Makedonija i Grčka

Makedonija i Grčka
Makedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i GrčkaMakedonija i Grčka
Datumi putovanja:

 MAKEDONIJA I GRČKA

SKOPJE – KAVADARCI – GEVGELIJA – SOLUN – BITOLA – OHRID

Zrakoplovom iz Zagreba  23.10. – 27.10. GARANTIRANI POLAZAK!

5 dana/4 noćenja

*Vrijednost više: hoteli 4*, degustacija vina uz zakusku u Tikvešu

1. dan, ponedjeljak                  ZAGREB – SKOPJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte u 12.00h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 368 u 14.05h. Dolazak u 15.20h i obavljanje graničnih formalnosti. Susret s lokalnim vodičem i odlazak na panoramsku vožnju glavnim gradom Makedonije smještenom u dolini rijeke Vardar, uz pogled na: staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenoj povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.;

Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; staru tržnicu s malim uskim ulicama; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu. Nakon razgleda prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti dah prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Povratak u hotel. Noćenje.  

2. dan, utorak                          SKOPJE – KAVADARCI – SOLUN

Doručak te polazak prema gradiću Kavadarci, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustacija vina. Nastavak putovanja slikovitim putem kroz klisuru Demir-kapiju (Željezna vrata) prema Gevgeliji, gradu na samom jugu Makedonije uz grčku granicu. Obavljanje graničnih formalnosti, ulazak u Grčku te daljnja vožnja prema Solunu, drugom po veličini grčkom gradu i jednom od najvažnijih sveučilišnih centara jugoistočne Europe (Aristotelovo sveučilište, najveće u Grčkoj). Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Navečer predlažemo šetnju šetnicom uz more ili odlazak do četvrti Ladadika, nekadašnje siromašne gradske četvrti, danas prepune restoranima, barovima i noćnim klubovima. Noćenje.

3. dan, srijeda                         SOLUN – BITOLA – OHRID

Nakon doručka, odlazak u razgled Soluna, rodnoga grada Kemala Atatürka, „Oca“ svih Turaka, u doba kada je Solun bio sastavnim dijelom velikog Osmanskog carstva: Aristotelova avenija; Bijela kula, simbol grada; Galerijev slavoluk i grobnica; crkva sv. Dimitrija, zaštitnika grada; crkva sv. Mudrosti (Aja Sofija); Stari ili Gornji Grad (Ano Poli, dio Unesco-a) sa živopisnim uličicama iz bizantskog i osmanskog doba. Nakon razgleda, kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema Bitoli, gradu smještenom u središtu najprostranije makedonske kotline Pelagonije, ispod Baba planine na rijeci Dragor. Bitola je drugi po veličini grad u Makedoniji i važno povijesno središte. U vrijeme Osmanskog Carstva nazivali su je konzulskim gradom jer su mnoge europske zemlje ovdje imale svoje konzularne urede. Šetnja gradom uz razgled znamenitosti: glavna ulica "Sirok Sokak"; stara tržnica, Jeni džamija i toranj sa satom. Nastavak putovanja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku u Ohrid u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, četvrtak                        OHRID – SV. NAUM

Doručak. Odlazak u razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled:  crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima (onima koji su voljni potrošiti nešto više, svakako preporučamo da potraže radnje obitelji Tavel i Filev koje rade originalne bisere!). Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u  Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenog na  stijeni u blizini izvora Crnog Drima. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Ohridu. Noćenje.

5. dan, petak                           OHRID – SKOPJE – ZAGREB

Doručak te slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema zračnoj luci Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 16.00h; s očekivanim dolaskom u 17.15h. Završetak programa.

 

First minute cijena aranžmana po osobi:                  

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:         3.490  kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

Cijena uključuje:

  • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja;
  • prijevoz turističkim autobusom prema programu;
  • smještaj u Skopju u hotelu Ibis 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
  • smještaj u Solunu u hotelu Les Lazaristes 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom:
  • smještaj na Ohridu u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
  • razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
  • posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;
  • pratitelja iz Zagreba;
  • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za  pristojbe zračnih luka od 990 kn  (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, obroke koji nisu navedeni u programu, osobne troškove, pića i napojnice te putno osiguranje (preporučamo)

Popust:  dijete 2 – 11,99 godina na 3. ležaju, uz 2. odrasle osobe: 700 kn

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba), po osobi: Polupansion (4 večere u hotelima, bez pića): 250 kn

Informativne cijene ulaznica po osobi:

Ohrid – 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum)

 

RED LETENJA:

OU 368 24OCT  ZAGREB    SKOPJE          14:05 15:20                       

OU 369 28OCT  SKOPJE     ZAGREB         16:00 17:15                

 

Važno: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Minimalni broj putnika: 15

NAPOMENE: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2017. i mogu biti podložne promjeni. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

4islands-mitas2018


vijesti-el

Prijavite se na newsletter

output_JzqjhK
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo