Makedonija, Albanija i Crna Gora - Nova godina

Makedonija, Albanija i Crna Gora - Nova godina
Makedonija, Albanija i Crna Gora - Nova godinaMakedonija, Albanija i Crna Gora - Nova godinaMakedonija, Albanija i Crna Gora - Nova godinaMakedonija, Albanija i Crna Gora - Nova godinaMakedonija, Albanija i Crna Gora - Nova godinaMakedonija, Albanija i Crna Gora - Nova godina
Datumi putovanja: 29.12.2020

MAKEDONIJA, ALBANIJA I CRNA GORA - NOVA GODINA

TERMIN PUTOVANJA: 29.12.2020. - 03.01.2021. 

putovanje autobusom – 6 dana / 5 noćenja

Predviđeni hoteli:
Skopje: Hotel Ibis Skopje 4* (na glavnom trgu), Ohrid: Hotel Cingo 3* (centar Ohrida), Tirana:Golden City Hotel 4*Budva: Hotel Butua Residence 4*, strogi centar Budve!

1. dan ZAGREB - SKOPJE 830 km / 29.12.2020
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan SKOPJE - OHRID 171 km / 30.12.2020
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan OHRID - razgled i Sv.Naum / 31.12.2020.
Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod). Vožnja do Manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda, smještene iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Doček nove godine. Noćenje.

4. dan OHRID - TIRANA 180 km / 01.01.2021.
Kasniji doručak. Vožnja prema Albaniji, glavnom gradu Tirani. Nakon dolaska, razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg - glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej, na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan TIRANA - KRUJE - BUDVA 200 km / 02.01.2021.
Nakon doručka, polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan BUDVA - KOTOR - ZAGREB 706 km /  03.01.2020.
Doručak. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište… Nakon razgleda slobodno vrijeme za okrjepu i osobne potrebe. Nastavljamo prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 1.990 kn / RC 2.090 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja ili do popunjenja. Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom prema programu, jedno noćenje s doručkom u Skopju, u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama, lokalni vodič u Ohridu na hrvatsko/makedonskom jeziku, lokalni vodič u Kotoru na hrvatsko/crnogorskom jeziku, dva noćenja s doručkom u Ohridu u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama, jedan polupansion (doručak i večera) u Tirani ili okolici u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, jedno noćenje s doručkom u Budvi u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama, razglede prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatkom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), najam broda do sv. Nauma 15 € po osobi, ulaznice za crkvu sv. Sofije, crkvu sv. Klimenta, Samuelovu tvrđavu, Uvalu kostiju i Sv. Naum-Ohrid 10 € po osobi, brodić u Ohridu od litice do centra 2 € po osobi (ako netko ne želi prošetati do centra), razgled katedrale sv. Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti 2 €, doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi), napojnicu za vozača i vodiča 2- 5 € po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je  nagraditi), putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

POPUSTI I DOPLATE: 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi), trokrevetne sobe u Skopju nisu moguće, ali za rezervacije trokrevetnih soba možete u Skopju bez doplate koristiti dvokrevetnu + jednokrevetnu sobu, dok u drugim hotelima koristite trokrevetnu sobu; doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi (potrebna prethodna pismena najava, točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska)

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovinom ili uplatom na račun 30% prilikom rezervacije te ostatak do 30 dana prije putovanja

 • obročno plaćanje kreditnim karticama Amex, Diners, Maestro, Visa, MasterCard (PBZ i ZABA) do 6 rata bez kamata, dodatno Diners i Mastercard (PBZ i ZABA) do 12 rata bez kamata za iznose aranžmana veće od 6.000 kn po osobi

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Državljani RH ne trebaju vizu za Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske možete pronaći u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Makedoniji (Skopje) se nalazi na adresi Bukureška 91, 1000 Skopje, Makedonija. Kontakt podaci: tel. 00 389 2 32 48 170, 00 389 2 32 48 171, fax. 00 389 2 32 46 004, e-mail: croemb.skopje@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Danijela Barišić. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Albaniji (Tirana) nalazi se na adresi Rruga Gjeneral Nikols, kati 7, Shtëpia e Bardhë, Tiranë, Albanija. Kontakt podaci: tel. 00 355 4 2256 948, 00 355 4 2311 110, 00 355 68 202 5826, fax. 00 355 4 2311 120, e-mail. vrhtirana@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena poslanica: Sanja Bujas Juraga. Generalni konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori (Kotor) se nalazi na adresi Trg od oružja bb, 85330 Kotor, Crna Gora. Kontakt podaci: tel. 00 382 32 323 161, 00 382 32 323 127, 00 382 32 404 680, fax. 00 382 32 323 124, e-mail: kotor@mvep.hr. Konzul savjetnik: Marijan Klasić.

VAŽNE INFORMACIJE: raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelja putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta, organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa, organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i objektima koji se posjećuju, program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima organizatora putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja. Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu rezervacija; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Kod autobusnih putovanja, predviđene pauze tijekom vožnje su svakih 2-3 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja. Odgovorni organizator: idea putovanja / opće uvjete za ovo putovanje možete pronaći ovdje

Odaberite termin:
 • Nova godina

  Soba, FM cijena
  Noćenje s doručkom
  29.12.2020 - 03.01.2021
  1.990 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Nova godina

  Jednokrevetna soba, FM cijena
  Noćenje s doručkom
  29.12.2020 - 03.01.2021
  2.680 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo