Hvar, kralj hrvatskih otoka

Hvar, kralj hrvatskih otoka

Otok Hvar godinama je već top odredište svjetske elite. Osim neospornih prirodnih ljepota Hvar može pružiti zanimljive kulturne i gastronomske užitke.  Stoga smo Vam priredili fantastične ponude hotelskog smještaja po posebnim Elite Travel cijenama.

Odmorite se u hotelu Pharos po akcijskim cijenama od -35% ili odaberite hotel Delfin po fantastičnoj cijeni već od 819 kn za 7 noćenja s doručkom.

A da bi uz fantastične cijene u potpunosti uživali u odmoru na Hvaru donosimo Vam top 5 destinacija koje morate posjetiti.

 

1. Katedrala Sv. Stjepana s istoimenim trgom

Od katedrale svetog Stjepana do luke, gradske pjace (središnji prostor) grada Hvara, najveći je trg u Dalmaciji, na 4.500 četvornih metara.

Trg je dug, nepravilnog oblika, središte hvarskog društvenog života s kafićima i restoranima. Trg je nekada bio dio uvale, ali neki je pametan inženjer pomogao u izravnavanju zemljišta tijekom 18. stoljeća, kada je također u potpunosti popločen. Ako ga posjetite izvan najveće špice, ovo je mirno mjesto za ispijanje kave s mještanima i uživanje u arhitekturi iz 16. stoljeća.

 

2. Gradska loža i toranj sa satom

Kada ste već u samom centru grada uživajte u još jednom komadiću renesansne arhitekture. Gradska loža nekada je bila dio mletačke guvernerske palače. Palača je u početku bila mnogo veća, ali je pretrpjela ozbiljnu štetu tijekom napada Osmanlija u kasnim 1500-im.

Toranj sa satom kasniji je dodatak koji datira iz 1800-ih i zamjenjuje onaj koji su Turci uništili prije nekoliko stotina godina.

 

3. Paklinski otoci ili Pakleni otoci

Do ovog mirnog i nenaseljenog arhipelaga možete doći vodenim taksijem na jugozapadnoj obali Hvara, ali ako želite malo više slobode, možda je baš za vas idealno unajmiti motorni čamac i čitav dan uživati u miru i netaknutoj prirodi.

 

4. Tvrđava Fortica

Fortica s gradskim zidinama predstavljala je nekoć središnju obrambenu utvrdu grada Hvara, stoljetnu zaštitnicu grada i luke. O tome najbolje svjedoči stari općinski grb Hvara na kojem je, pored nebeskog zaštitnika sv. Stjepana, Pape i mučenika, prikazana i tvrđava.

 

5. Otok Jerolim

Točno nasuprot grada Hvara nalazi se ovaj mali nenaseljeni otok, s borovom šumom, okružen uskom trakom bijelih stijena i šljunčanih plaža.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo