Norveški fjordovi

Norveški fjordovi
Norveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordoviNorveški fjordovi
Datumi putovanja: 23.06.2019, 14.07.2019, 04.08.2019

NORVEŠKI FJORDOVI

Zrakoplovom iz Zagreba - 5 dana/4 noćenja

23.06.-27.06., 14.07.-18.07., 04.08.-08.08. i 18.08.-22.08.2019. - garantirani polazak

Uz Zagreb, moguć polazak priključnim letom iz Splita i Dubrovnika

1. dan: ZAGREB - OSLO - HONEFOSS

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo u 15:30 sati na liniji OU 488 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku Oslo u 18:00 sati, a potom slijedi transfer do hotela u blizini Honeffosa, udaljenom oko 50 kilometara. Smještaj u hotel i večera (doplata ) Predlažemo odlazak u šetnju  s voditeljem putovanja. Noćenje.

2. dan: HARDANGERFJORD- HARDANGERVIDDA – FJORDSLOTTET

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema Hardangerfjordu, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Na putu ćemo proći kroz Torpo, mjestašce najpoznatije po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. - Torpo stavkirke (preporučamo - plaća se ulaznica na licu mjesta) i Geilo, najveći norveški skijaški centar. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustaviti ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje pored Ovre Eidfjorda gdje će te imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučamo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda gdje ćemo obići i veliki slap Steinsdalsfossen pored Norheimsunda. Ako vrijeme dopusti možete čak pokušati i proći ispod samog slapa na vlastitu odgovornost. Nastavak putovanja do hotela. Po dolasku u večernjim satima, smještaj i večera (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan: BERGEN

Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a.. Slobodno poslijepodne. Predlažemo posjet autobusom uz dogovor s vodičem muzeju i domu Edvarda Griga u Troldhaugenu (preporučamo – plaća se ulaznica na licu mjesta) ili odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta – mogućnost povratka pješice). Oko 19 sati povratak autobusom do hotela. Večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan:  FYORDSLOTTET – FLAM  – HONEFOSS 

Rani doručak (postoji mogućnost breakfast box-a). Odjava iz hotela i polazak  prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama i to jednom od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženom netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malo i pitoreskno selo koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje (doplata) po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord preko Naroyfjorda do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom,  autobusom mogu otići do mjestašca Flam gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje. Na putu ćemo zastati u mjestu Borgund gdje ćemo obići jednu od najljepših drvenih crkvi iz 12 stoljeća. (preporučamo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Nakon razgleda nastavak putovanja osebujnim panoramskim cestama do hotela u blizini Honefossa. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer večera u hotelu (doplata ). Noćenje u hotelu.

5. dan: OSLO - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Vigeland park, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus. do jednog od novijh simbola Osla - zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon pauze za ručak u vlastitom aranžmanu razgled nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. Oko 16 sati transfer do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.15 sati.

Cijena aranžmana po osobi:

Datumi polazaka:  23.06.- 27.6.    14.07.-18.7.     4.08.-8.8.

First minute cijena  6.080 kn

Redovna cijena 6.280


Datum polaska 18.08.-22.8.

First minute cijena  6.480 kn

Redovna cijena 6.680 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta 
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje:  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Oslo – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od kn:1.190, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23cm), jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici  Honefossa, dva noćenja  doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Bergena, jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Honefossa, transfere i razglede prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta), dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Fakultativni izleti: doplata za  večere u hotelu (prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja) 990  kn, doplata za vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 550 kn (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja), doplata za krstarenje predivnim Aurlandsfjorsdom i Naroyfjord fjordom od Flama do Gundvangena 240 kn (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja), 

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 120 NOK, Fram muzej 120 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, Muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 120 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, Muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK, Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata, Hardangersvidda centar od 100 NOK, Torpo stavkirke, muzej Edvarda Griga u Troldhaugenu 110NOK, uspinjača Floibanen 90 NOK.

Informacije o letu: Prijevoznik: Croatia Airlines

OU 488 ZAGOSL 1530 1800

OU 489 OSLZAG 1845 2115

Popusti i doplate: 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi), trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni, mogućnost doplate za polaske iz Splita i Dubrovnika, po osobi 490 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu) (na upit)

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o. Opći uvjeti organizatora putovanja nalaze se ovdje

Odaberite termin:

garantirani polazak

garantirani polazak

garantirani polazak

garantirani polazak

 • Norveški fjordovi

  Dvokrevetna soba, First Minute
  Noćenje s doručkom
  23.06.2019 - 27.06.2019
  6.080 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Vožnja Flam Željeznicom: 550.00 KN
  • Krstarenje fjordovima: 240.00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita, avio karte i razlika u pristojbama: 490.00 KN
  • Doplata za polazak iz Dubrovnika - avio karta i razlika u pristojbama: 490.00 KN
  • Doplata za večere: 990.00 KN
 • Norveški fjordovi

  Jednokrevetna soba, First Minute
  Noćenje s doručkom
  23.06.2019 - 27.06.2019
  7.570 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Vožnja Flam Željeznicom: 550.00 KN
  • Krstarenje fjordovima: 240.00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita, avio karte i razlika u pristojbama: 490.00 KN
  • Doplata za polazak iz Dubrovnika - avio karta i razlika u pristojbama: 490.00 KN
  • Doplata za večere: 990.00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo