Istanbul 5 dana iz Zagreba

Istanbul 5 dana iz Zagreba
Istanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz ZagrebaIstanbul 5 dana iz Zagreba

calendar view day

 

Datumi putovanja:

 ISTANBUL IZ ZAGREBA

5 dana / 4 noćenja - direktan let Turkish Airlines

Polazak: 1.5.-5.5.2019.  Popunjeno

*mogućnost cjelodnevnog izleta u  Bursu - uključen ručak i ulaznice

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Sastanak s voditeljem putovanja, preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul u 09.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, slijedi transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak pješice ili javnim prijevozom  s voditeljem putovanja do trga Taksim, u šetnju poznatom gradskom ulicom Istiklal Caddesi -  glavna  ulica u centru Istanbula, kojom prolazi crveni tramvaj, s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak na razgled Istanbula autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje  još  uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači  Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim  satima  mogućnost  fakultativnog  krstarenja Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave (uz doplatu).  Povratak u hotel, noćenje.

3. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do živopisne Egipatske tržnice na kojoj se nalaze štandovi s bezbroj orijentalnih začina te u nastavku odlazak do Grand Bazaara,  zatvorene  tržnice  i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Po povratku slijedi pogled izvana na džamiju Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Navečer predlažemo odlazak na Belly Dancing show s uključenom večerom i povratnim transferom (uz doplatu). Noćenje. 

4. dan: ISTANBUL - BURSA

Doručak. Preporučamo odlazak (uz doplatu) na cjelodnevni izlet u Bursu. Vožnja trajektom na azijsku stranu, do mjesta Yalova. nastavak puta autobusom i nakon cca sat vremena dolazak u Bursu, prvi glavni grad Otomaskog Carstva i četvrti najveći grad u Turskoj. razgled autobusom i pješice: Yesil Camii ( Zelena đamija), Yesil mausoleum (Zeleni mauzolej), Velika đamija Ula - poznata znamenitost rane otomanske arhitekture, s impozantnom kaligrafijom, Kota Han kuća, Silk market - tržnica svile gdje je za vrijeme Bizanta bio najveći centar za trgovanje svilom, zajednički odlazak na ručak - uključen u cijenu. Povratak u Istanbul očekuje se kasno poslijepodne. Noćenje. 

5. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak u posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači sagrađenoj u 19. stoljeću, jedna je od najglamuroznijih palača na svijetu. To je bilo administrativno središte kasnog Otomanskog carstva i dom posljednjeg Sultana. Nakon osnivanja Turske republike, Mustafa Kemal Ataturk koristio je jednu od mnogobrojnih soba kao svoju kancelariju. Polazak prema zračnoj luci u ranim poslijepodnevnim satima. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.05 sati  (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.10 sati. kraj programa.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI (pristojbe zračnih luka uključene u cijenu).

Redovna cijena    3.950 kn

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb, pristojbe zračnih luka 990 kn, 4 noćenja s doručkom u hotelu 4*, transfere i razglede prema programu, uslugu izrade turske vize, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku i lokalnog vodiča , jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:  fakultativne sadržaje i ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača - običaj u Turskoj, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku 150 kn.

Mogućnost doplate:

- Jednokrevetna soba kn: 1.130

- Krstarenje Bosporom, kn: 410 (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak), min 15 osoba

- Večera uz show trbušne plesačice kn: 390 (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka), min 2 osobe

Paket ulaznica Aja Sofija, Topkapi palača - bez harema kn: 190 

- Cjelodnevni izlet u Bursu s ručkom kn:  520 (cijena uključuje bus,vodiča, brod na javnoj liniji, razglede prema navedenom, ulaznicu u Zelenu đamiju i ručak u restoranu), min. 15 osoba

 

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete, osim za večeru s trbušnim plesačicama: 15 putnika

Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

Informativna cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta: Dolmabahce Palace 15 eur

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske. Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Elite travel vrši uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u zračnoj luci na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Odgovorni organizator: Elite travel d.o.o. / opće uvjete organizatora možete pronaći ovdje 

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata.Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo