Island

Island
IslandIslandIslandIsland

calendar view day

 

Datumi putovanja: 30.04.2020

ISLAND

TERMIN PUTOVANJA: 30.4. - 4.5.2020.

posebnim zrakoplovom iz Zagreba | 5 dana / 4 noćenja

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN RAZGLED REYKJAVIKA! 

1. dan: ZAGREB - KEFLAVIK - REYKJAVIK

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova (u kasnim jutarnjim satima, točan timing objavit ćemo po potvrdi). Po slijetanju vožnja autobusom preko poluotoka Reykjanesa, prema glavnom gradu. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu te kulturno, ekonomsko i političko sjedište Islanda. Reykjavík je mjesto uzbudljivih mogućnosti okruženo nevjerojatnim krajolicima, kozmopolitski i beskrajno šarmantan grad koji i dalje njeguje tradicionalni način života, bez stresa zapadnih metropola. Razgled starog i novog dijela grada, od Höfdi kuće u kojoj navodno boravi sablast koja je „zabavljala“ i Reagana i Gorbachova na poznatom summitu 1986. god. u Reykjaviku, skulpture Solfar na obali koja je danas jedan od tri najprepoznatljivija simbola grada, fantastične koncertne dvorane Harpa koja obilježava izlazak iz krize 2008., starog dijela grada uz popularno jezero Tjörnin, pa sve do brda Oskjuhlið gdje se na tankovima vruće vode smjestio popularni restoran Perlan s kojeg se pruža perspetiva od 360 stupnjeva na Reykjavik i planinu Esju koja ga nadgleda s oceana, zajedno s Hallgrimurovom crkvom kao ishodišnom točkom grada... Smještaj u hotel. Slobodna večer za uživanje na ulicama uvijek živahnog grada, naročito u ovo doba godine - u svibnju dnevna svjetlost traje skoro do ponoći. Noćenje.

2. dan: REYKJAVIK: fakultativni izlet „ZLATNI KRUG”: þHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata prilikom rezervacije aranžmana) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom krugu“ („Golden circle“), ruti koja je najtraženiji izlet na Islandu i svakako je ne biste trebali propustiti! Vožnja do UNESCO-m zaštićenog nacionalnog parka þhingvellir, remek-djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Þhingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu doseljenici 930. godine osnovali Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji parlament na svijetu. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do nesvakidašnjog krajolika, geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji eruptira vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. U drugoj polovici dana posjetit ćemo veličanstveni, impozantni Gullfoss (Zlatni slap), jedan od najfascinantnijih islandskih vodopada, smještenom u gornjem dijelu rijeke Hvitá. Povratak u Reykjavik. Slobodna večer. Noćenje.

3. dan: REYKJAVIK: fakultativni izlet „JUŽNA AVANTURA“: SLAPOVI SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS - PLAŽA REYNISFJARA - VIK Y MYRDAL - SOLHEIMAJOKULL

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“, idealnog za ljubitelje netaknute prirode i doživljaja jedinstvene islandske prirode i fascinantnih krajolika. Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža i do najjužnijeg mjesta na otoku, Vik y Myrdal. Tijekom izleta posjetit ćemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Izlet ne bi bio potpun da ne posjetimo jednu od najatraktivnijih plaža na otoku, zavodljivu i smrtonosnu Reynisfjaru... Pauza u sredini dana u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Putovanje jugom ne bi bilo potpuno bez ledenjaka pa ćemo tako svratiti do Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla, čija ledena kapa pokriva aktivni vulkan Katla. A putem ćemo, obavijenog oblacima, vidjeti i vulkan Eyjafjallajokull, koji je uzrokovao pomutnju europskoj avio industriji u travnju 2010. godine. Povratak u Reykjavik u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: REYKJAVIK: fakultativno odlazak na gledanje kitova i izlet „PLAVA LAGUNA“

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo (doplata) odlazak na još jedan autentičan doživljaj: na vrlo popularno gledanje kitova (doplata prilikom rezervacije aranžmana)! Poslijepodne slobodno ili (doplata) izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C – kažu da doći na Island, a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad posjetite Pariz! Kupanje u Plavoj laguni doista je pravo zadovoljstvo za um i tijelo! Povratak u Reykjavik u ranim večernjim satima i slobodna večer. Noćenje.

5. dan: REYKJAVIK – KEFLAVIK – ZAGREB

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe, posljednju šetnju gradom te kupovinu suvenira. U podne organizirani transfer u zračnu luku u Keflaviku i let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu u 15:30, dolazak u Zagreb u 21:30 sati po lokalnom vremenu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

HOTEL 3*: FM 6.580 kn / RC 6.880 kn

(tipa Keahotels Storm i Fosshotel Baron) | doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn

 HOTEL CENTER ARNARHVOLL 3* SUP.: FM 7.180 kn / RC 7.480 kn

(centralni smještaj, odlična pozicija) | doplata za jednokrevetnu sobu: 2.390 kn

Trokrevetna soba na ovom programu na upit!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom iz Zagreba, zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 990 kn), 4 noćenja s doručkom u izabranom tipu hotela u dvokrevetnim sobama, autobusni prijevoz na Islandu po programu, razgled Reykjavika po dolasku, voditelja putovanja i organizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

DOPLATE (prilikom rezervacije – isključivo na prodajnom mjestu/minimum 30 osoba): Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 390 kn; Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 570 kn; Poludnevni izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom, ručnikom i jednim pićem: 790 kn; Odlazak na gledanje kitova (pješke iz hotela u luku): 630 kn

Cijene za djecu od 3-11 godina: Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 200 kn; Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 290 kn; Poludnevni izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom: 100 kn; Odlazak na gledanje kitova: Djeca do 5,99 g. starosti: gratis, Djeca od 6-14,99 g. starosti: 320 kn

Cijena izleta je iskazana za plaćanje u gotovini ili na račun agencije; za kartično plaćanje cijena se uvećava 5%
NAPOMENA: Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 30 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovinom ili uplatom na račun 30% prilikom rezervacije te ostatak do 30 dana prije putovanja
 • obročno plaćanje kreditnim karticama Amex, Diners, Maestro, Visa,MasterCard (PBZ i ZABA) do 6 rata bez kamata, dodatno Diners i Mastercard (PBZ i ZABA) do 12 rata bez kamata za iznose aranžmana veće od 6.000 kn po osobi

NAPOMENE: Red letenja za izvanredne (charter) letovepodložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Ne preuzimamo odgovornostza izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sâm naslovljava na prijevoznika.

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Odgovorni organizator: Atlas d.d. / Opće  uvjete rganizatora možete pronaći ovdje.  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

 

 

Odaberite termin:
 • Island

  Dvokrevetna soba, HOTEL 3* (tipa Keahotels Storm i Fosshotel Baron) FM
  Noćenje s doručkom
  30.04.2020 - 04.05.2020
  6.580 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet gledanje kitova: 630.00 KN
  • Cjelodnevni izlet Zlatni trokut: 390.00 KN
  • Izlet Južna avantura: 570.00 KN
  • Izlet u Modru lagunu s uključenom ulaznicom: 790.00 KN
  • Izlet Zlatni trokut: 200.00 KN
  • Izlet Južna avantura: 290.00 KN
  • Poludnevni izlet u Modru lagunu s uključenom ulaznicom: 100.00 KN
 • Island

  Jednokrevetna soba, HOTEL 3* (tipa Keahotels Storm i Fosshotel Baron) FM
  Noćenje s doručkom
  30.04.2020 - 04.05.2020
  8.570 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet gledanje kitova: 630.00 KN
  • Cjelodnevni izlet Zlatni trokut: 390.00 KN
  • Izlet Južna avantura: 570.00 KN
  • Izlet u Modru lagunu s uključenom ulaznicom: 790.00 KN
  • Izlet Zlatni trokut: 200.00 KN
  • Izlet Južna avantura: 290.00 KN
  • Poludnevni izlet u Modru lagunu s uključenom ulaznicom: 100.00 KN
 • Island

  Dvokrevetna soba, HOTEL Center Arnarhvoll 3* supp. FM
  Noćenje s doručkom
  30.04.2020 - 04.05.2020
  7.180 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet gledanje kitova: 630.00 KN
  • Cjelodnevni izlet Zlatni trokut: 390.00 KN
  • Izlet Južna avantura: 570.00 KN
  • Izlet u Modru lagunu s uključenom ulaznicom: 790.00 KN
  • Izlet Zlatni trokut: 200.00 KN
  • Izlet Južna avantura: 290.00 KN
  • Poludnevni izlet u Modru lagunu s uključenom ulaznicom: 100.00 KN
 • Island

  Jednokrevetna soba, HOTEL Center Arnarhvoll 3* supp. FM
  Noćenje s doručkom
  30.04.2020 - 04.05.2020
  9.570 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet gledanje kitova: 630.00 KN
  • Cjelodnevni izlet Zlatni trokut: 390.00 KN
  • Izlet Južna avantura: 570.00 KN
  • Izlet u Modru lagunu s uključenom ulaznicom: 790.00 KN
  • Izlet Zlatni trokut: 200.00 KN
  • Izlet Južna avantura: 290.00 KN
  • Poludnevni izlet u Modru lagunu s uključenom ulaznicom: 100.00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo