Istra

Istra
IstraIstra
Datumi putovanja: 16.10.2020

ISTRA
3 dana / 2 noćenja autobusom iz Zagreba 
16. -18.10.2020. GARANTIRANI POLAZAK

Eliteplus:
smještaj u boutique hotelu Kaštel u Motovunu, uključena potraga za tartufima uz degustaciju tartufa i vođena degustacija vina  kod renomiranog vinara Kabola. Više o hotelu Kaštel ovdje

1.dan ZAGREB – HUM– TRAŽENJE TARTUFA  -  MOTOVUN  
Polazak Iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 07:00 sati. Vožnja autocestom kroz Gorski kotar do Istre. Naše putovanje najvećim hrvatskim poluotokom započinjemo srednjovjekovnim gradićem kojeg krasi laskava titula “najmanjeg grada na svijetu” – Hum. Čuti ćemo legendu o nastanku grada te kako je dobio laskavu titulu “Grad biske” koju moramo naravno i degustirati kako bi doživljaj bio potpun. U nastavku slijedi avantura koja se dugo pamti. Uz pomoć lovačkih pasa krećemo u potragu za poznatom delicijom afrodizijačkih svojstava i vrtoglavo visokim  cijenama -  tartufom! Uz uzbudjivu potragu za tartufima uživati ćemo u delicijama od tartufa, istarskoj malvaziji I teranu! Nakon ove avantutre dolazimo u Motovun gdje se smještamo u Boutique Hotel Kaštel, koji se nalazi na samom gradskom Trgu! Šetnja gradom s vodičem te u nastavku slobodna večer za vlastite programe. Noćenje. 

2. dan FAKULTATIVNI IZLET PULA – PRŠUTARNA BURŠIĆ – MASLINAR CHIAVALON 
Nakon doručka predlažemo da nam se pridružite na fakultativnom izetu na jug Istre. Polazak prema antičkoj Puli. Šetnju započinjemo obilaskom jedne od najočuvanijih rimskih arena u svijetu, sagrađene u 1. stoljeću i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba… Ulazak u amfiteatar je moguć u slobodno vrijeme.  U nastavku obilazak gradskih vrata I zidina, slavoluk Sergijevaca i Augustov hram. Slobodno vrijeme za kavicu. Kako nam stiže vrijeme ručka savršeno je doba za isprobavanje još jedne poznate istarske delicije- pršuta. Najboje mjesto je upravo pršutarna Buršić gdje ćemo se upoznati s procesom sušenja pršuta te kušati  istarske delicije u autentičnom ambijentu. Za kraj dana posjećujemo nagrađivanog maslinara Chiavalon koji će nas provesti maslinikom, upoznati s procesom prerade te ćemo u konačnici kušati sjajna, nagrađivana ulja. Povratak u Motovun.  Za sve koji ostaju u Motovunu predlažemu uživanje u gastronomskim delicijama od tartufa koje možete pronaći u lokalnim restornaima i wellness ponudi hotela. Noćenje.

3. dan MOTOVUN – GROŽNJAN – VINARIJA KABOLA - ROVINJ -  ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela, te vožnja prema obližnjem Grožnjanu - srednjovjekovnom gradiću umjetnika i glazbe. Brežuljak okružen tarasama maslinicima i vinogradima  s kojeg se pruža pogled na okolna sela i zaseoke, dolinu Mirne pa sve do obale od Novigrada do Umaga. Gradić karakterizira tipična istarska arhitektura kamenih kućica te srednjovjekovni kaštrel koji svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti I povijesnom značaju. Grad ljeti postaje kolonija umjetnika I glazbenika te svaki posjetitelj može uživati u zvucima klavira, saksofona I predivnim radovima u jednoj od 20-ak umjetničkih galerija. Nakon pauze za upijanje atmosfere posjet renomiranoj vinariji Kabola. Nakon vođene ture slijedi degustacija vina uz platu. Nastavak vožnje do Rovinja – istarskog bisera, za kraj putovanja. U “istarskoj Veneciji” nas čeka predivna crkva sv. Eufemije na kraju “ulice umjetnika” – Grizije. Batane, bitinade, tipična venecijanska arhitektura …samo su dio doživljaja predivnog Rovinja.  Povratak u Zagreb u večernjim satima:

CIJENA aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 1.150kn, vrijedi do opoziva
Redovna cijena 1.190kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 590kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz  turističkim autobusom prema program, voditelja putovanja I licenciranog turističkog vodiča za Istarsku županiju, sve razglede prema program, 2 noćenja s doručkom u Boutique hotelu Kaštel Motovun, lov na tartufe uz prezentaciju , edukaciju , degustaciju (lagana zakuska) proizvoda od tartufa te malvaziju i teran, vinsku probu u renomiranoj vinariji Kabola  uz kratki obilazak, 3 svježa vina po odabiru, sommeliera, sir, pršut, kruh, razgledavanja prema program, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

OBAVEZNE DOPLATE: boravišna pristojba i osiguranje 35kn, transfer lokalnim autobusom od parkinga do ulaza u stari grad: 15,00 kn/osoba/povratna karta. Plaćanje na licu mjesta.

INFORMATIVNE CIJENE IZLETA:
fakultativni izlet Pula, Pršutarna Buršić i Maslinar Chiavalon - 220 kn odrasli, 120 kn djeca do 14 godina (uključen prijevoz, razgled antičke Pule uz stručnog vodiča, degustacija pršuta i maslinovih ulja) - min 25 pax, obvezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

POPUSTI:
Djeca  do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 150kn
Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 35

 
VAŽNE INFORMACIJE: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument. Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

Odaberite termin:
 • Motovun

  Dvokrevetna soba
  HR noćenje s doručkom
  16.10.2020 - 18.10.2020
  1.150 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Motovun

  Jednokrevetna soba
  HR noćenje s doručkom
  16.10.2020 - 18.10.2020
  1.740 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo