minuta hoda od postaje podzemne željeznice I.P. Pavlova odakle se do Václavské namestí stiže za 10 minuta. Hotel ima 69 soba, gostima je na raspolaganju besplatni bežični internet u cijelom objektu, renovirane prostrane sobe (oko 21 m²). Sve sobe ima imaju klima-uređaj, grijanje, TV sa satelitskim programima, mini bar, sef i potpuno opremljenu modernu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu. U hotelu se poslužuje bogat buffet doručak. Brojni restorani i kafići smješteni su u okolici hotela.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući da hotel raspolaže s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

  • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata.

Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

odgovorni organizator: Idea Club Travel d.o.o., opće uvjete putovanja možete pronaći ovdje

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo