Madrid iz Dubrovnika

Madrid iz Dubrovnika
Madrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz Dubrovnika

calendar view day

Kraljevski Madrid, prijestolnica Španjolske, grad od pet milijuna stanovnika, širom otvara svoja vrata i dopušta ulazak u najskrivenije dijelove starog srednjovijekovnog grada u kombinaciji sa modernom arhitekturom.

 

Datumi putovanja:

MADRID IZ DUBROVNIKA

Direktni letovi Dubrovnik - Madrid - Dubrovnik 

23.-27.10.2018.  - garantirani polazak

Elite travel +: centralna lokacija -  hotel Florida Norte 4*

1. dan DUBROVNIK - MADRID

Sastanak putnika u Zračnoj luci Dubrovnik kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktan let zrakoplovom Norwegian Air za Madrid u 10,40 sati. Po dolasku u 13,40 sati slijedi razgled španjolske prijestolnice uz pratnju službenog vodiča: Kio Puerta - Paseo de la Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana - Gran Vía, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojemje smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol,središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španjolskoj -Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - LasVentas, arena za borbe s bikovima. Transfer do hotela i smještaj. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju središtem grada. Noćenje.

2.dan  MADRID

Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja u središte grada na glasoviti muzejski trokut. Madrid je slavan po svojim odličnim muzejima, posebno se tu ističu glasoviti Prado u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Reina Sofías glasovitom Picassovom Guernicom i Muzej Thyssen - Bornemisza s odličnom privatnom zbirkom – sva tri muzeja se nalaze u neposrednoj blizini i u takvom položaju da ih se naziva „Trokutom umjetnosti“, „Muzejskim trokutom“ i slično. Navečer predlažemo zajednički odlazak s pratiteljem putovanja na flamenco show (uzdoplatu). Noćenje.

3.dan TOLEDO (uz doplatu) - MADRID

Doručak. Nakon doručka predlažemo izlet u Toledo (uz doplatu) koji je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao.  Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za osobne programe.  Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za samostalno istraživanje večernjeg života Madrida, predlažemo posjet nekom od tapas barova u centru grada. Noćenje.

4.dan EL ESCORIAL (uz doplatu) - MADRID

Doručak. Preporučamo odlazak na poludnevni izlet u trajanju od 5 sati (uz doplatu): vožnja do impresivnog El Escoriala (cca 45 km), kraljevskog samostana, palače i grobnice iz 16. st., gigantskih razmjera: 16 dvorišta, 2673 prozora, 1200 vrata, 86 stepeništa i 88 vodoskoka. Monumentalni samostan El Escorial sagrađen u vrijeme kralja Filipa II. sadrži veličanstven panteon –gdje su sahranjivani španjolski kraljevi, kao i panteon u obliku svadbene torte – gdje su sahranjivana kraljevska djeca. U sklopu samostana je i crkva izgrađena za privatno korištenje kralja, kao i knjižnica u kojoj je Filip namjeravao pohraniti svaku knjigu izdanu u Španjolskoj.  Nakon šetnje i uživanja u pogledu, slijedi povratak u Madrid . Poslijepodne, slobodno vrijeme za šetnju gradom i shoppingu trgovinama nekih od poznatih španjolskih lanaca mode. Noćenje.

5.dan MADRID - DUBROVNIK

Doručak. Slobodno prijepodne za osobne programe.Transfer do zračne luke. Polazak zrakoplova u 14,15 sati. Dolazak u Dubrovnik u 17,05 sati. Kraj programa.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

First minute do 60 dana prije polaska  3.490 kn redovna cijena 3.590 kn 

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 990 kn po osobi 

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.390 kn. Popust na pomoćnom ležaju 5% (na upit)

CIJENA UKLJUČUJE: povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi, prtljaga uključena, povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, panoramsk irazgled grada u pratnji lokalnog vodiča, smještaj u hotelu 3*/4* centralna lokacija na osnovi 4 noćenja s doručkom, voditelja putovanja iz Dubrovnika,jamčevinu i troškove pripreme putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: 

Izlet u Toledo u trajanju od 4 sata: 550 kn (min 15 prijavljenih) 

Izlet u El Escorial: 480 kn (min 15 prijavljenih osoba)

Flamenco show, večera uključena u cijenu: 750 kn

sve što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje – nije obavezno,  preporučamo.

Informativne cijene ulaznica: Muzej moderne umjetnosti Reina Sofia10 eur, Muzej Prado 15 eur, MuzejThyssen-Bornemisza 12 eur, Kraljevska palača 12 eur

Minimum prijavljenih:  20 osoba.

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja,osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu. Elite travel d.o.o. zadržava pravo povećanja cijene putovanja u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja, kao i u slučaju manjeg broja osoba. Za ovo putovanje vrijede Upute i uvjeti rezervacije i kupnje turističkih aranžmana Elite raveld.o.o., izdanje svibanj 2018.

Odgovorni organizator: Elite travel d.o.o.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo