Istanbul - klasična tura 4 dana

Istanbul - klasična tura 4 dana
Istanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 danaIstanbul - klasična tura 4 dana

calendar view day

 

Datumi putovanja: 06.11.2020, 20.11.2020, 04.12.2020

ISTANBUL - KLASIČNA TURA 4 DANA

Zrakoplovom iz Zagreba

 GRUPNI POLASCI: 06.11. – 09.11.| 20.11. – 23.11.| 04.12. – 07.12.| 18.12. – 21.12.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela te smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Ona je odnedavno opet džamija,a ulaz je besplatan. Zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Slijedi posjet bazilici Cisterna (ulaznica nije uključena u cijenu), poznatoj i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Fakultativno mogućnost odlaska na večeru uz show program u restoranu Sultana's 1001 noć (transfer uključen). Noćenje.

3. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet; poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

4. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko jednog od čuvenih istanbulskih mostova koji povezuju Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za fotografiranje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Piere Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te povratak. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 19.05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.15 sati.

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  2.380

FM popust 200 kn vrijedi za rezervacije do 30 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu.

 

Popusti: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 200 kn, odrasla osoba na pomoćnom ležaju bez popusta

Cijena aranžmana uključuje:

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb

- zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.090 kn

- 3 noćenja s doručkom u Hotelu Ramada by Wyndham Istanbul Old City 4* ili sličnom

- transfere i razglede prema programu

- uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku i lokalnog vodiča

- jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

- fakultativne sadržaje i ulaznice

- napojnice za lokalnog vodiča i vozača

- doplatu za jednokrevetnu sobu kn: 590

- zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Fakultativni sadržaji:

- Krstarenje Bosporom 420 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak)

- Večera uz show u Restoranu Sultana's 1001 noć: 390 kn (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka)

- Izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 390 kn (cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznicu za Dolmabahče palaču i uspinjaču)

- Ples Derviša 160 kn (cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha)

Cijena izleta vrijedi samo za uplate u gotovini ili na račun agencije. Za kartično plaćanje, cijena se uvećava za 5%.

 

Ulaznice za Topkapi palaču i baziliku Cisterna: 20 EUR (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika.Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

 

Putni dokumenti: VIZA: Od 2.3.2020. viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna, ali je potrebna važeća putovnica uz trajanje od 6 mjeseci od završetka putovanja. Minimum prijavljenih putnika: 20

Hotel u Istanbulu:

Ramada by Wyndham Istanbul Old City 4* ili sličan

http://www.ramadaistanbul.com/

Adresa: Turgut Ozal Millet Caddesi No: 82 Findikzade/İstanbul, Turska

ISTANBUL

Što posjetiti u Istanbulu:

Aja Sofija -  najljepši primjer bizantske umjetnosti u svijetu. Crkva je sagrađena 537. g. u doba bizantskog cara Justinijana. Nakon što je osvojio grad 1453. g., Mehmed Osvajač je bio toliko impresioniran da je crkvu svečano prenamijenio u džamiju, što je ostala do 1935. g. kada je pretvorena u muzej. Muzej je danas podijeljen na dva dijela: na bogomolju i na galeriju mozaika.   

Plava džamija - ova prekrasna džamija jedan je od najvećih poklona Sultana Ahmeta Istanbulu. Sa 6 minarata jedina je takva džamija u Turskoj. Ulaz u nju je besplatan ali nije dozvoljeno ući za vrijeme molitve.

Topkapi palača - 400 godina bila je glavna rezidencija osmanskih sultana. Obavezno obići i harem koji je nekada bio dom za oko 300 sultanovih konkubina.

Dolmabahce palača - od 1856, bila je upravno središte Osmanskog carstva. Predivna unutrašnjost palače i  još ljepši vrtovi. Impresivna palača i svakako ju treba posjetiti.

Sulejmanova džamija

Galata toranj - toranj sa kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled.

Galata most - prepun je restorana i svakako prošećite njime

Hippodrome - nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska: - Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III.   

Cisterna bazilika - od stotina cisterna u gradu ovo je najveća

Grand bazaar - najstarija natkrivena tržnica na svijetu sa preko 4000 dućana. Cjenkanje na bazaaru je obavezno.

Egipatski bazaar ili baazar začina - nalazi se na samom Zlatnom rogu. Najslikovitiji, najmirisniji, a često i najzabavniji bazar. Na ovoj tržnici prodaju se mirodije i začini, lokumi i druge slastice, nakit, suveniri, sušeno voće i orašasti plodovi.   

Hamam - turska kupelj. U Istanbulu ih ima mnogo ali vam preporučamo Hamam Sulejmana Veličanstvenog koji je jedini kojeg mogu koristiti muškarci i žene zajedno.

Istikal ulica - prepuna kafića i trgovina, mjesto za večernju zabavu.

Gulhane park - najstariji park u Istanbulu

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 4 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o. / opće uvjete organizatora možete pronaći ovdje. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije Palma travel d.o.o. ID KOD HR-AB-01-080781152, polica osiguranja Jamčevine za turistički paket aranžman 298640000055 (Croatia osiguranja) | Polica osiguranja od odgovornosti 1322-00050565 (Wiener osiguranje). Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Odaberite termin:
 • Istanbul

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  06.11.2020 - 09.11.2020
  2.380 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet u Dolmabahče palaču: 390.00 KN
  • Izlet krstarenje Bosporom: 420.00 KN
  • Ples derviša: 160.00 KN
  • večera uz show program: 390.00 KN
 • Istanbul

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  06.11.2020 - 09.11.2020
  2.970 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet u Dolmabahče palaču: 390.00 KN
  • Izlet krstarenje Bosporom: 420.00 KN
  • Ples derviša: 160.00 KN
  • večera uz show program: 390.00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo