Kuba

Kuba
KubaKubaKubaKubaKubaKubaKubaKubaKuba

calendar view day

 

Datumi putovanja:

KUBA

TERMINI PUTOVANJA: 10.03. - 18.03.2020. | 23.04. - 01.05.2020. | 18.06.-26.06.2020.

zrakoplovom iz Zagreba | 9 dana / 7 noćenja

1. dan: ZAGREB - PARIZ - HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 12.50 sati na liniji AF1561 (Air France). Po dolasku u Pariz u 14.55 sati, nastavak leta za Havanu u 16.40 sati na linii AF946 (Air France). Dolazak u Havanu u 20.35 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: HAVANA

Doručak. Odlazak na organizirani razgled Havane. Ispred hotela čekat će Vas „oldtimeri“ kojima ćete se dovesti do centra grada. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme i priprema za novogodišnju proslavu u Havani. Noćenje.

3. dan: HAVANA - DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA

Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. dan: HAVANA - CIENFUEGOS

Doručak u hotelu. Odjava. Vožnja do prekrasne pokrajine Cienfuegos. Cienfuegos je jedna od glavnih kubanskih luka, a zbog ljepote povijesnog centra nazivaju i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. st. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle sagrađena u neo gotičkom stilu. Slijedi ručak (uključen u cijenu). Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: CIENFUEGOS - TRINIDAD - VARADERO

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled Trinidada jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Šetnja povijesnom jezgrom i uskim popločanim ulicama uz restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi koja ostavljaju bez daha. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

6. - 7. dan: VARADERO

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan: VARADERO - HAVANA - AMSTERDAM*

Nakon doručka odjava iz hotela. Na putu za Havanu zaustavljanje u Cojimaru i ručak. Posjet Hemingwayevoj kući Finca de la Vigia. Odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let KL724 (KLM) s polijetanjem u  16.25 sati. Noćni let.

9. dan: AMSTERDAM* - ZAGREB

Dolazak u Amsterdam u 07.50 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 13.40 sati na liniji KL1941 (KLM). Predviđeni dolazak u Zagreb u 15.30 sati.

*na polasku 18.-26.06.2020. povratak iz Havane za Zagreb preko Pariza.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

TERMIN PUTOVANJA    FIRST MINUTE CIJENA     REDOVNA CIJENA

10.03. i 23.04.2020.         14.480 kn                             14.980 kn

18.06.2020.                      12.980 kn                             13.480 kn

First Minute popust 500 kn vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni | Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.390 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Havana - Zagreb, pristojbe zračnih luka  3.290 kn (podložne promjenama), smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani, smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu  4* u Cienfuegosu, smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4* u Varaderu, izleti u Pinar del Rio, Cienfuegos i Trinidad prema programu, obroke prema programu (4 ručka na izletima, all inclusive u Varaderu), grupne transfere, izlete i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, usluge lokalnog vodiča, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE: napojnice za vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta pratitelju putovanja), kubansku vizu / turističku kartu 450 kn (uz posredovanje agencije), dodatne usluge, obroke i izlete, putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)

VAŽNE NAPOMENE: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda | Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu | Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr | Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora | Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju | U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana | Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube) | Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu)

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

  •  gotovinom ili uplatom na račun 30% prilikom rezervacije te ostatak do 30 dana prije putovanja
  • obročno plaćanje kreditnim karticama Amex, Diners, Maestro, Visa, MasterCard (PBZ i ZABA) do 6 rata bez kamata, dodatno Diners i Mastercard (PBZ i ZABA) do 12 rata bez kamata za iznose aranžmana veće od 6.000 kn po osobi

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 4 dana prije putovanja - to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o. / opće uvjete organizatora možete pronaći ovdje. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije Palma travel d.o.o. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo