Makedonija

Makedonija
Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija Makedonija
Datumi putovanja:

MAKEDONIJA

4 dana / 3 noćenja zrakoplovom iz Zagreba

5.10. - 8.10. 2018. 

Elite+: centralno locirani hoteli 3*/4*, uključene  ulaznice i degustacija makedonskih vina!

1.dan ZAGREB - SKOPJE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 12:00 sati. Prijava i let za Skopje na redovnoj liniji Croatia Airlines s polaskom u 14:05. Dolazak u zračnu luku Skopje u 15:20 sati. Nakon graničnih i carinskih formalnosti transfer do centra grada i razgled Skopja u pratnji lokalnog vodiča; stara željeznička stanica, spomenik i kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. st., Daut Pašin Amam iz 15. st., crkva Sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II... Kraće slobodno vrijeme i smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan SKOPJE – PRILEP – BITOLA – OHRID

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Ohridu. Posjet vinariji Stobi uz vođeni razgled vinskog podruma te kušnju 4 vrste vina i degustaciju lokalnih proizvoda. Nastavak vožnje prema Prilepu, četvrtom po veličini gradu u Makedoniji. Prilep je poznat i kao grad legendarnog Kraljevića Marka jer se nalazi ispod ostataka utvrđenog grada zvanog Markovi Kuli. Po dolasku orijentacijska šetnja centrom i kraće slobodno vrijeme. Nakon Prilepa slijedi posjet Bitoli, gradu na jugozapadu Republike Makedonije, na dijelu gdje se obronci planine Baba spuštaju u najveću makedonsku dolinu - Pelagoniju. Grad se prostire duž korita male rijeke Dragor koja teče kroz grad. Orijentacijska šetnja centrom grada, kraće slobodno vrijeme i vožnja prema Ohridu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan  OHRID – SVETI NAUM

Nakon doručka slijedi razgled Ohrida poznatog kao „dragulja Makedonije“ u pratnji lokalnog vodiča. Ohrid je jedno od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama spada među najdublje u Europi te je također na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika prirode. Starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva Sv. Sofije, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero)... Odlazak na izlet uz obale Ohridskog jezera do Sv. Nauma. Vožnja do manastira Sv. Naum. Slijedi razgled manastira. Prije povratka u Ohrid imat ćemo priliku vidjeti izvore rijeke Drim te vožnju čamcima poznatim kao „kajče“. Povratak u Ohrid. Noćenje.

4.dan OHRID – STRUGA - SKOPJE – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Skopju. Na putu prema zračnoj luci Aleksandar Veliki kraće zaustavljanje u Strugi, gradu koji se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na dijelu gdje rijeka Crni Drim istječe iz Ohridskog jezera, koja teče kroz grad i dijeli ga na dva dijela. Vožnja preko Gostivara i Tetova uz kraće zaustavljanje. Dolazak u zračnu luku te prijava na let Croatia Airlines za Zagreb. Polazak iz Skopja u 16:00 sati s dolaskom u Zagreb u 17:15. Kraj programa.

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.490kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.590kn

First minute cijena vrijedi do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja određenog broja mjesta.

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe po osobi: 950kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 480kn

Trokrevetna soba je moguća na upit po redovnoj cijeni.

Doplata za polazak iz Dubrovnika ili Splita 495kn (na upit prema raspoloživosti priključnih letova).

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na redovnoj liniji Zagreb – Skopje – Zagreb, prijevoz prtljage (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage za check in max 23kg), transfere i razglede prema programu, pratitelja iz Zagreba, lokalnog vodiča za razgled Skopja i Ohrida, smještaj u dvokrevetnoj sobi u centralno lociranim hotelima 4* (na bazi 1 noćenja s doručkom u Skopju i 2 noćenja s doručkom u Ohridu), degustaciju vina i lokalnih proizvoda u vinariji Stobi ili slično, ulaznice (Crkva Sv. Spasa Skopje, Ohrid: Tvrđava, Sv. Sofija, Sv. Naum, vožnja čamcima na izvoru rijeke Drim), organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana, iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni pod cijena uključuje, pića tijekom obroka, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu i sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje.

Preporuka: putno osiguranje; otkaz putovanja, zdravstveno te osiguranje prtljage

Red letenja:

OU 368 ZAGREB SKOPJE 1405 1520

OU 369 SKOPJE ZAGREB 1600 1715

Važne napomene: Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines i podložna su promjeni. Minimum prijavljenih putnika 20. Kategorizacija hotela je lokalna i može se razlikovati od hrvatske. Za ovo putovanje za hrvatske državljane potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.

Odgovorni organizator: Elite travel d.o.o., Dubrovnik, Vukovarska 17. Opći  uvjeti su sastavni dio Ugovora o putovanju, izdanje 1.5.2015.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo