Istanbul iz Dubrovnika

Istanbul iz Dubrovnika
Istanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz DubrovnikaIstanbul iz Dubrovnika
Datumi putovanja: 27.03.2018, 03.04.2018

ISTANBUL

Polasci iz Dubrovnika: 27.3.-30.3., 3.4.-6.4.2018.

4 dana / 3 noćenja

1. dan DUBROVNIK – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Dubrovnik u 09.00h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 440 u 11.05h. Po dolasku u Istanbul u 13.50h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4*/5* širi centar grada te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) -  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

2. dan ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na večeru u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Noćenje.

3. dan ISTANBUL - 1 DAN NA 2 KONTINENTA

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na fakultativni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Predvečer predlažemo fakultativni odlazak u Hodjapasha plesno kazalište, kulturni centar smješten u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Nakon pića dobrodošlice uživajte u Plesu derviša koji će Vam spektakularnim scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni Sema ritual. Noćenje.

4. dan ISTANBUL – DUBROVNIK

Nakon doručka posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici te u nastavku odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1439 u 17.00h s očekivanim dolaskom u Dubrovnik u 17.50h po lokalnom vremenu. 

First minute cijena aranžmana po osobi, za rezervacije do 20.1. : 1.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi kn: 2.290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 890 kn

Popust na pomoćnom ležaju: dijete 2-10,99 godina 250 kn popusta na osnovnu cijenu aranžmana

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Turkish airlines na redovnoj liniji Dubrovnik – Istanbul – Dubrovnik, prijevoz prtljage (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage za check in max 20kg), transfere i razglede prema programu, pratitelja iz Dubrovnika , lokalnog vodiča u Istanbulu, smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*/5* širi centar grada na bazi 3 noćenja s doručkom, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: pristojbe zračnih luka koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana, iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, trošak turske vize 250 kn (turska viza se ishodi online te putnik može samostalno napraviti vize putem internetske stranice www.evisa.gov.tr  ili koristiti uslugu agencije), ulaznice za objekte koji je posjećuju tijekom razgleda, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu i sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje.

Preporuka: putno osiguranje; otkaz putovanja, zdravstveno te osiguranje prtljage

Red letenja datum 27.3.-30.3. i 3.4.-6.4. (lokalna vremena):

TK440    DUBROVNIK      ISTANBUL           11:05  13:50

TK1439  ISTANBUL          DUBROVNIK      17:00  17:50

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum 10 prijavljenih osoba:

 • Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 250 kn

 • Krstarenje Bosporom: 330 kn - uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i večera u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča

 • Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490 kn  - uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak (bez pića) i karta za metro.

 • Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 125 kn -  u trajanju od 1h, uključena ulaznica i piće dobrodošlice (sok, voda)

Važno:

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku. Elite travel svojim putnicima pribavlja online turske vize. Cijena online vize iznosi 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Minimalni broj putnika: 15

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz prosinca 2017. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.h

Odaberite termin:
 • Istanbul

  Dvokrevetna soba, first minute do 20.1.
  Noćenje s doručkom
  27.03.2018 - 30.03.2018
  1.990 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Zrakoplovne pristojbe: 890.00 KN
  • Turska viza: 250.00 KN
  • Izlet krstarenje Bosporom: 330.00 KN
  • Paket ulaznica (Aja Sofija,palača Topkapi,bazilika Cisterna): 250.00 KN
  • Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490.00 KN
  • Ples derviša: 125.00 KN
 • Istanbul

  Jednokrevetna soba, first Minute do 20.1.
  Noćenje s doručkom
  27.03.2018 - 30.03.2018
  2.780 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Zrakoplovne pristojbe: 890.00 KN
  • Turska viza: 250.00 KN
  • Izlet krstarenje Bosporom: 330.00 KN
  • Paket ulaznica (Aja Sofija,palača Topkapi,bazilika Cisterna): 250.00 KN
  • Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490.00 KN
  • Ples derviša: 125.00 KN

4islands-mitas2018


vijesti-el

Prijavite se na newsletter

output_JzqjhK
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo