Egipat - Hurgada

Egipat - Hurgada
Egipat - Hurgada Egipat - Hurgada Egipat - Hurgada Egipat - Hurgada
Datumi putovanja:

Pozivamo vas u Egipat i odmor u Hurgadi

Polasci za Egipat se u 2018. godini organiziraju iz Ljubljane, a ponudit ćemo Vam alternativu iz neke od austrijskih zračnih luka ukoliko su mjesta iz Ljubljane popunjena. 

Sve cijene na stranici www.elitetravel.hr su informativne jer odgovorni organizator ETI mijenja cijene ovisno o raspoloživosti mjesta u hotelu i sjedala u avionu. Dodatno svaki hotel ima više vrsta soba te cijenu i raspoloživost nudimo prilikom upita / rezervacije.

 

OPĆE INFORMACIJE ZA EGIPAT

Za ulaz u Egipat, hrvatskom  putnicima je potrebna viza. Ona se obično dobiva neposredno pri ulasku u Egipat i košta 28 € (s troškovima posredovanja). Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana izdavanja vize. S obzirom na da se uvjeti za ulaz mogu promijeniti molimo naše goste da prije polaska kod nadležnih organa provjere uvjete za ulaz u Egipat. Sva djeca za ulaz moraju imati vlastitu putovnicu. Upis u drugim putovnicama nije dozvoljen. Pri ulasku je potrebno ispuniti formular, gdje se upisuju podaci iz putovnice i o boravku u mjestu ljetovanja. Putnike drugih narodnosti molimo da uvjete za ulaz provjere kod nadležnog konzulata i informiraju se o potrebnoj dokumentaciji za ulaz u Egipat. Svaki je putnik sam odgovoran za reguliranje putnih dokumenata i njihovo važenje.

Preporučujemo da alkoholna pića ne konzumirate u javnosti. Alkoholna pića u lokalima su nešto skuplja nego kod nas. Podaci o bežičnoj internetskoj konekciji preuzeti su sa službenih stranica hotela na dan izlaska kataloga. Organizator putovanja ne odgovara za sporo ili ometano djelovanje wi fi veze u slučaju preopterećenosti ili drugih ispada sistema.

Prilikom posjete hramova i muzeja, molimo da poštujete pravila domaćina, također molimo da ne dotičete kamene zidove, antičke kipove ili izložbene eksponate. Također je zabranjeno i sakupljanje kamenja ili predmeta. Preporučujemo da za izlete izaberete adekvatnu izdržljivu obuću. Molimo za razumijevanje, budući da je razgledanje crkava i muzeja ponekad moguće samo izvana, jer ne želimo smetati tijekom mise i molitvenog obreda. Prilikom posjete džamija, potrebna vam je adekvatna odjeća koja prekriva tijelo (npr. kratke hlače i majice koje otkrivaju ramena nisu dozvoljeni).

HRANA I PIĆE: Kao i za sve druge zemlje na jugu, važi preporuka konzumacija samo kuhanih i pečenih jela. Voda iz vodovoda nije za piće i može se koristiti samo za umivanje.

NOVAC I SREDSTVA PLAĆANJA: Službeno sredstvo plaćanja je egipatska funta (1 EGP = 100 piastra). Tečaj (kolovoz 2017): 1 EUR = 21 EGP. Unošenje inozemne valute nije ograničeno, a iznošenje je ograničeno na najviše 20 EGP po osobi. Bankomati se nalaze uz veće banke i hotele (isplata egipatskih funti uz plaćanje provizije). U većini hotela moguće je plaćanje međunarodnim kreditnim karticama. Molimo imajte u vidu da se tečaj može svakodnevno promijeniti.

ZDRAVSTVENA SKRB: Medicinska skrb je u Egiptu osigurana po područjima. U turističkim centrima su za savjet na raspolaganju i stručni ljekarnici, koji u većini slučajeva govore engleski ili njemački. U većim hotelima mogu odmah pozvati doktora. 

VJERA: U Egiptu je Islam državna religija. Koptski kršćani druga su najveća vjerska skupina. Ramazan (mjesec posta) je u islamu sveto vrijeme. Post traje od izlaska do zalaska sunca. Ramazan je, slično kao i Uskrs, svake godine u drugo vrijeme. Zbog lokalnih propisa, tijekom Ramazana mogu biti zatvorene određene kulturne znamenitosti, a i program putovanja se također može izmijeniti.

HURGHADA: turistička destinacija koja se nalazi na zapadnoj obali Crvenog mora, na dužini od više od 30 kilometara. Nad finom pješčanom plažom izrasli su impresivni hotelski kompleksi. Ovdje će uživati kako sportaši, tako i oni koji obožavaju sunce. Prilikom posjete bazara u Daharu i zaleđa s fascinantnim kanjonima, otkrit ćete prvobitnu Hurgadu. A centar Hurgade nudi vam raznovrsnu ponudu u restoranima, barovima, klubovima, kafićima i brojnim dućanima.

MAKADI BAY: Približno 30 kilometara južno od Hurgade uz Crveno more leži lijep, dug zaljev Makadi Bay, koji je idealno mjesto za ljubitelje mora i sunca. Uz privlačne hotelske komplekse, dućančiće sa suvenirima i restorane, prostiru se duge pješčane plaže s kristalno čistom vodom i slikovitim koraljnim grebenima. Posebnu atmosferu u Makadi Bay-u dočarava predivan kontrast: na jednoj strani arapska pustinja, a na drugoj svjetlucavo plavetnilo mora.

PREDSTAVNICI NA DESTINACIJI: Kako se u mjestu ljetovanja ne biste osjećali nesigurno, u hotelima lanca RED SEA HOTELS predstavnici su prisutni svakoga dana, a u drugim hotelima više puta tjedno. Predstavnici su vam na raspolaganju za pitanja i želje i uvijek su spremni da vas saslušaju.Skrb za naše goste povjerili smo lokalnoj agenciji CET - Cairo Express Travel, čiji zaposlenici pomažu našim gostima još od osnivanja tvrtke ETI. Kod iskusnih predstavnika agencije CET ste sigurno u dobrim rukama, a predstavnici govore engleski i njemački jezik.

IZLETI IZ HURGHADE

Kairo - jednodnevni izlet zrakoplovomPiramide u Gizi, sfinga, znameniti bazar Khan Khalili, Egipatski muzej.Uključene ulaznice  i ručak. Cijena oko 275 €.

Kairo - jednodnevni izlet autobusom; Piramide u Gizi, sfinga, Egipatski muzej. Uključene ulaznice i ručak. Cijena oko 90 €.

Luxor  - jednodnevni izlet autobusom, Hram Karnak, hram kraljice Hatsepsut, Memnovi kolosi, Dolina kraljeva, vožnja Nilom. Uključene ulaznice i ručak. Cijena oko 90 €.

Otočki snovi; Dva ronjenja s dihalicom, posjeta otoka Orange island. Zalazak sunca doživjet ćemo na brodu prilikom povratka kući. Cijena uključuje: najam opreme, ručak, voće, hladna i topla bezalkoholna pića. Cijena oko 44 €.

Novi giftun; ronjenje s dihalicom u Crvenom moru i posjeta otoka. Cijena oko 19 €.

Quad safari; Vožnja do beduinskog sjela, jahanje deva, uključeno iznajmljivanje marame za glavu, naočala i bezalkoholno piće. Cijena oko 35 €.

Rezervacija izleta moguća je isključivo u mjestu ljetovanja, kod zaposlenika lokalne agencije CET, koja organizira i prodaje ponuđene izlete. ETI je organizator paušalnih putovanja i sam ne nudi mogućnosti izleta. Predstavljeni izleti rezerviraju se neposredno kod CET-a, zato tvrtka ETI tj. njegovi zaposlenici za njih ne odgovaraju.

Izleti se vode na njemačkom ili engleskom jeziku.

Predstavnici su brižljivo pripremljeni za svoje zadaće i govore njemački i engleski. Kao poznavatelji Egipta, uvijek su vam na raspolaganju s puno informacija o lijepoj i raznolikoj zemlji. Više informacija i kontaktne podatke predstavnika možete naći neposredno u hotelima, u informacijskim mapama ETI ili na ETI informacijskoj tabli, kao i u vašim putnim dokumentima.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimoNa ovoj web stranici koristimo kolačiće

Elite Travel koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Detaljne postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svom web pregledniku. Više o kolačićima