Norveški fjordovi

Norveški fjordovi
Norveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordovi
Datumi putovanja:

NORVEŠKI FJORDOVI

17.6., 22.7.*, 12.8.*, 19.8.*, 9.9.2018. - GARANTIRANI POLASCI

Zrakoplovom iz Zagreba 5 dana / 4 noćenja

1. dan: ZAGREB - OSLO - HONEFOSS

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo u 15:25 sati na liniji OU 488 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku Oslo u 18:00 sati, a potom slijedi transfer do hotela u blizini Honeffosa, udaljenom oko 50 kilometara. Smještaj u hotel i večera (doplata ) Predlažemo odlazak u šetnju  s pratiteljem putovanja. Noćenje.

2. dan:  HARDANGERFJORD- HARDANGERVIDDA – FJORDSLOTTET

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema Hardangerfjordu, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Na putu ćemo proći kroz Torpo, mjestašce najpoznatije po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. - Torpo stavkirke (preporučamo - plaća se ulaznica na licu mjesta) i Geilo, najveći norveški skijaški centar. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustaviti ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje pored Ovre Eidfjorda gdje će te imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučamo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda gdje ćemo obići i veliki slap Steinsdalsfossen pored Norheimsunda. Ako vrijeme dopusti možete čak pokušati i proći ispod samog slapa na vlastitu odgovornost. Nastavak putovanja do hotela. Po dolasku, u večernjim satima, smještaj i večera (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan:  BERGEN

Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom  i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a.. Slobodno poslijepodne. Predlažemo posjet autobusom uz dogovor s vodičem muzeju i domu Edvarda Griga u Troldhaugenu (preporučamo – plaća se ulaznica na licu mjesta) ili odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta – mogućnost povratka pješice). Oko 19 sati povratak autobusom do hotela. Večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan:  FYORDSLOTTET – FLAM  – HONEFOSS

Rani doručak (postoji mogućnost breakfast box-a). Odjava iz hotela i polazak  prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama i to jednom od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženoj netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malog i pitoresknog sela koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje (doplata) po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord preko Naroyfjorda do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom,  autobusom mogu otići do mjestašca Flam  gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje. Na putu ćemo zastati u mjestu Borgund gdje ćemo obići jednu od najljepših drvenih crkvi iz 12 stoljeća. (preporučamo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Nakon razgleda nastavak putovanja osebujnim panoramskim cestama do hotela u blizini Honefossa. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer večera u hotelu (doplata ). Noćenje u hotelu.

5. dan:  OSLO - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a  svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Vigeland park, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus. do jednog od novijh simbola Osla - zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon pauze za ručak u vlastitom aranžmanu razgled nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. Oko 16 sati transfer do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.15 sati.

First minute cijena aranžmana po osobi:

-za polaske 27.5., 17.6., 22.7., 12.8., 19.8.:  5.595 kn

-za polazak 9.9.:  5.795 kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

-za polaske 17.6., 22.7., 12.8., 19.8.:  5.795 kn

-za polazak 9.9.:  5.995 kn

- doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (na upit)

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Oslo – Zagreb, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici  Honefossa,  2 noćenja  doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Bergena,  1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Honefossa,  transfere i razglede prema programu, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Obavezne doplate po osobi: zrakoplovne pristojbe 1.090 kn (podložne promjenama)

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.200 kn, doplata za  večere u hotelu (prijava isključivo prilikom rezervacije) 990  kn, doplata za vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 550 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih), doplata za krstarenje predivnim Aurlandsfjorsdom i Naroyfjord fjordom od Flama do Gundvangena 240 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih), ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju ( doplata na licu mjesta), dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode, putno osiguranje ( preporučujemo).

Informativne cijene ulaznica ( plaćanje na licu mjesta): ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 100 NOK, Fram muzej 100 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 100 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK, Oslo Pass cijena od 395 NOK za 24 sata, Hardangersvidda centar od 75 NOK, Torpo stavkirke, muzej Edvarda Griga u Troldhaugenu 60NOK, uspinjača Floibanen 90 NOK.
Popusti: 80% popusta za dijete do 2 god. bez ležaja, 20% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Važne napomene:

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima  

  zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo

  izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2017. godine i podložna

  su promjeni.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimoNa ovoj web stranici koristimo kolačiće

Elite Travel koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Detaljne postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svom web pregledniku. Više o kolačićima