Kvarner 3 dana

Kvarner 3 dana
Kvarner 3 danaKvarner 3 danaKvarner 3 danaKvarner 3 danaKvarner 3 dana
Datumi putovanja: 31.10.2020

KVARNER
3 dana / 2 noćenja autobusom iz Zagreba 
Polazak: 31.10.-2.11.2020.

Eliteplus: smještaj u hotelu 4* na Opatijskoj rivijeri

1.dan ZAGREB – RIJEKA – OPATIJA  
Polazak iz Zagreba u 08:00 sati  (mjesto polaska će biti objavljeno u završnoj obavijesti). Vožnja autocestom do središta Primorsko – Goranske županije, Rijeke. Prvo posjećujemo Trsat - Svetište Gospe Trsatske koje je prema legendi, nastalo 1291. godine kad se tu pojavila nazaretska kućica Svete obitelji koju su donijeli anđeli. Uz svetište nezaobilazan je I trsatski kaštel s kojeg se pruža  pogled koji će vas ostaviti bez daha.  Nakon pauze za kavicu spuštamo se prema  riječkom Korzu s kojeg započinjemo razgled mistične Rijeke. U toku razgleda saznajte tko je zaštitnik grada Rijeke, kada je Rijeka bila nezavisna država, tko je izmislio torpedo, ima li samo Pisa kosi toranj i kakav je to dvoglavi orao na gradskoj uri. Ta I brojna druga pitanja biti će odgovorena u ležernoj šetnji gradom a u slobodno vrijeme svakako predlažemo da navratite u orginalnu “šta da” suvenirnicu.  U poslijepodnevnim satima vožnja prema bajnoj Opatiji zvanoj još hrvatska Azurna obala otkrivena još  sredinom 19. st. od strane Habsburgovaca i članova drugih europskih kraljevskih i plemićkih obitelji koji u uživali u njezinim ljepotama te ju oplemenili predivnim primjerima arhitekture.  Provjerite čime je Opatija privlačila posjetitelje nekad i kako to čini danas! Očarat će vas njezin šarm i ljepota šetališta Lungomare, njezinih parkova i kavana. Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel Park Lovran 4****. Noćenje. 

2. dan FAKULTATIVNI IZLET NA KRK  I VINSKA PROBA ili SLOBODAN DAN
Doručak. Za današnji dan predlažemo fakultativni izlet na  “Zlatni otok” - otok Krk. Prelaskom krčkog mosta vozimo se prema istoimenom te ujedno najvećen naselju na otoku – gradu Krku. Slijedi šetnja koja će Vam otkriti mnoge tajne koje skriva grad Krk i njegova iznimno bogata prošlost. Starogradska jezgra otkriti će Vam puno tragova bogate povijesti grada Krka. Saznajte zanimljivosti o fascinantnom kompleksu krčke katedrale, crkvi sv. Kvirina i zvoniku na slikovitom trgu Kamplin, sve o Frankopanskom Kaštelu, gradskoj vjećnici … Nakon pauze vožnja prema poznatom “ Vrbinku nad morem” – koji se poput drugih starih kaštela na otoku smjestio visoko, na gotovo 50 metarskoj visini, a na zaista osobitome mjestu na hridi što doslovce uranja u more. Šetati ćemo romantičnim uličicama Vrbnika među kojima se, navodno nalazi I najuža ulica na svijetu! S Vrbika pogled seže do predivnih vinograda iz kojih potječe poznata žlahtina koju ćemo potom degustirati u jednom od poznatih podruma. Slobodno vrijeme te povratak prema Lovranu. Za sve koji odluče ostati na opatijskoj rivijeri predlažemo šetnju 12 kilometarskom šetnicom Lungomare.  Noćenje.

3. dan LOVRAN – MOŠĆENICE –MOŠĆENIČKA DRAGA -  KASTAV - ZAGREB  
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema živopisnom mjestašcu Mošćenice. Prvo što će Vas ostaviti bez dana je prekrasan pogled  s obzirom na geografski položaj 178 m  nadmorske visine, a čim zakoračite kroz  gradska vrata otkriti ćete posve novi svijet. Naime temeljem zakona o zaštiti spomenika povijesna jezgra Mošćenica uvrštena je 1968. u registar nepokretne kulturne baštine, a brojni sačuvani predmeti svjedočili su bogatoj povijesti čije priče I legenda još I danas “žive”. Tako ćemo vidjeti Mošćenički toš, mlin za masline, star oko tri stotine godina i simbol ovog srednjovjekovnog grada, gradskou ložu, šternu, kaštel ….te čuti intrigantne priče o žiteljima grada a potom se spustiti u Mošćeničku Dragu koja se razvila kao ribarska lučica grada Mošćenica, a danas je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom plažom, fotografiranje I kavicu. Slijedi vožnja prema prekrasnom Kastvu gdje ćemo saznati sve o kastavskim lončarima, “kapitanu” Morelliju te otkiti tajnu zašto kastavska crkva nikad nije dovršena. O veličini i značaju Kastva ranijih stoljeća danas svjedoči stara gradska jezgra opasana srednjovjekovnim gradskim zidom s devet kula, smještena na brijegu visokome 365 metara, koja je bila i ostala središtem cijele Kastavštine. Nakon šetnje slijedi povratak u Zagreb. 

CIJENA aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute cijena 790kn, vrijedi do opoziva
Redovna cijena 890kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kuna

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz  turističkim autobusom prema program, turističkog pratitelja tijekom putovanja, sve razglede prema program, 2 noćenja s doručkom u hotelu 4*, razgledavanja prema program, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

OBAVEZNA DOPLATA: boravišna pristojba i osiguranje 20 kn po osobi (plaćanje na licu mjesta)

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

FAKULTATIVNI IZLET: Fakultativni izlet na Krk uz vinsku probu  (min 25 pax)- 250 kn odrasli, 150 kn djeca ( bez degustacije)

POPUSTI:
Djeca na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn
Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 35

VAŽNE INFORMACIJE: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument. Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

Odaberite termin:
 • Kvarner

  Dvokrevetna soba
  HR noćenje s doručkom
  31.10.2020 - 02.11.2020
  790 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Kvarner

  Jednokrevetna soba
  HR noćenje s doručkom
  31.10.2020 - 02.11.2020
  1.180 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo