Istra - tartufi i vino

Istra - tartufi i vino
Istra - tartufi i vinoIstra - tartufi i vino
Datumi putovanja:

ISTRA – TARTUFI I VINO
3 dana / 2 noćenja autobusom iz Zagreba
Datum putovanja: 14.-16.05.2021.
GARANTIRANI POLAZAK

Eliteplus:
- smještaj u boutique hotelu Kaštel Motovun
- uključena potraga za tartufima uz lagani ručak na bazi tartufa
- fakultativni posjet vinariji Kabola koja je osvojila  Travel&Hospitality Award u kategoriji Destinacija godine!

1.dan ZAGREB – HUM– POTRAGA ZA TARTUFIMA UZ LIGHT LUNCH  -  MOTOVUN  
Polazak Iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 07:00 sati. Vožnja autocestom kroz Gorski kotar do Istre. Naše putovanje najvećim hrvatskim poluotokom započeinjemo srednjovjekovnim gradićem kojeg krasi laskava titula “najmanjeg grada na svijetu” – Hum. Čuti ćemo legendu o nastanku grada te kako je dobio laskavu titulu “Grad biske” koju moramo naravno i degustirati kako bi doživljaj bio potpun. U nastavku slijedi opcionalna avantura koja se dugo pamti. Uz pomoć lovačkih pasa krećemo u potragu za poznatom delicijom afrodizijačkih svojstava i vrtoglavo visokim  cijenama -  tartufom! Uz uzbudljivu potragu za tartufima uživati ćemo u delicijama od tartufa, istarskoj malvaziji I teranu! Nakon ove avanture dolazimo u Motovun gdje se smještamo u Boutique Hotel Kaštel, koji se nalazi na samom gradskom Trgu! Šetnja gradom s vodičem te u nastavku slobodna večer za vlastite programe. Noćenje. 

2. dan FAKULTATIVNI IZLET BRIJUNI- PULA
Doručak. Predlažemo fakultatvni izlet u NP Brijuni I Pulu. Odlazak prema Fažani, gdje ćemo se ukrcati u turistički brod i uputiti prema NP Brijuni, koji se sastoji od 14 otoka i otočića. Po dolasku na najveći otok Veli Brijun slijedi razgled otoka i uživanje u brijunskom krajoliku na mediteranskom bilju, livadama na kojima bezbrižno pasu jeleni lopatari i mufloni. Razged će se  odvijati turističkim vlakom u trajanju od cca sat vremena nakon čega slijedi slobodno vrijeme do povratka.  Po povratku u Fažanu polazak prema antičkoj Puli. Šetnju započinjemo obilaskom jedne od najočuvanijih rimskih arena u svijetu, sagrađena u 1. stoljeću i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba… Ulazak u amfiteatar je moguć u slobodno vrijeme.  U nastavku obilazak gradskih vrata I zidina, slavoluk Sergijevaca I Augustov hram. Slobodno vrijeme. Povratak u Motovun. Za sve koji ostaju u Motovunu predlažemo da iskoriste vrijeme isprobavajući gastro delicije, wellness ponudu hotela ili uživaju u šetnjama prekrasnim stazama koje pružaju jedinstvene vidike. Noćenje.

3. dan MOTOVUN – GROŽNJAN – VINARIJA KABOLA ( FAKULTATIVNO) - ROVINJ -  ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela, te vožnja prema obližnjem Grožnjanu - srednjovjekovnom gradiću umjetnika i glazbe. Brežuljak okružen terasama maslinicima i vinogradima  s kojeg se pruža pogled na okolna sela i zaseoke, dolinu Mirne pa sve do obale od Novigrada do Umaga. Gradić karakterizira tipična istarska arhitektura kamenih kućica te srednjovjekovni kaštel koji svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti I povijesnom značaju. Grad ljeti postaje kolonija umjetnika I glazbenika te svaki posjetitelj može uživati u zvucima klavira, saksofona I predivnim radovima u jednoj od 20-ak umjetničkih galerija. Nakon pauze za upijanje atmosfere posjet renomiranoj vinariji Kabola ( uz doplatu). Nakon vođene ture slijedi degustacija vina uz platu. Nastavak vožnje do Rovinja – istarskog bisera, za kraj putovanja. U “istarskoj Veneciji” nas čeka predivna crkva sv. Eufemije na kraju “ulice umjetnika” – Grizije. Batane, bitinade, tipična venecijanska arhitektura …samo su dio doživljaja predivnog Rovinja.  Povratak u Zagreb u večernjim satima:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 1.190kn / redovna cijena 1.290kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kuna
First minute cijena vrijedi do opoziva.
Minimalni broj putnika: 30. Maksimalni broj putnika: 45

Cijena uključuje: prijevoz  turističkim autobusom prema program, voditelja putovanja I licenciranog turističkog vodiča za Istarsku županiju, sve razglede prema program, 2 noćenja s doručkom u Boutique hotelu Kaštel Motovun, potraga za tartufima uz light ručak na bazi tartufa, razgledavanja prema program, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Obavezne doplate na licu mjesta:
- boravišna pristojba i osiguranje 35 kn
- transfer lokalnim autobusom od parkinga do ulaza u stari grad u Motovunu: 15,00 kn/osoba/povratna karta

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

Cijene fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):
- fakultativni izlet Brijuni - Pula - 250 kn odrasli, 150 kn djeca do 12 godina  ( uključen prijevoz, razgled antičke Pule uz stručnog vodiča, ulaznica u Np Brijuni uz kopletan program) - min 25 pax- prijava u agenciji
- vinska proba u renomiranoj vinariji Kabola uz kratki obilazak, 3 svježa vina po odabiru, sommeliera, sir, pršut, kruh – 100 kn ( min 20 pax) – prijava u agencija 

Popusti:
- Djeca  do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn
- Odrasla osoba na pomoćnom ležaju nema popusta

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo