Kreta iz Zagreba

Kreta iz Zagreba
Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba Kreta iz Zagreba

calendar view day

KRETA

Polasci iz Zagreba:

21.7., 28.7., 4.8., 11.8. 

Zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines

Informativni red letenja (lokalna vremena)

Polazak iz Zagreba u subotu oko 21 h; dolazak na Kretu u nedjelju oko 00:10 h ujutro*

Povratak s Krete u subotu na nedjelju oko 00:15 h; dolazak u Zagreb u nedjelju oko 1:35 h ujutro*

*smještaj u hotelima rezerviran je za 7 noćenja kako bi se po dolasku odmah prijavili u vaše sobe. Po međunarodnim pravilima, ulazak u sobe moguć je nakon 16 h, a izlazak najkansije do 12 h. Zadnji dan, svi gosti koristit će večere u slučaju da imaju rezerviranu uslugu polupansiona, te će svim gostima na raspolaganju biti zajednička prostorija  u kojima će biti moguće ostaviti vlastite stvari do polaska transfera prema zračnoj luci (u kansim večernjim satima).


Datumi putovanja:

KRETA 

charter polasci iz Zagreba 21.7., 28.7., 4.8., 11.8.2018.

OKVIRNI SAT LETENJA:
Polazak iz Zagreba u subotu oko 21 h; dolazak na Kretu u nedjelju oko 00:15 h*
Povratak s Krete u subotu na nedjelju oko 00:55 h; dolazak u Zagreb u nedjelju oko 2:05 h ujutro*
Sva vremena su lokalna i podložna promjenama, te su samo informativne svrhe.
Također, molimo vas imajte na umu da je dopuštena težina prtljage zrakoplovom na navedenim letovima: 13 kg umjesto 15 kg.

Obvezna doplata u hotelu (na licu mjesta): boravišna pristojba u hotelu 2* 0,5eur/dan/soba, u hotelu 3* 1,5eur/dan/soba, u hotelu 4* 3eur/dan/soba, u hotelu 5* 4eur/dan/soba

Homer nam priča da je na otoku nekoć cvjetalo više od devedeset naselja. Jedno od njih bilo je i moćno kraljevstvo Knosos, gdje se prije više od 4000 godina počela razvijati veličanstvena civilizacija Minojaca, čiji ostaci su danas jedna od najznačajnijih svjetskih arheoloških znamenitosti. Zeusov otok, koji je još danas obavijen tajanstvenim velom vječnog mita, svojim posjetiteljima pored mnoštva vjekovnih kulturno povijesnih znamenitosti nudi i čar raznolikosti nevjerojatnih prirodnih ljepota, kakve još niste doživjeli nigdje drugdje. Prekrasne plaže, kristalno čisto more, nasadi maslina, brda, klanci, špilje i zaravni nude za svakoga ponešto i obečavaju božanstveno ljetovanje, kakvo je nemoguće zaboraviti.

Pozivamo vas na Kretu,

  • gdje možete posjetiti ostatke  palače Knosos i otkriti zašto je ovdje počela europska civilizacija,
  • gdje se možete prepustiti uživanju u modernim turističkim središtima i uz to uživati u tradicionalnim brdskim selima i slikovitim primorskim mjestima,
  • jer će vas očarati nepregledni nasadi naranči, limuna i maslina,
  • jer će vas iznenaditi kombinacija visokih planina, dubokih klanaca te raznolikih i iznenađujuće lijepih plaža,
  • zbog dobro povezanih puteva, koji pozivaju na samostalno otkrivanje njenih pažljivo čuvanih blaga.

LJETOVALIŠTA

Anissaras s obližnjim tipičnim kretskim selom Analipsi zadnjih se četrnaest godina zbog svog odličnog  položaja uspješno razvija. Nekadašnje predgrađe Hersonisosa danas je s njim gotovo spojeno. Poznato je po nekolicini  čarobnih  šljunčano-pješčanih plaža.

Hersonisos, nekada  maleno ribarsko naselje, danas je najveće i najsuvremenije turističko središte Krete. Svojim  izvrsnim položajem  na sjevernoj obali otoka-udaljen svega 25 km od zračne luke i glavnog grada  Herakliona, te bogatom i raznolikom turističkom  ponudom, može zadovoljiti  i najzahtjevnije  goste. Hersonisos je poznat po živahnom ritmu i bogatom noćnom  životu, koncentriranom u pristanišnom dijelu, gdje se rasprostire šarena paleta noćnih lokala, barova i diskoteka, otvorenih do kasno u noć. Na rubu naselja leži Star Beach Park, središte dnevnog događanja s vodenim sportovima i adrenalinskim pustolovinama. Među brojnim šljunčanim, pješčanim i kamenitim plažama u Hersonisosu sigurno  ćete naći nešto po vašem ukusu.

Stalis, malo suvremeno turističko naselje leži približno 30 km istočno od Herakliona, u neposrednoj blizini Hersonisosa i Malije. Ne cijene ga i ne dive mu se samo turisti, rado ga obilaze i domaćini, jer se tamošnja plaža s velikim izborom vodenih sportova smatra jednom od najljepših na Kreti. Bogatu dodatnu ponudu pružaju  brojne  taverne, barovi, diskoteke i prodavaonice suvenira.

Malia se nalazi u plodnom području, 32 km istočno od zračne luke Heraklion, na mjestu na kojemu je već prije 4000 godina stajala jedna od najznačajnijih minojskih palača. Unatoč velikim  plantažama banana život je tu povezan prije svega s turizmom. Danju Malia nudi obilje užitaka na nekoliko kilometara dugoj pješčanoj obali, na kojoj  je organizirana šarena  paleta vodenih sportova, a u večernjim satima se pretvori u vrlo živahno zabavište.

NAPOMENA:Minimalan broj prijavljenih putnika: 130. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, mogućnost polaska iz Ljubljane.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo